Cazuri de COVID-19 la Pandurii! Directorul sportiv al gorjenilor crede că meciul cu ”FC U” Craiova se va juca, dar declarația sa ridică semne de întrebare

Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2020, 13:17 Liga 2
Cazuri de COVID-19 la Pandurii! Directorul sportiv al gorjenilor crede că meciul cu ”FC U” Craiova se va juca, dar declarația sa ridică semne de întrebare

Pandurii Târgu Jiu riscă să nu poată disputa la programarea inițială jocul din etapa a 15-a din Liga 2, cu ”FC U” Craiova, stabilit pentru sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 11:00, pe stadionul de la malul Jiului. La testarea obligatorie, din 14 în 14 zile, efectuată miercuri, 2 decembrie, conform calendarului, patru jucători ai echipei gorjene au fost depistați pozitiv la COVID-19.

Pandurii a disputat ultimul meci oficial în data de 25 noiembrie, la Recea, unde a pierdut cu 2-0 în etapa a 14-a din Liga 2, iar în week-end-ul trecut, când au fost programate șaisprezecimile de finală ale Cupei României, a stat, deoarece fusese eliminată din competitiție încă din turul 3, de ACSO Filiași.

”Așteptăm răspunsul de la DSP Gorj. Jucătorii n-au intrat în contact între ei, fiindcă, după meciul de la Recea, au primit liber. Nu se pune problema de contact direct”, a spus, la radioaccent.ro, directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu.

Se teme Pandurii că DSP Gorj o băga din nou toată echipa în izolare?

Dacă ținem cont de declarația oficialului gorjean, înseamnă că jucătorii au avut pauză de aproape o săptămână, ceea ce pare greu de conceput pentru un asemenea nivel.

Probabil, stafful de la Pandurii se teme să nu pățească la fel ca înaintea meciului de la Miercurea Ciuc, din etapa a 10-a, când n-a fost lăsată de DSP Gorj să facă deplasarea, deși avea un singur caz de COVID-19 în lot.

Dacă la vremea respectivă, fundașul Andrei Dobre a fost cel depistat pozitiv și DSP Gorj a considerat că acesta a avut contact, cu o zi înainte de testare, și cu ceilalți componenți ai lotului, de data aceasta, conform surselor Liga2.ro, titularii Sebastian Velcotă și Cătălin Vaida sunt printre cei patru jucători care au picat testele la coronavirus.

Ceilalți doi jucători depistați pozitiv, Andrei Gal și Marian Habet, n-au prea jucat în acest sezon, fiind mai mult soluții pentru banca de rezerve.

”Sunt pierderi destul de importante, dar avem un lot numeros, cu calități apropiate. Nu sunt mari diferențe între ei, din punct de vedere valoric, iar jucătorii depistați pozitiv pot fi înlocuiți oricând cu cei aflați în lot. Cred că putem face o figură frumoasă și să punem reale probleme echipei de pe primul loc”, a conchis Floroiu

Și ”FC U” Craiova are infectați cu noul coronavirus

Și adversara celor de la Pandurii din etapa a 15-a, ”FC U” Craiova, are cazuri de COVID-19 în lot, încă de la mijlocul săptămânii trecute, dar a putut juca meciul cu ASU Politehnica Timișoara, din șaisprezecimile Cupei României, pierzând cu 1-3 pe ”Ion Oblemenco”.

Fundașii Bradley Diallo şi Jeremy Huyghebaert, alături de antrenorul principal interimar Dan Vasilică, antrenorii secunzi Adrian Filip și Ovidiu Dănănae, precum și Adrian Mititelu junior, noul conducător al clubului, se află și în prezent în izolare.

Pandurii ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2 după 14 etape, cu 7 puncte acumulate, iar ”FC U” Craiova e pe prima poziție, cu 27 de puncte strânse, dar are și un meci mai puțin disputat decât gorjenii.

  • În această săptămână, în Liga 2, nu s-au desfășurat două meciuri restante din cauza problemelor cu COVID-19, iar partidele vor fi decise la ”masa verde”. În Ripensia – CS Mioveni nu au putut evolua argeșenii, iar în ”U” Cluj – Farul a avut interdicție de deplasare formația constănțeană.
Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2020, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă