Dinamo va fi din ce în ce mai bine! Ovidiu Burcă are încredere în noii acționari și anunță că încă un nume se poate alătura proiectului: ”Din câte am înțeles, vrea să vină lângă echipă”

Răzvan STÎNGĂ 28 Feb. 2023, 13:45 Liga 2
Dinamo va fi din ce în ce mai bine! Ovidiu Burcă are încredere în noii acționari și anunță că încă un nume se poate alătura proiectului: ”Din câte am înțeles, vrea să vină lângă echipă”

Dinamo are un nou suflu după ce pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de Red&White 2022 Management, lucru recunoscut și de Ovidiu Burcă la finalul întâlnirii cu Unirea Constanța.

Andrei Nicolescu, unul dintre oamenii care vor să pună bazele unui club solid din toate punctele de vedere, este prieten cu antrenorul lui Dinamo, iar Burcă e convins că lucrurile vor sta din ce în ce mai bine.

Ovidiu Burcă, de părere că Dinamo va fi tot mai bine după venirea noilor acționari

Chiar dacă datoriile pe care clubul le are sunt unele foarte mari, iar procedura de insolvență ducea cu gândul acum câteva luni la faliment, toată suflarea dinamovistă este încrezătoare că e o oportunitate nouă și că lucrurile vor putea fi mai bune în viitor.

Ovidiu Burcă îndeamnă la calm, la răbdare, fiindcă noii acționari trebuie să facă un audit cu privire la datoriile reale și dacă nu cumva foști antrenori și foști jucători vor acționa Dinamo în judecată și își vor cere și ei banii, după ce în ultima perioadă acest demers ai foștilor angajați s-a înmulțit.

Poate că Ovidiu Burcă a avut un cuvânt de spus în momentul în care Andrei Nicolescu a decis să se implice la Dinamo, venind într-un context greu, cel mai complicat din istoria clubului.

Ovidiu Burcă, decisiv în venirea lui Andrei Nicolescu la Dinamo?!

În plus, antrenorul speră ca suporterii să fie în continuare parte din proiect, așa cum au fost și până acum, prin donațiile pe care le-au făcut prin proiectul Doar Dinamo București.

Vreau să le mulțumesc (n.r. – acționarilor) că ni s-au alăturat, au venit într-un moment dificil. Pe Andrei (n.r. – Nicolescu) îl cunosc de mult timp. Încă nu se pot schimba lucrurile de pe o zi pe alta, nu va fi ușor, dar suntem mult mai optimiști față de acum câteva săptămâni.

Cel mai important este că ei au venit să construiască alături de suporteri. Consideră suporterii ca parte importantă a proiectului lor, iar împreună cu suporterii vor găsi soluții. Clubul trebuie să crească organic, vom încerca să promovăm încă de anul acesta în Liga 1.

I-am simțit pe noii acționari entuziaști și optimiști. Din perspectiva asta, ajungi imediat să iubești «microbul». Foarte mulți oameni au vorbit de faliment după retrogradare, dar eu nu m-am gândit niciodată la asta, știam că va fi cineva dornic să preia acest club. Înțelegeam momentul, situația, că Dinamo a fost o oportunitate pentru cineva care vrea să facă acel ceva în sport.

Oamenii au simțit momentul, dar acum nu mă entuziasmez că au venit, că poate curge lapte și miere de la o zi la alta, dar e bine că au venit, sunt oameni care vor să facă treabă, au plan, au viziune. Ce mă bucură cel mai mult este că acest club trebuie construit în jurul suporterilor.

Dacă acest club e în viață, e doar datorită suporterilor, iar viitorul trebuie să cuprindă și suporterii cumva”, a spus Ovidiu Burcă, la finalul meciului cu Unirea Constanța.

Ovidiu Burcă, informație interesată. Fiul lui Cristian Borcea, tentat să se implice la Dinamo

Un detaliu interesant a fost poate scăpat de Ovidiu Burcă la declarațiile de la finalul întâlnirii de luni seară, anume că fiul lui Cristian Borcea, fostul acționar al lui Dinamo din urmă cu mai mulți ani, Patrick Borcea, ar putea veni și el lângă echipă și să ajute cumva, poate din punct de vedere financiar.

Însă, aparent el a pus anumite condiții pentru a se alătura noului acționariat. Cert este că interes există.

Din câte am înțeles, fiul lui (n.r. – fiul lui Cristian Borcea) ar dori să vină alături de echipă, dar sunt condiții. Dinamo are în acest moment nevoie de cineva, de cineva care să vină când e greu, probabil și ca model de business e o oportunitate extraordinară, iar celor care au venit acum le mulțumesc.

Dacă Dinamo va fi în Liga 1, va avea stadion nou și va avea o academie care să producă jucători de nivel european, atunci brandul va fi foarte scump”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Cine sunt noii acționari de la Dinamo

Firma Red&White 2022 a fost creată pe 6 octombrie 2022 și are sediul social pe strada Buzești din Capitală. Firma e formată din doi asociați: Andrei Nicolescu, care deține 60%, și Eugen Gheorghe Voicu, care are restul de 40%.

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob (administratorul special de la Dinamo), figurează ca administrator al societății. Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, Red&White are un capital social subscris de 10.000 de lei. Și, un lucru foarte important, această firmă nu are datorii la ANAF.

Andrei Nicolescu este cunoscut pentru că a pus umărul la promovarea Academiei Rapid din Liga 4, echipă care ulterior a devenit FC Rapid, dar despre care se știe în zona de business că nu are capacitatea financiară  de a susține un club ca Dinamo.

Eugen Voicu este președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust și fondator al Certinvest.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-marcatorii-lui-dinamo-in-meciul-cu-unirea-constanta-luat-prin-surprindere-de-un-suporter-a-primit-o-prima-chiar-pe-gazon-19261693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-a-avut-lipici-la-gol-si-contra-unirii-constanta-mi-as-fi-dorit-sa-se-pastreze-echipa-din-prima-parte-a-sezonului-fostul-stelist-si-a-declarat-admiratia-pentru-suporteri-19261668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-doar-fizic-pe-teren-cu-dinamo-19261647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-patriche-primul-marcator-pentru-dinamo-in-2023-ne-dorim-enorm-sa-ramanem-in-primele-sase-capitanul-cainilor-despre-noii-investitori-ai-clubului-19261641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-ovidiu-burca-poate-urca-de-astazi-pe-loc-de-play-off-19261573

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Feb. 2023, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă