FCM Dorohoi se va desființa: „S-a ajuns la capăt”. Colban e supărat că a rămas „pe drumuri”: „Ni s-a spus că e un proiect frumos, că se va merge mai departe”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 15:17 Liga 2
FCM Dorohoi se va desființa:

Una dintre echipele care aproape sigur nu se va înscrie în noul sezon al Ligii 2 și care urmează să se desființeze din această vară este FCM Dorohoi. Retragerea finanțării omului de afaceri Victor Mihalachi, din dorința de a-și investi banii în alt club cu un potențial mai mare, a dus la întreruperea activității echipei din Dorohoi.

Luni, 20 iulie, e ultima zi de înscriere în noul sezon, însă botoșănenii nu dau niciun semnal că vor face acest lucru. După un prim sezon petrecut în Liga 2 și încheiat onorabil, pe primul loc în play-out (echivalentul locului 7 din 10 în Seria 1), FCM urmează să se desființeze. Tehnicianul Vespazian Colban dă doar unu la sută șanse ca acest lucru să nu se întâmple, declarând la radio Sport Total FM că este dezamăgit, la fel și jucătorii, că nu au fost anunțați din timp de această decizie.

„În proporție foarte mare, echipa se va desființa, în procent de 99 la sută. Primăria a susținut echipa doar cu baza sportivă. De restul se ocupa finanțatorul Victor Mihalachi. Din discuțiile cu dânsul nu ne-a reproșat nimic nouă, staffului și jucătorilor. Aștepta mai mult ajutor din partea autorităților. Singur nu mai poate susține echipa și s-a luat hotărârea să se desființeze. Știu de discuțiile cu Suceava, dar decizia este a domnului Mihalachi. E clar că FCM Dorohoi nu o să mai existe. A fost o echipă frumoasă, cu promovări de la liga a patra până la liga a doua. Din păcate, a ajuns la capăt.

Noi suntem supărați că nu am fost anunțați din timp. Aveam și noi posibilitatea să ne căutăm echipe. Mai bine ni se spunea de la finalul sezonului trecut că nu se mai continuă, nu că e un proiect frumos și se va merge mai departe”, a spus Vespazian Colban în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Omul de afaceri Victor Mihalachi nu mai dorește să investească singur într-o echipă de fotbal, așa cum o face din 2010, și are de gând să-și investească banii într-un club din alt oraș unde și autoritățile locale se implică financiar. Prima variantă a fost Pașcaniul, însă, cum nu s-a ajuns la nicio înțelegere, Mihalachi s-a reorientat către Suceava, acolo unde conducătorii de la Rapid CFR au evitat să-i dea numele, spunând doar că un „potent om de afaceri” e interesat să se asocieze cu ei și își propune un plan măreț pentru noul sezon, promovarea. Inițial, Mihalachi, care are afaceri în domeniul construcțiilor, trebuia să se hotărască încă de weekendul trecut, însă o decizie definitivă a fost amânată pentru aceste zile. În cazul în care se va bate palma, nu este exclus ca o parte din jucătorii de la Dorohoi să ajungă la Suceava. În orașul din Nord-Est-ul țării se știe că cele două părți au bătut palma, însă după aceea Mihalachi nu a mai răspuns la telefon și e de negăsit.

Foto: Andrei BIRTA

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă