”Pandurii” se opun reluării campionatului fără spectatori! ”Ar fi o decizie pripită. Financiar, ar fi în detrimentul cluburilor!”

Mircea OGLINDOIU 17 Apr. 2020, 10:51 Liga 2

Pandurii Târgu Jiu speră ca actualul sezon să nu se reia fără spectatori, variantă pe care FRF vrea s-o ia în calcul după încheierea stării de urgență în România din cauza coronavirusului. Directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu, spune că motivul nu e legat de faptul că echipa se află pe ultimul loc în LIga 2, fără șanse de salvare de la retrogradare, ci că jucătorii ar fi supuși, în continuare, riscului de infectare cu COVID-19.

Totodată, ar fi în detrimental cluburilor care au numeroși fani. Nu pare și cazul echipei Pandurii, care, cu excepția meciului de inaugurare al noului stadion, a jucat, meciurile de acasă, cu 3-400 de spectatori în tribune.

„Reluarea campionatului ar fi o decizie pripită a FRF, şi nu o spun pentru că noi ne aflăm în starea în care ne aflăm, ci am motive foarte întemeiate. Unul dintre acestea este acela că, în momentul în care se vor linişti puţin lucrurile, şi se va ieşi din această stare de urgenţă, timp de 60 până la 90 de zile, aşa cum prevede legea, nu vom avea voie să organizăm activităţi sportive sau manifestări cu public. Atunci nu poţi să obligi cluburile, după ce că au trecut prin două luni într-o situaţie complicată, să mai joace şi fără spectatori. Ştim că majoritatea cluburilor îşi constituie bugetul din sponsorizări, drepturi tv şi încasări din vânzări de bilete, şi, faptul că ar juca fără spectatori, ar aduce un deficit fiecărui club. Un alt motiv pentru care nu se pot relua campionatelor ar fi constituirea echipelor în grupuri de 25-26 de personae, care ar însemna şi expunerea lor la o situaţie de genul căreia cu care ne confruntăm acum. Nu ştiu care este soluţia, dar sper că vor avea înţelepciunea necesară şi vor găsi soluţiile corecte pentru reluarea campionatului sau reînceperea unui nou sezon”, a spus Floroiu, la Radio Infinit.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 16 puncte sub linia care asigură menținerea în eșalonul secund. În primele trei etape din 2020, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă, la scor, de CSM Reșița (4-1), Viitorul Pandurii (4-0) și FC Argeș (4-0). Doar zece goluri a marcat Pandurii în actualul campionat din care au trecut 24 de etape și în care a strâns doar 8 puncte.

Din sezonul 2019-2020 al Ligii 2 mai sunt de disputat 14 etape.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 17 Apr. 2020, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă