Pandurii a trecut pe lângă victorie cu liderul ”FC U” Craiova și intră în iarnă de pe ultima poziție a clasamentului Ligii 2. Călin Cojocaru: “Nu avem nici noroc”

Mircea OGLINDOIU 06 Dec. 2020, 14:48 Liga 2

Deși a întâlnit liderul din Liga 2, ”FC U” Craiova, ”lanterna roșie” Pandurii a fost aproape de un rezultat pozitiv pe teren propriu, în etapa a 15-a, ultima programată să se dispute în 2020.

Oaspeții, care au dominat clar prima repriză a partidei de la Târgu Jiu, au deschis scorul în minutul 19, prin lovitura de cap a lui Marius Avram, și au intrat la vestiare în avantaj. Partea secundă a fost echilibrată încă din start. De altfel, la doar 35 de secunde de la startul reprizei, atacantul francez de 19 ani Steven Goma a egalat, tot printr-o lovitură de cap, și a bifat prima sa reușită în România. Dragoș Albu a readus Craiova în avantaj, în minutul 60, cu un superb gol din lovitură liberă de la 22 de metri, dar Pandurii a reușit din nou să egaleze, în minutul 78, prin șutul lui Gabriel Dodoi, din 10 metri. Același Dodoi își putea aduce echipa în avantaj în minutul 85, când, aflat singur cu portarul, a trimis balonul, din 9 metri, în picioarele lui Popa, iar, pe contraatac, liderul a fost percutant și astfel a marcat golul victoriei, prin Andrei Ciolacu.

S-a încheiat 3-2 pentru ”FC U” Craiova, iar Pandurii a suferit o nouă înfrângere la limită, după cele cu Viitorul Pandurii (scor 3-4), Farul Constanța (0-1), Ripensia Timișoara (1-2), CS Mioveni (1-2) și Rapid (1-2).

Călin Cojocaru: ”Nu s-a văzut că o echipă e pe ultimul loc și alta pe primul”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul Călin Cojocaru, care, pe parcursul jocului, a dat indicații din tribună, deoarece era suspendat, s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale.

”Vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudine şi modul cum s-au comportat. Jucăm fotbal, dar nu avem nici noroc. În loc să facem 3-2 cu Craiova, au făcut adversarii. În prima repriză au fost mai buni ca noi, am început meciul modest, dar în a doua repriză am fost noi mai buni. Am şi marcat de două ori, ne-am şi creat multe ocazii, dar, din păcate, arbitrul le-a dat atâtea lovituri de cât a fost nevoie să ne bage mingea în poartă! Nu ştiu de ce am început timorat meciul. Ne-am revenit în repriza a doua. Le-am spus jucătorilor să nu se uite la clasament. Oricum, nu cred că s-a văzut că e o echipă pe primul loc şi alta e pe ultimul. Noi jucăm fotbal și cu un caz de COVID în lot, şi cu patru-cinci. Sunt fericit că DSP-ul ne-a lăsat să jucăm acest meci. Nu vreau să mă scuz că n-am avut jucători”, a spus Cojocaru.

Acesta consideră că locul ocupat în prezent de Pandurii, ultimul de altfel, nu este conform cu jocul prestat de echipă în cele 15 etape scurse din campionat.

”Sunt convins că putem scăpa de retrogradare”

Totodată, Cojocaru este convins că echipa se va salva în final de la retrogradare. ”Nu mă aşteptam la un parcurs atât de slab, dar trebuie să fiu şi conştient de ce s-a întâmplat la echipă şi să fim şi realişti. Într-adevăr, rezultatele nu au fost cele dorite, dar echipa aceasta nu este de ultimul loc. Jucăm fotbal, dar nu avem rezultate. Este singura mulţumire că jucăm de la egal la egal cu orice adversar, dar aici mai intervin şi arbitrii. Aş fi preferat să jucăm mai puţin fotbal, dar să avem alte rezultate. E frustrant pentru noi, fiindcă muncim în condiţiile pe care le ştiţi, fotbaliştii au o atitudine extraordinară şi, din păcate, rezultatele nu sunt cele pe care le merităm. Echipa asta este foarte bună şi o să vedeţi, pe viitor, că dacă rămâne acelaşi lot, cu siguranţă o să facă o figură frumoasă. Cred că am jucat fotbal în fiecare meci, exceptând partida de la Recea, pentru că nu poţi să joci pe arătura aceea de teren. Sunt convins că putem scăpa de retrogradare. Dacă Bacăul speră, noi de ce să nu sperăm? Clasamentul nu reflectă realitatea. “Lanterna” joacă fotbal spre deosebire de alte echipe şi mă doare acest lucru, în special pentru jucători. Se pregătesc exemplar, nu se vede o secundă în atitudinea lor că la echipă sunt lipsurile care sunt. Pentru asta trebuie felicitaţi”, a precizat Cojocaru.

Pandurii e pe ultimul loc în Liga 2, de 14 ori în cele 15 etape din acest sezon

Echipa sa a intrat în iarnă de pe ultimul loc în Liga 2, 21, cu doar 7 puncte acumulate în 15 meciuri. Singurele victorii au fost cele cu CSM Reșița, în deplasare, și CSM Slatina, pe teren propriu, ambele câștigate cu 2-1.

În urma celor două succese ale gorjenilor, antrenorii Alexandru Pelici de la bănățeni, respectiv Mihai Ianovschi, de la olteni, au fost demiși.

Gorjenii au bifat și o remiză, în deplasarea de la Miercurea Ciuc, scor 1-1.

Una dintre cele 12 înfrângeri a fost decisă la ”masa verde”, după ce echipa n-a făcut deplasarea la Metaloglobus, în prima etapă. Cele mai drastice eșecuri au fost în etapele 3 și 4, când Pandurii a fost învinsă cu 5-0, pe teren propriu, de Turris Oltul Turnu Măgurele, și cu 4-0 la Chiajna.

Pandurii s-a aflat pe ultimul loc în clasamentul Ligii 2 în 14 dintre cele 15 etape din acest sezon. În etapa a 2-a, CSM Reșița a fost ultima clasată.

Foto: Justinel Stavaru (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-la-targu-jiu-intre-pandurii-si-fc-u-craiova-s-au-marcat-cinci-goluri-iar-cel-al-victoriei-a-fost-pe-final-au-mai-fost-patru-lovituri-in-bara-si-doua-goluri-anulate-19161408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-care-a-condus-fc-u-craiova-in-ultimele-doua-meciuri-din-2020-abia-asteapta-sa-cunoasca-noul-principal-trebuie-sa-inchege-aceasta-echipa-care-e-19161508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Mircea OGLINDOIU 06 Dec. 2020, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă