Pandurii privește cu optimism finalizarea procesului cu membrii-asociați. ”Nu mai poate fi o nouă amânare. Va fi un nou început pentru club. Fără acei acei bani, va fi însă destul de delicat să avem continuitate”

Mircea OGLINDOIU 15 Dec. 2020, 15:36 Liga 2
Pandurii privește cu optimism finalizarea procesului cu membrii-asociați. ”Nu mai poate fi o nouă amânare. Va fi un nou început pentru club. Fără acei acei bani, va fi însă destul de delicat să avem continuitate”

Ajuns de un an la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pe care CS Pandurii Târgu Jiu l-a intentat membrilor-asociați a primit un nou termen în data de 3 februarie 2021. În septembrie 2019, Curtea de Apel Craiova stabilise, în urma reanalizării contractelor de finanțare, ca asociații să plătească următoarele sume restante aferente anilor 2014-2017: CEO (Complexul Energetic Oltenia) – 6.398.608,88 lei, USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) – 516.983,76 lei, Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei și SC Artego SA – 4.898.219,86 lei.

Acționarii n-au virat niciun leu în conturile clubului și au făcut recurs.

Camilian Floroiu: ”Acei bani ar fi o gură de oxigen pentru Pandurii Târgu Jiu și poate și un nou start”

Directorul sportiv al CS Pandurii, Camilian Floroiu, este convins că procesul nu va suferi o nouă amânare și că cei 3,3 milioane de euro vor ajunge în cele din urmă în conturi și asfel clubul va ieși din insolvență.

”Mi-aș dori din suflet să vină acei bani, pentru că ar fi o gură de oxigen pentru Pandurii Târgu Jiu și poate și un nou start, o nouă percepție pentru club, în vederea atragerii unor oameni cu potențial. Nu poate să mai fie o amânare, pentru că decizia a venit de judecare a cauzei, deci pe 3 februarie se va finaliza acest proces. Fără aceşti bani, ar fi destul de delicat să avem o continuitate, dar cu siguranță vom găsi soluții și vom merge mai departe”, a spus Floroiu, conform accentingorj.ro.

Motivul pentru neplata baremului: ”Achităm prin ordin de plată, fiindcă nu avem lichidități”

Directorul sportiv a explicat și motivele pentru care Pandurii n-a achitat baremul de arbitraj la jocul cu ”FC U” Craiova, ultimul din 2020, acțiune în urma căreia FRF a decis să nu programeze echipa gorjeană pentru următorul meci din 2021 și să-i aplice totodată o amendă de 1.400 lei:

”Cu siguranță, în zilele următoare, vor fi plătiți banii. Se știe foarte bine că pentru foarte multe meciuri am achitat baremele de arbitraj prin ordin de plată, neavând lichidități în momentul disputării jocului. Am luat facturile, am luat conturile arbitrilor și le-am trimis banii. Așa se va întâmplă și acum.”

Totuși, spre deosebire de jocurile anterioare, Pandurii n-a virat banii în conturile arbitrilor/observatorilor, în cuantum de 7160 lei, nici la câteva zile după încheierea partidei cu U Craiova 1948 SA, astfel că s-a ales cu sancțiune.

Floroiu crede în salvarea de la retrogradare

Pe de altă parte, Camilian Floroiu e convins că echipa va scăpa de retrogradare și că nu vor mai fi și în această pauză competițională plecări masive de jucători, din cauza restanțelor salariale, așa cum s-a întâmplat de 3 ani.

”Sunt convins că vom face un final de sezon și un tur de play-out bun, care ne vor da posibilitatea să rămânem în Liga 2. Din discuțiile pe care le-am avut cu jucătorii, nu se pune problema să plece cineva de la club în această pauză competițională. În ianuarie se va face reunirea. Acum să vedem și data. Cred că la jumătatea lunii ianuarie sau chiar mai devreme, în funcție de ce se întâmplă și cu aceste condiții de a veni și de a pleca din țară. Cu siguranță, pandemia nu va dispărea în ianuarie”, a spus Floroiu.

Nu e satisfăcut de rezultate, ci doar de joc

Oficialul de la Târgu Jiu nu s-a arătat mulțumit de parcursul echipei sale în prima parte a sezonului, pe care a încheiat-o pe ultimul loc, 21, cu doar 7 puncte.

”Nu sunt satisfăcut strict legat de ceea ce înseamnă rezultatele, pentru că, sportiv, am reușit să creăm o echipă care poate să joace. E normal să nu fim satisfăcuți de rezultate și încercăm, în ceea ce a mai rămas din acest an competițional, să recuperăm acest ecart care s-a creat. Una dintre cauze este omogenitatea lotului. Așa cum știți, abia la începutul campionatului am reușit să facem legitimările și contractele jucătorilor. De asemenea, am avut un țintar foarte greu, în primele 10 etape am avut numai meciuri foarte grele, am întâlnit cei mai tari adversari din campionat. N-am reușit să strângem puncte, deși rezultatele au fost întotdeauna rezultate strânse. Am fost foarte revoltat pe ceea ce s-a întâmplat la jocurile în care arbitrii au împărțit altfel dreptatea în joc. Așa cum le-am spus și jucătorilor și așa cum am spus la toată lumea, cu cât vom fi mai pregătiți și mai departe de acea zonă, să nu facem greșeli sau să le dăm posibilitatea să interpreteze anumite faze ca greșeli, putem să nu avem probleme și să nu mai ajungem la acele situații de 11 metri în minute care nu-ți mai dau posibilitatea să întorci rezultatul”, a declarat Floroiu pentru ziarul Accent în Gorj.

Pandurii mai are doar 5 jocuri din sezonul regular

Pe ultimul loc în campionat, Pandurii mai are de jucat 5 jocuri în sezonul regular. Dacă pe 20 februarie, în etapa a 16-a, prima programată să se desfășoare în 2021, va sta, echipa gorjeană va întâlni ulterior Petrolul (a), Aerostar Bacău (d), ASU Politehnica (a), SCM Gloria Buzău (d) și Unirea Slobozia (a).

După 15 jocuri disputate, gorjenii au două victorii, o remiză și 13 eșecuri, golaveraj 14-35. Au, de departe, cea mai slabă apărare, fiind urmați de Fotbal Comuna Recea, ocupanta locului 18 din campionat, care a primit 26 de goluri.

3 goluri au fost contabilizate de Pandurii la ”masa verde”, după ce a pierdut la comisii jocul de la Metaloglobus, din prima etapă. Gorjenii n-au efectuat la data respectivă deplasarea la București, motivând că au cazuri de covid la nivelul lotului. La FRF au trimis însă doar testele serologice IgG și IgM, nu pe cele moleculare RT – PCR, obligatorii. Oficialii echipei din Capitală au acuzat că Pandurii n-a vrut de fapt să facă deplasarea, deoarece nu legitimase la FRF niciunul din totalul de 20 de jucători sosiți în vară.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-neprogramata-in-campionat-pentru-neplata-baremului-la-jocul-cu-fc-u-craiova-19162094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/caz-uluitor-teapa-pe-o-suma-ridicola-data-de-ofiterul-de-securitate-al-clubului-pandurii-magazinului-decathlon-din-targu-jiu-schema-geaca-a-venit-purcel-19162043

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-cei-cinci-membri-asociati-de-la-pandurii-vrea-sa-aiba-propria-echipa-pe-care-o-va-inscrie-in-campionatul-judetean-ne-vom-retrage-oricum-nu-i-am-mai-ajutat-nici-nu-i-am-incurca-19162008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-continua-la-pandurii-dar-nu-mai-vrea-sa-piarda-lotul-de-jucatori-si-in-pauza-de-iarna-e-o-echipa-de-viitor-cu-jucatori-tineri-si-potential-imens-19161747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-asociatii-clubului-a-primit-un-nou-termen-in-ce-conditii-va-iesi-din-insolventa-fosta-vicecampioana-a-romaniei-actuala-ultima-clasata-din-liga-2-si-cati-bani-are-de-primi-19159729

Mircea OGLINDOIU 15 Dec. 2020, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă