Ovidiu Burcă știe când ar putea fi gata noul stadion Giulești. ”Să vedem cum vom programa un meci de debut, unul așa cum această echipă merită”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2020, 18:25 Liga 2

În ciuda stării de urgență decredate în România din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările la stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf, toate din București, continuă în această perioadă. Cel mai în urmă cu proiectul este arena de lângă Podul Grant, însă președintele clubului Rapid, Ovidiu Burcă, e convins că inaugurarea noului stadion va fi făcută în toamna acestui an.

Noul stadion din Giulești, inaugurat în septembrie 2020?

Ovidiu Burcă crede că Rapid va debuta pe noua arenă Giulești – ”Valentin Stănescu” la sfârșitul lunii septembrie și speră ca meciul de inaugurare să fie un amical de gală. Nu cum mult timp în urmă, în luna martie, președintele FRF, Răzvan Burleanu, spunea însă altceva. Că inaugurarea noului stadion din Giulești ar putea fi făcută de naționala U21 a României, cu un amical cu Spania U21.

„Cred că la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii noiembrie va fi gata. Să vedem cum vom programa un meci de debut pe noul stadion, unul așa cum această echipă merită”, a declarat Ovidiu Burcă la DigiSport.

Deși România este afectată de pandemia de coronavirus, s-a decis ca lucrările la arenele Giulești, Steaua și Arcul de Triumf să continue, cu respectarea măsurilor impuse de lege. Noul stadion din Ghencea este cel mai aproape de a fi finalizat.

Noua arenă Giulești va avea o capacitate de 14.050 de locuri, nivel de clasare UEFA 4 și va putea găzdui mecuri naționale și internaționale. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Totodată, va avea spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii de alimentaţie publică și spaţii administrative.

La stadioanele Steaua și Arcul de Triumf s-a început montarea scaunelor

Compania Națională de Investiții a publicat joi, 9 aprilie, imagini noi cu stadiul lucrărilor la stadionul Arcul de Triumf.

La stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost deja montate scaune în tribune, iar la stadionul Giulești încep să prindă contur viitoarele gradene.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2020, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă