Ovidiu Burcă a remarcat lucruri bune la jucătorii săi, după debutul cu victorie în Liga 2: ”Să recâștigăm spiritul lui Dinamo, să recâștigăm mentalitatea asta de învingător.” Cum a comentat eliminarea lui Amzăr

Marius ANGHEL 04 Aug. 2022, 20:10 Liga 2

Dinamo a început cu dreptul prima sa participare din istoria clubului în Liga 2, joi seară reușind un succes la limită, scor 1-0, în deplasare la Clinceni, cu nou-promovata Progresul Spartac. A fost, totodată, și debutul gazdelor în eșalonul secund, cât și debutul campionatului 2022-2023, într-o zi în care în Europa, în Conference League, România era reprezentată de trei echipe, CFR Cluj, U Craiova și Sepsi OSK.

Antonio Bordușanu a înscris primul gol al jocului și al campionatului, reușita sa venind în minutul 27, după o pasă pe culoar a lui Lazăr, însă și după greșeli ale lui Lixandru, care a luftat, și portarului Ciontoș, ieșit haotic.

Ovidiu Burcă, debut cu dreptul la Dinamo: ”Am obținut o victorie cu mult sacrificiu”

La debut în Liga 2 s-a aflat inclusiv antrenorul echipei Dinamo, Ovidiu Burcă. La finalul partidei, acesta a spus că speră ca acest succes să fie un nou început pentru formația preluată de el în această vară. Burcă a remarcat spirit de luptă la jucătorii săi, dar și faptul că pe final au început să cedeze fizic, motiv pentru care mulți dintre ei au acuzat crampe musculare.

”A fost un meci complicat, așa cum, de altfel, mă și așteptam. Complicat, pentru că nu am avut mult timp la dispoziție. Complicat, pentru că în ultimul timp știți foarte bine ceea ce s-a întâmplat la clubul ăsta, dar sunt satisfăcut că am reușit astăzi să obținem prima victorie, cu mult sacrificiu, cu implicare totală din partea jucătorilor. Dar știam că așa va fi meciul și le-am spus și înainte de joc că trebuie să se autodepășească, pentru că nivelul lor de pregătire, din păcate, nu e unul ridicat. Probabil s-a și văzut lucrul ăsta în ultimele minute, când am pierdut presiunea pe minge, am avut foarte mulți jucători care au acuzat crampe, dar sunt mulțumit pentru modul în care am abordat, pentru spiritul de sacrificiu și cred că de aici trebuie să pornim. Să recâștigăm spiritul lui Dinamo, să recâștigăm mentalitatea asta de învingător, să ne batem pentru fiecare minge. Cred că, până la urmă, asta e cel mai important ce am câștigat astăzi”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul PrimaSport.

Burcă, despre eliminarea lui Amzăr

Pe final de joc, din minutul 76, Dinamo a evoluat în inferioritate numerică, după ce Costin Amzăr a avut o intrare copilărească, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Burcă spune că nu e deranjat de gestul jucătorului său, ba chiar a remarcat că echipa s-a descurcat bine și în această postură. A făcut-o, totuși, în fața unui adversar modest.

În altă ordine de idei, Burcă a făcut și analiza jucătorilor tineri, din perspectiva eliminării lui Amzăr și a riscurilor care pot apărea pe parcursul sezonului din această privință, din pricina lipsei de experiență, dar și a venirilor de fotbaliștilor cu experiență, care pot ajunge sub comanda sa în zilele următoare.

”Nu mă deranjează. În fotbal trebuie să fi pregătit pentru absolut orice. Echipa a reacționat bine chiar și în inferioritate numerică, ne-am închis bine. A fost mai greu, din punctul ăsta de vedere, tocmai pentru că veneam pe un fond în care începusem să pierdem din puteri, dar am fost destul de bine organizați chiar și când am fost în 10.

Acum am câștigat trei puncte, e cel mai important în momentul în care ne aflăm noi acum, cu foarte mulți tineri, cred că am avut patru-cinci jucători tineri. Asta trebuie să scoatem în evidență. Sunt jucători care vin din pepiniera proprie, cărora nu li s-a dat atenție prea multă în ultimul timp. Dinamo are resurse și cred că o să repunem clubul pe făgașul normal.

Trebuie să echilibrăm puțin echipa, pentru că suntem puțin dezechilibrați, lucrăm la asta. Aici sunt două lucruri, ne propunem să intrăm în lupta pentru promovare, dar trebuie aduși repede jucători de un anumit nivel, trebuie integrați repede.

Pe de altă parte, sunt acești tineri. Dacă se hotărăște ca strategia să fie de a promova tineri și de a forma o echipă competitivă pe termen mediu și lung, atunci e altă strategie.

Trebuie să o luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă și la nivelul acționariatului, celor care sprijină echipa, pentru că de acolo pornim. A existat foarte multă incertitudine. Eu o iau pas cu pas și vedem ce strategie se stabilește, a mai spus Burcă.

În prelungiri, în minutul 90+6, și Matei Andrei de la Progresul Spartac a fost eliminat. Pentru gestul său nesportiv, de a scuipa spre un adversar, tânărul jucător intrat de câteva minute pe teren a fost eliminat direct.

Dinamo în meciul cu Progresul Spartac, primul din istoria sa în Liga 2: Oncescu – Moura (G. Crețu 90+4′), Giafer, Țone (Buleică 61′), Amzăr – Dudea (cpt.), N. Roșu – Bordușanu (Andr. Florescu 77′), Bani (Iul. Roșu 77′), Val. Lazăr – Buhăescu. Rezerve neutilizate: Fara – M. Dragomir, Cune, Cr. Ionescu, Bobea.

Dinamo întâlnește SC Oțelul în etapa a 2-a

Cu trei puncte acumulate în clasament, Dinamo va fi în prima parte a acestuia după încheierea primei etape, care va continua cu meciuri programate vineri, sâmbătă și tocmai marți.

În runda a doua a Ligii 2, Dinamo va evolua acasă cu SC Oțelul Galați, altă nou-promovată în eșalonul secund. Momentan nu se știe exact stadionul unde se va desfășura jocul. Ori în ”Ștefan cel Mare”, ori pe ”Arcul de Triumf”, dacă până atunci va primi acceptul de a evolua acolo, demersul fiind deja făcut, după cum a anunțat și clubul.

SC Oțelul joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:30, cu Poli Iași, în prima etapă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 04 Aug. 2022, 20:10 Liga 2
Pe aceeași temă