Pleacă Dan Alexa de la Rapid? Mesaj de adio transmis de antrenor către jucători și staff | EXCLUSIV

Pleacă Dan Alexa de la Rapid? Mesaj de adio transmis de antrenor către jucători și staff | EXCLUSIV

Dan Alexa (40 de ani) nu a reușit să facă minuni în play-off-ul de Liga 2 pentru promovare în Liga 1, iar Rapid va juca încă un an în eșalonul secund.

După remiza cu Turris Oltul (scor 1-1), obținută în minutul 90+7, în Regie, meci în care giuleștenii aveau neapărat nevoie de o victorie pentru a spera la promovare, dar trebuia să beneficieze și de jocul rezultatelor, Dan Alexa a fost extrem de dezamăgit și nici măcar nu și-a certat jucătorii în vestiar.

Din informațiile ProSport, antrenorul le-a spus elevilor săi că-și asumă eșecul obiectivului și că nu știe ce va urma să facă, dar că va avea o discuție cu conducerea Rapidului.

Oameni din interiorul clubului susțin că Alexa le-ar fi urat deja baftă și le-ar fi mulțumit pentru colaborare jucătorilor de la Rapid.

Dan Alexa le-ar fi urat succes pentru viitor jucătorilor săi, însă plecarea sa la Rapid încă nu este sigură. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Reunirea lotului echipei Rapid, peste 5 zile!

Luni, 10 august, e programată reunirea lotului, iar până atunci Dan Alexa mai are timp de gândire. Totuși, sursele ProSport susțin că acesta ar continua cu condiția în care i se va permite restructurarea lotului în vederea noului sezon, care va începe la finalul acestei luni.

La data de 13 august vor expira contractele mai multor jucători importanți, printre aceștia numărându-se nume ca Facundo Mallo, Alexandru Iacob, Brighton Labeau sau Facundo Piriz, ultimul fiind oricum exclus din lot de Dan Alexa.

  • ProSport vă prezintă lista jucătorilor care mai au înțelegeri valabile și din sezonul viitor cu Rapid, din care Dan Alexa vrea să mai taie nume, în cazul că se va hotărî să continuie pe banca tehnică a giuleștenilor:
  1. Virgil Drăghia (30 ani, portar)
  2. Ionuț Voicu (36 ani, fundaș)
  3. Robert Băjan (25 ani, fundaș)
  4. Bogdan Manole (24 ani, fundaș)
  5. Tano Bonnin (30 ani, fundaș)
  6. Amir Jorza (21 ani, mijlocaș)
  7. Marian Drăghiceanu (21 ani, mijlocaș)
  8. Cătălin Hlistei (26 ani, mijlocaș)
  9. Antonio Sefer (20 ani, mijlocaș)
  10. Lucian Goge (29 ani, mijlocaș)
  11. Rareș Lazăr (21 ani, mijlocaș)
  12. Saifeddine Alami (27 ani, mijlocaș)
  13. Sandro Djuric (26 ani, mijlocaș)
  14. Valentin Alexandru (28 ani, atacant)

”Lotul e format din jucători tineri foarte talentați. Sunt câțiva jucători cu experiență. Din păcate, jucătorii tineri, în anumite momente ale campaniei, au cedat presiunii, pentru că tot greu era pe ei. Sunt, însă, jucători talentați, care, într-un mediu bun și dată li se dă încredere, pot să joace un fotbal bun. Repet, e de prisos acum să vorbesc de lot, pentru că atunci când am venit am avut încredere că vom promova. Pe lângă problemele pe care le avem, ne-au lipsit și suporterii în momentele importante ale campaniei. Rapidul trăiește prin suporteri. Este un club pe care îl iubesc. Îmi pare rău pentru ei. Știu că dezamăgirea este imensă. Dar, așa cum a fost de-a lungul anilor, rapidiștii sunt alături de echipă. Atunci când le trece supărarea. Ăsta este, de fapt, farmecul Giuleștiului: suporterii.”
Dan Alexa, după ratarea promovării

Cu 25 de puncte acumulate la finalul play-off-ului Ligii 2, Rapid a încheiat la egalitate cu Petrolul, însă pe ultimul loc, 6, fiindcă a beneficiat de rotunjire. UTA (30 de puncte) și Campionii FC Argeș (27 de puncte) au promovat direct, CS Mioveni (27 de puncte) merge la barajul pentru promovare, iar Turris Oltul (26 de puncte) a terminat pe locul 4, deși în minutul 90+6 al meciului cu Rapid era pe locul 2 direct promovabil.

Pe lângă problema antrenorului, Rapid trebuie să își rezolve și situația cu marca, după ce Tribunalul București i-a anulat licitația câștigată în 2018.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ramas-fara-marca-achizitionata-la-licitatie-decizia-tribunalului-bucuresti-19142553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-dumitru-dragomir-ar-vrea-sa-fie-presedinte-la-rapid-si-ce-schimbari-ar-face-la-club-19142549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-sezonul-2020-2021-ar-trebui-sa-inceapa-la-29-august-razvan-burleanu-sustine-ca-ar-putea-aparea-amanari-in-functie-de-analiza-saptamanala-a-evolutiei-pandemiei-19142471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-lovitura-pentru-rapid-dupa-ce-a-ratat-promovarea-clubul-giulestean-are-din-nou-probleme-cu-tomas-josl-si-risca-interdictie-la-transferuri-19142316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-isi-cere-scuze-in-fata-suporterilor-dupa-ce-a-ratat-promovarea-comunicatul-clubului-si-promisiunile-facute-pentru-noul-sezon-19142309

Pe aceeași temă