INTERVIU | Andrei Nicolescu vorbește în premieră după preluarea lui Dinamo: ”Vom coopta și alți antreprenori! Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani”

Cătălin MUREȘANU 27 Feb. 2023, 14:56 Liga 2
INTERVIU | Andrei Nicolescu vorbește în premieră după preluarea lui Dinamo: ”Vom coopta și alți antreprenori! Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani”

Andrei Nicolescu, avocatul care deține 60 la sută din Red&White 2022 Management, societatea care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA (80,7758 la sută), a oferit primul interviu din noua sa postură.

Fost vicepreședinte la Rapid, acesta trasează planurile pe care le are, împreună cu Eugen Voicu, la formația din ”Ștefan cel Mare”. Nicolescu spune că nu mai are nicio implicare în cadrul Academia Rapid și subliniază implicarea lui Nicolea Badea în negocierile purtate cu Dorin Șerdean.

Interviu cu Andrei Nicolescu, noul președinte / director general al echipei Dinamo

Suporterii vă cunosc din proiectul Academia Rapid. Acum sunteți asociat, cu un procent de 60 la sută, în Red&White 2022 Management, societatea care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA. De ce Dinamo și, mai ales, de ce în acest moment dificil?
Dinamo este un brand uriaș. Nu trebuie să fii expert în sport, în marketing sau în orice altceva, ca să înțelegi asta. Clubul de fotbal Dinamo este un reper identitar pentru București, pentru România, pentru societatea în care trăim. Generează emoție, pozitivă sau negativă, dar nu te lasă indiferent. Posibilitatea de a lucra pentru Dinamo, de a investi, de a reconstrui Dinamo reprezintă o șansă uriașă pentru orice manager pasionat de fotbal și pentru orice antreprenor care știe că, de la un moment dat, cifra din cont este mult mai puțin motivantă decât utilitatea muncii pe care o faci. Ce schimbă efortul tău? Ce urme lasă? Pentru mine, pentru Eugen, pentru echipa noastră,  Dinamo este o șansă de a realiza ceva semnificativ. Și durabil. Și cu impact social și educațional. Am multe de spus despre Dinamo, despre ce cred că merită acest club, dar toate la timpul lor. Revenind strict la intrebare, apropierea de Dinamo a fost cel mai firesc pas pentru o persoană pasionată atât de fotbal, cât și de managementul modern. Experiența de la Rapid a fost foarte utilă. Am învățat multe.

A mai rămas un colț din prima întrebare și o să vă rog să îmi răspundeți. Am spus că e un moment dificil și intru direct în subiect, mai precis în latura sportivă, unde echipa are interdicție la legitimări. Cât de repede se poate rezolva această problemă?
Interesul tău, al presei în general și al suporterilor este legitim și în acest caz. Chiar dacă perioada transferurilor este depășita, voi încerca, la rândul meu, să înteleg circumstanțele acestei sancțiuni. Sunt mai puțin importante circumstanțele prin care s-a produs acest lucru, însă este esențial să înțelegem greșelile și să nu le repetăm.

  • 80,7758 la sută este procentajul pe care îl deține Red&White Management în momentul de față la Dinamo, fiind acționar majoritar.

”Elaborarea și aprobarea unui nou plan constituie o prioritate imediată”

Latura judiciară este, la fel, foarte importantă, strategia legată de noul plan de reorganizare și apelul formulat de administratorul judiciar. O altă discuție fragilă este legată de datoriile curente. Există un plan pe termen scurt în legătură cu acestea?
Așa cum am anunțat și în comunicatul recent, elaborarea și aprobarea unui nou plan constituie o prioritate imediată. Sigur, întelegeți că detaliile acestui proiect trebuie foarte atent gândite, pregătite. Și este nevoie să plecăm de la realități, nu de la dorințe ideale. Ne preocupă concret acest aspect, vom discuta cu toți cei direct implicați și, ulterior, vom comunica și public. Transparent, oficial. Nici eu, nici Eugen nu incurajăm zvonistica, jumatățile de adevăruri împachetate cu jumătăti de minciuni, rostogolite pe surse și transformate în argumente la negocieri.

Care va fi relația cu DDB și dacă vă gândiți să cooptați glorii ale clubului în conducere?
Relația cu DDB este și trebuie să ramână foarte strânsă. DDB este o parte esentiala a fenomenului Dinamo. Ce a făcut DDB, în momente de criză acută din ultimii ani, este aproape neverosimil. Vom lucra tot timpul împreună, avem obiective comune. Referitor la cooptarea marilor personalități sportive ale clubului, mi-aș dori să punctez două idei.

Vă rog!
Prima: Dinamo are modele uriașe. Nu vreau să dau nume, sunt mulți și, sigur, niciunul nu trebuie uitat. A doua idee este, dacă vreți, o observație strict personală: a existat și, poate, mai există încă, tentația de a confunda calitatea de fost jucător emblematic cu capacitatea profesională de a administra situații economice complexe sau de a implementa strategii pe termen mediu și lung.

”Nu ne imaginăm că or să apară persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte”

Luați în calcul, când situația o să permită, o eventuală colaborare cu Clubul Sportiv Dinamo. Fanii își doresc acest lucru, ați avut discuții în acest sens cu reprezentanții CS?
Avem și vom încuraja o relație corectă, transparentă, miza noastră, asumată deschis, este de a colabora cu toți cei atașati de brandul Dinamo. Istoria recentă ne-a demonstrat cât de nocive sunt conflictele, rivalitățile exacerbate, obsesia maruntă de a-i fi rău celuilalt, în loc sa fie bine amândurora.

Știm formula Red & White, dumneavoastră cu o cotă de 60 la sută, domnul Eugen Voicu deține 40 la sută și este și președintele Consiliului de Adminsitrație, domnul Dorin Iacob este administrator. Doriți să cooptați și alți oameni de afaceri în această structură?
Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc, anunțat, de altfel, și în comunicat. Cred că e util să fac o precizare: nu cautăm, nu ne asteptăm, nu visăm la ”finanțatori”. Da, vă rog, să puneți și ghilimelele. Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc! Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sanatos, temeinic și pe termen lung.

”Nu mai am nicio implicare la Academia Rapid, nicio participare, formală sau informală”

În luna august a anului trecut ați creditat SC Dinamo 1948, în nume propriu, cu 100.000 euro. Există și alte sume pe care dumneavoastră sau domnul Voicu le-ați investit sau imprumutat in această perioadă?
Nici eu, nici Eugen nu sunt adepții împrumutului către club pe persoană fizică. Un club de fotbal serios și eficient organizat nu functionează așa. Sigur, în ultima vreme, problemele financiare ale lui Dinamo au fost extreme. Acei 100.000 erau necesari într-un moment de acută nevoie. Când un pacient are nevoie de resuscitare, nu il duci mai întâi la RMN. Dar, evident, obiectivul nostru, unul dintre ele, este să asigurăm un flux financiar echilibrat, care să nu mai necesite astfel de intervenții de ultim moment. Dinamo nu trebuie să stea mereu la marginea prăpastiei.

În ce realitate vă aflați, la zi, în cadrul Academiei Rapid, acționar SC Rapid 1923 SA?
Nu mai am nicio implicare, nicio participare, formală sau informală.

Care a fost rolul lui Nicolae Badea în negocierile purtate cu Dorin Șerdean și care este relația cu ceilalți acționari din cadrul SC Dinamo 1948 SA, cum ar fi Cornel Dinu?
Domnul Badea ne-a oferit sprijin în derularea și finalizarea tranzacției cu domnul Șerdean, a fost și este deschis, ne susține, avem o relație foarte bună și credem că putem continua să construim împreună. Cu domnul Dinu nu am vorbit pentru că a fost o perioadă de negocieri de ordin juridic, tehnic, orientate către delimitarea unui pachet majoritar de acțiuni. Sigur, domnul Dinu este acționar, partener de-ai noștri și, indiscutabil, ne vom raporta la domnia sa cu toată considerația pe care o merită. Avem multe de învățat de la Cornel Dinu, despre spiritul lui Dinamo, despre fotbal, despre oameni.

O să revin la problema sportivă. Îmi puteți spune, vă rog, care este investiția rapidă pentru obținerea licenței și rezolvarea problemelor urgente ale clubului?
Nu pot avansa cifre. Suntem în plină analiză. Pe termen scurt, cel mai important obiectiv al nostru îl reprezintă finalizarea și aprobarea unui plan nou în Adunarea creditorilor. În paralel, vom relaționa cu toți creditorii noștri pentru a rezolva, în timp util, problemele legate de licență. Totodată, vom realiza și o radiografie a clubului din punct de vedere administrativ pentru a-l reorganiza pe baze moderne, eficiente, profesioniste.

Ați spus că cel mai important obiectiv este reprezentant de finalizarea și aprobarea unui nou plan în Adunarea creditorilor. RTZ, administratorul judicar, a fost implicat în negocierile pentru obținerea pachetului majoritar de acțiuni?
Nu, am negociat direct cu domnul Șerdean. Știm că dânsul nu are cea mai bună relație cu APCH sau cu domnul Zăvăleanu. Negocierile au fost facilitate de domnul Nicolae Badea. Noi ne dorim o relație corectă, bună cu toată lumea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ziua-portilor-deschise-la-saftica-suporterii-au-asistat-la-antrenamentul-echipei-dinamo-inainte-de-primul-meci-din-2023-si-au-avut-un-mesaj-pentru-jucatori-foto-si-video-19261323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-serdean-dupa-ce-si-a-vandut-pachetul-de-actiuni-de-la-dinamo-mie-imi-da-cu-virgula-o-sa-vedem-cum-s-au-facut-aceste-datorii-si-cine-le-a-facut-19261274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-ascunde-in-spatele-vanzarii-actiunilor-lui-dinamo-va-fi-clubul-o-forta-financiara-sau-e-doar-o-strategie-disperata-pentru-a-pacali-creditorii-grupul-one-dezminte-oficial-orice-implicare-excl-19261184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dinamo-are-un-nou-actionar-majoritar-si-anunta-ceea-ce-urmeaza-un-fost-rapidist-e-noul-conducator-al-clubului-19261124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-badea-a-intermediat-vanzarea-clubului-dinamo-imagini-exclusive-de-la-negocierile-purtate-de-dorin-serdean-cu-redwhite-exclusiv-19261100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sondajul-ddb-din-toiul-noptii-care-anunta-posibila-vanzare-a-lui-dinamo-foto-cu-cei-care-poarta-negocieri-secrete-cu-dorin-serdean-azi-pare-a-fi-ziua-decisiva-exclusiv-19261006

Cătălin MUREȘANU 27 Feb. 2023, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă