Ovidiu Perianu, primele impresii după ce a semnat cu Gloria Buzău: ”Se poate să promovăm, nimic nu e imposibil.” Mijlocașul își dorește să revină la FCSB și să îl urmeze pe fostul său coleg Radu Drăgușin

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 15:42 Liga 2

Prima achiziție a iernii a clubului Gloria Buzău a vorbit despre trecerea la trupa antrenată de Andrei Prepeliță.

Ovidiu Perianu (21 de ani) aparține de FCSB, în prima parte a acestui sezon a fost împrumutat la Universitatea Cluj, iar acum a fost cedat la trupa din Crâng și urmează să joace pentru prima dată în cariera sa în Liga 2. Până acum a evoluat pentru patru echipe în prima ligă și în Liga 3 pentru satelitul FCSB.

Totodată, Perianu, fost coechipier la juniori cu Radu Drăgușin, și-ar dori și el un transfer în Premier League, campionatul în care visează să ajungă la un moment dat.

Ovidiu Perianu își dorește să promoveze cu Gloria Buzău

Săptămâna trecută, prim-divizionara Universitatea Cluj a anunțat despărțirea de Ovidiu Perianu, pe care îl avea sub formă de împrumut de la FCSB, și cedarea sa la Gloria Buzău, în Liga 2. Ulterior, clubul din Crâng comunica și el achiziționarea mijlocașului, de altfel, prima sa mutare din această iarnă.

Fotbalistul care aparține de FCSB a fost unul dintre cei 16 jucători care au participat luni la reunirea echipei din Buzău și unul dintre cei doi nou-veniți, alături de Alexandru Fărăgău, despărțit în această pauză de Ceahlăul.

”Când am fost contactat m-am simțit foarte bine, am vorbit chiar și cu domnul Andrei Prepeliță și sper să facem o treabă foarte bună și să promovăm. Dacă muncim toți, împreună, să fim o familie și să ne sacrificăm unul pentru altul, se poate să promovăm, orice se poate, nimic nu e imposibil”, a spus Perianu în calitate de jucător al Gloriei.

  • Dintre jucătorii pe care trupa din Buzău îi are în lot, Perianu a spus că-i cunoaște pe Cristian Dumitru, Alexandru Greab și Matei Tănase.

Gloria Buzău iernează pe locul 5 în Liga 2 după 15 etape, penultimul calificabil în play-off. În condițiile în care cel puțin două locuri din play-off vor fi ocupate de echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul, atunci Gloria, dacă termină în Top 6, are asigurat cel puțin un loc la barajul de accedere în prima ligă.

Experiența la Gloria Buzău, în Liga 2, speră să-i prindă bine pentru a se întoarce la FCSB

Noua achiziție a echipei lui Andrei Prepeliță a prins doar două jocuri în prima ligă în acest sezon, 75 de minute în 4-3 cu FCU Craiova FC și 1-1 cu SC Oțelul, în al doilea intrând ca titular, dar și un meci în Cupa României, 45 de minute în 4-2 cu Ceahlăul. A evoluat mai mult pentru ”U” Cluj la echipa din Liga de Tineret.

În cariera sa la seniori, Perianu a evoluat în prima ligă pentru FCSB (36 meciuri), FC Botoșani (12 meciuri), Chindia Târgoviște (9 meciuri) și Universitatea Cluj (2 meciuri). În Liga 2 nu a jucat, însă are o impresie despre acest campionat.

”Pot să zic că este o diferență de calitate, un pic mai slabă decât în Liga 1, dar prin muncă poți să ajungi la un nivel de Liga 1”, a comentat mijlocașul.

Evident, Perianu are ca scop personal să aibă evoluții cât mai bune și să revină la FCSB. Consideră că experiența la Gloria Buzău îl va ajuta în acest moment al carierei sale: ”Da, foarte mult poate să mă ajute, dacă muncesc și o să fiu sănătos, în primul rând, se poate orice. Îmi doresc să revin, clar. Îmi lipsesc meciurile cu FCSB, dar, până la urmă, trecutul nu mai contează. Contează ce va fi de acum înainte. (…) E fotbal, facem ce ne place și când intrăm pe teren trebuie să jucăm cu zâmbetul pe buze și să fim bucuroși.”

  • De exemplu, fundașul Alexandru Pantea (20 ani) a avut evoluții apreciate în Liga 2 la FC Hermannstadt, a promovat cu sibienii, iar acum este un jucător de bază la FCSB, club de care aparținea când era la trupa din Ardeal.

”Și el și-a dorit să vină să joace, având în vedere că la Cluj nu a jucat foarte mult. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Mie îmi place ca jucător, de asta l-am și vrut. Are calități bune, a jucat și la FCSB, e un obișnuit al loturilor naționale și sper ca prin evoluțiile lui să atragă atenția celor de la națională.”
Andrei Prepeliță, antrenorul Gloriei Buzău, despre Ovidiu Perianu

Perianu visează să calce pe urmele fostului său coechipier Radu Drăgușin

Pe când era junior, Ovidiu Perianu a fost coechipier la Regal Sport cu Radu Drăgușin, fundaș care nu cu multe zile în urmă a costat-o pe Tottenham Hotspur aproape de 30 de milioane de euro.

Actualul jucător al Gloriei se bucură pentru fostul său coleg. ”De mic îl știu. Era foarte serios, era atent la orice detaliu și de mic și-a dorit să ajungă să joace în Premier League. Nu doar în Premier League, ci în campionatele tari. Îl felicit și sper să ajungă cât mai sus”, a spus Perianu într-un interviu publicat de Gloria Buzău. Acesta a mai spus și că și-ar dori să joace și el în prima ligă din Anglia: ”Sincer, tot în Premier League mi-aș dori, pentru că mi se pare cel mai puternic campionat.”

Declarații Ovidiu Perianu, Alin Dobrosavlevici și Andrei Prepeliță, după reunirea Gloriei Buzău:



Video și capturi foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-s-a-reunit-pentru-reluarea-ligii-2-19297570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-un-fotbalist-roman-pleaca-de-la-o-varsta-frageda-in-italia-s-a-ridicat-la-csc-dumbravita-insa-timisenii-nu-se-aleg-cu-nimic-de-la-bologna-19297607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-achizitii-la-cs-mioveni-19297600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-reziliat-contractul-cu-kamil-wiktorski-19297362

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă