Pandurii a văzut luminița de la capătul tunelului și s-a salvat! Călin Cojocaru, în culmea fericirii: ”13 este numărul meu norocos.Tot timpul a fost. Și numărul la casă tot 13 este. A ieșit bine, exact cum speram”

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 16:10 Liga 2
Pandurii a văzut luminița de la capătul tunelului și s-a salvat! Călin Cojocaru, în culmea fericirii: ”13 este numărul meu norocos.Tot timpul a fost. Și numărul la casă tot 13 este. A ieșit bine, exact cum speram”

Pandurii Târgu Jiu părea condamnată la retrogradare în acest sezon, dar conform voturilor exprimate de cluburi miercuri, în videconferința cu FRF, gorjenii se vor salva. Echipele au cerut ca stagiunea să se suspende definitiv de la locul 7 în jos, astfel că trupa pregătită de Călin Cojocaru poate continua și în sezonul 2020-2021 în Liga 2.

Antrenorul Pandurilor a comentat pe tema traiectoriei pe care o va avea campionatul în acest sezon și s-a declarat mulțumit, dar, în același timp, și norocos.

Pandurii a acumulat doar 8 puncte în 23 de meciuri disputate în 24 de etape, a înregistrat o singură victorie, și era, teoretic, cu un pas în Liga 3. Singura condiție să se salveze era acest scenariu, care s-a și concretizat odată cu votul echipelor și acordul FRF.

Călin Cojocaru spune că numărul 13 îi poartă noroc, iar asta s-a văzut miercuri, chiar pe 13 mai.

Călin Cojocaru: ”Încercăm să facem totul ca Pandurii să redevină ce a fost”

Pandurii promite să schimbe strategia din sezonul următor și să nu se mai regăsească în același punct în care s-a aflat în ultimele trei sezoane, în lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 2. Antrenorul dă asigurări că totul o să revină la normal. Litigiile vor fi rezolvate, așa cum a primit asigurări din partea conducerii, se vor face investiții la echipă, iar acest aspect se va vedea în evoluția echipei din momentul următorului meci oficial, subliniază Cojocaru.

”13 este numărul meu norocos. Tot timpul a fost. Și numărul la casă tot 13 este. A ieșit bine, exact cum speram. Este o normalitate, fiindcă era greu să se joace și atunci mi se părea normal să rămână toate echipele. Acum avem altă perspectivă, o să facem cu adevărat o echipă la Pandurii. Cu siguranță nu o să mai ajungem în situația în care s-a aflat clubul sezonul acesta. În perioada următoare cred că ne vom liniști și financiar.

Sunt litigiile de care se ocupă domnul Condescu, conducerea, și încercăm să atragem și alți sponsori lângă echipă. Vrem să creem toate condițiile, să evităm ce s-a întâmplat campionatul acesta. E clar că vor rămâne o parte dintre jucătorii actuali și o să am discuții cu fiecare în parte. Dar o să și aducem o serie de fotbaliști, pentru că avem nevoie. Încercăm să facem totul ca Pandurii să redevină ce a fost”, a declarat Călin Cojocaru, pentru Gazeta de Sud.

Cojocaru recunoștea că singura variantă ca Pandurii să se salveze era suspendarea definitivă a sezonului 

În urmă cu câteva zile, până ca echipele să își exprime opinia prin vot, Cojocaru se temea de urmările pe care le-ar putea avea reluarea întregului campionat. Făcea trimitere și la normele impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Sportului în cazul cantonamentelor, precizând că multe cluburi nu le pot respecta. În aceeași situație se afla și Pandurii, dar acum, prin cele întâmplate miercuri, se poate declara mulțumită.

”Cred că sunt și cluburi din Liga 1 care nu-și permit să facă toate cerințele. Nu cred că cineva o să favorizeze fotbaliștii privind testele. Plus că trebuie să aștepți rezultatele o perioadă și la câți fotbaliști și câte echipe sunt… Realitatea este că pe noi ne avantajează să nu se reia Liga a 2-a, să fim sinceri până la capăt, dar nu văd cum s-ar mai relua. E foarte greu să mergi și să găsești cazare, să respecți condițiile pe care le-am văzut la Liga 1”, preciza Cojocaru pentru sursa mai sus amintită.

Pandurii Târgu Jiu se afla într-o situație critică. Gorjenii se situau pe ultimul loc, 19, după 24 de etape, cu numai 8 puncte. Distanța față de prima poziție care asigura salvarea de la retrogradare, 15, era de 16 puncte. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, 1-0 în deplasare la Metaloglobus.

Începutul de an a fost unul cu rezultate dezamăgitoare pentru Pandurii Târgu Jiu. În singurele trei partide jucate în acest an, gorjenii nu au reușit să adune nici măcar un punct și au cedat la scor în toate confruntările. Au pierdut cu 1-4 împotriva echipei CSM Reșița, cu 0-4 împotriva Viitorului Pandurii Târgu Jiu și 0-4 împotriva celor de la Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-decis-modul-in-care-se-incheie-sezonul-de-liga-2-sase-echipe-vor-lupta-pentru-promovare-cu-punctele-injumatatite-iar-restul-intra-in-vacanta-si-nu-retrogradeaza-19132400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-condescu-socheaza-contributia-mea-la-pandurii-a-fost-de-17-milioane-de-euro-printr-o-scrisoare-publica-adresata-primarului-din-targu-jiu-fostul-presedinte-incearca-sa-faca-l-19132465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-multumita-de-hotararea-frf-crtistian-gentea-prin-aceasta-solutie-s-a-incercat-ca-dezavantajul-sa-fie-cat-mai-mic-inaintea-deciziei-pitestenii-doreau-injumatat-19132448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagit-de-decizia-frf-antrenorul-liderului-ligii-2-face-declaratii-razboinice-inainte-de-intrarea-in-play-off-laszlo-balint-suntem-motivati-si-decisi-sa-demonstram-ca-suntem-cei-mai-bun-19132454

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă