Daniel Pancu, pe lista scurtă a echipei Poli Iași de a-l înlocuit pe Mircea Rednic. Costel Enache și Dorin Goian sunt ”rivalii” președintelui Rapidului

Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 13:39 Liga 2
Daniel Pancu, pe lista scurtă a echipei Poli Iași de a-l înlocuit pe Mircea Rednic. Costel Enache și Dorin Goian sunt ”rivalii” președintelui Rapidului

Poli Iași s-a menținut cu emoții în Liga 1, iar la finalul acestui sezon ”înghețat” din cauza pandemiei s-a despărțit de antrenorul Mircea Rednic (58 de ani), care preluase echipa în luna ianuarie 2020. Printre posibilii înlocuitori se numără și Daniel Pancu (43 de ani), fostul antrenor al Rapidului, acum președinte la clubul giuleștean. Pancu, aflat acum într-un ”război” al declarațiilor cu Florin Manea, fost oficial rapidist, anunțase ieri că a opținut acordul principalului acționar al clubului, Victor Angelescu, pentru a negocia cu alte formații.

Poli Iași s-a despărțit de Mircea Rednic

Poli Iași a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul 6, antepenultimul, care în mod normal ar fi dus la barajul de menținere/promovare în primul eșalon dacă nu s-ar fi decis trecerea la un sistem de 16 echipe și trimiterea ultimei clasate Chindia la jocul decisiv cu CS Mioveni.

Cu rezultate modeste în 2020, 5 victorii, 4 egaluri, 9 înfrângeri, trupa din Copou a decis să se despartă de Mircea Rednic.

”Mulțumim, COACH!
Pentru că ai simțit, autentic, alb-albastru!
Pentru dedicare!
Pentru curajul de a fi umăr la umăr cu noi la greu!
Pentru că, împreună, am reconfirmat traseul unui simbol!
Iașul a câștigat un prieten, amintiri și o pagină de istorie fotbalistică!
Pentru toate, vei fi RESPECTAT în Copou!”, a anunțat Poli Iași pe site-ul oficial.

Mircea Rednic s-a despărțit de Poli Iași, echipă unde a avut rezultate modeste și care a scăpat de participarea la barajul de menținere/promovare în Liga 1 cu CS Mioveni după o decizie a FRF.

Ciprian Paraschiv: ”Este și Daniel Pancu o variantă”

Printre variantele de înlocuire a lui Mircea Rednic se numără, conform surselor ProSport, Daniel Pancu, Costel Enache și Dorin Goian. Oficialii formației din Copou vor să aducă un tehnician moldovean. Pancu a antrenat ultima dată Rapid, Enache tocmai s-a despărțit de Petrolul, iar Goian, ultima dată la Bucovina Rădăuți, a preluat în această vară Foresta Suceava.

Ciprian Paraschiv, președintele clubului Poli Iași, a vorbit despre despărțirea de Mircea Rednic și a recunoscut că Daniel Pancu este o variantă pentru banca tehnică.

„Mircea a venit la Iași într-o situație foarte grea a echipei și ce mi-a plăcut foarte mult la el e că a crezut că putem salva clubul. Rămânerea în Liga 1 înseamnă salvarea echipei, era foarte greu să mai revenim în primul eșalon, ar mai fi trecut mulți ani. Au fost momente foarte grele, Mircea chiar a făcut tot ce putea face un om și ne-am îndeplinit obiectivul. A fost de comun acord, nu am ce să comentez. Eu sunt convins că Mircea este un antrenor pe care îl doresc foarte multe echipe, nu doar Dinamo. Cred că va avea multe oferte și îi doresc succes. Suporterii îl iubesc foarte mult la Dinamo, dar e decizia lui.

E o situație grea, dar luăm deciziile și cu mintea și cu sufletul că Iașiul să aibă un antrenor bun, care să ne ajute să construim proiectul pe care îl dorim. Este și Daniel Pancu o variantă, sunt mai multe nume. Nu are rost să ne dăm cu părerea până nu este ceva sigur. Aș specula și nu ar fi în regulă. Îl vom cunoaște probabil undeva spre finalul săptămânii viitoare” a declarat Ciprian Paraschiv la PRO X.

Daniel Pancu: ”Am ofertă de la o echipă de Liga 2 dintr-un campionat mai puternic decât al nostru. Din România am ofertă din Liga 1”

Pancu anunțat de ieri că a discutat cu principalul acționar al Rapidului, Victor Angelescu, despre plecarea sa de la Rapid.

Am luat prânzul cu Victor Angelescu și i-am cerut acceptul pentru a discuta cu alte echipe. Am primit acceptul lui. Am oferte, sunt invitat la niște discuții. Sunt echipe din România și o echipă de Liga 2 dintr-un campionat mai puternic decât al nostru. Din România am oferte din Liga 1. Nu vreau bani, n-ar fi prima oară când renunț. Când se naște unul care să renunțe la mai multe lucruri decât mine, să-mi dea cineva un sms.

La Rapid nu voi rămâne ca antrenor acum, după Dan Alexa, a spus Daniel Pancu, la DigiSport.

Poli Iași ar fi a doua echipă pe care ar antrena-o Daniel Pancu. Foto: FC Rapid 1923

Daniel Pancu e originar din Iași, oraș unde a și început fotbalul, la Poli Iași.

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, o lasă pe locul 6, la doar două puncte sub CS Mioveni, clasate pe al doilea loc promovabil, și tot la două sub Turris Oltul, echipe de pe 3, poziție care duce la barajul pentru promovare. Echipa a fost preluată apoi de Dan Alexa, iar Rapid a participat într-un play-off de promovare în care a încheiat pe ultimul loc, 6. Cu Pancu antrenor, Rapid a obținut în cele 24 de etape de Liga 2 10 victorii, 7 egaluri și 6 înfrângeri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-1-trece-de-la-14-la-16-echipe-dinamo-a-fost-salvata-de-la-retrogradare-ultima-clasata-chindia-targoviste-va-juca-barajul-de-mentinere-promovare-cu-cs-mioveni-19142848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/am-oferte-sunt-invitat-la-niste-discutii-daniel-pancu-ofertat-de-echipe-din-liga-1-si-din-afara-romaniei-a-primit-acceptul-conducerii-si-poate-negocia-plecarea-de-la-rapid-19142886

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primii-doi-jucatori-care-se-despart-de-rapid-dupa-ratarea-promorarii-va-multumim-baieti-cine-mai-are-contract-cu-giulestenii-19142933

Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă