Omul de afaceri italian care vrea să cumpere Rapidul, acuzat că a furat bani de la Livingston

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Jul. 2014, 22:51 Actualizat: 01 Jul. 2014, 22:52 Liga 2
Omul de afaceri italian care vrea să cumpere Rapidul,  acuzat că a furat bani de la Livingston

Angelo Massone (foto), omul de afaceri care dorește să cumpere FC Rapid, a fost acționar la gruparea Livingston, iar actualul președinte Gordon McDougall, l-a făcut hoț pe italian, acuzându-l că a furat bani de la clubul scoțian.

În iunie 2008, Livingston a fost preluat de un grup de investitori italieni, printre care s-a numărat și Massone, ca acționar principal, iar antrenor a fost numit Roberto Landi, fost tehnician la FC Național. Sub conducerea lui Massone, clubul a ajuns într-un an aproape de faliment, fiind salvat în ultimul moment de la lichidare, dar retrogradat în liga a treia.

Noul președinte Gordon McDougall, care a preluat acțiunile de la investitorul italian, declara, în 23 iulie 2013, că Angelo Massone este un hoț și ar trebui interzis în fotbalul scoțian. McDougal făcea acesta afirmații în momentul în care Massone intenționa să cumpere altă formație confruntată cu probleme financiare, Hearts of Midlothian.

„Când se ocupa de Livingston, i-a vândut pe Robert Snodgrass la Leeds United (pentru 275.000 de lire sterline) și pe Graham Dorrans la West Brom (pentru 150.000 de lire sterline). Robert a fost vândut apoi la Norwich pentru trei milioane de lire sterilne anul trecut, iar noi nu am primit nici măcar un penny. S-a dovedit că Massone a negociat o clauză de revânzare în ambele transferuri, pe care le-a cedat președintelui lui Leeds, Ken Bates, și președintelui lui West Brom, Jeremy Peace, pentru 50.000 de lire sterline fiecare. Nu știu ce a făcut cu banii, dar știu că omul este un hoț. Cea mai mare dezamăgire a fost să descoperim că acele clauze au fost vândute în detrimentul clubului. Poți să-i spui cum vrei, dar eu aș spune că asta e o hoție. El nu este o persoană care să ducă gruparea în administrare pentru că se confruntă cu vremuri grele. El a furat bani din club și nu a încercat să plătească pe nimeni. Nu ar trebui să i se permită să revină (n.r. – fotbalul scoțian). Dacă jefuiești o bancă te duci la închisoare, dar se pare că dacă jefuiești un club nu există nicio șansă să ajungi acolo”, a declarat McDougall, publicației The Scotsman.

Chestionat atunci pe marginea acestor acuzații, Massone nu a dorit să comenteze. „Îmi pare rău, nu vreau să vorbesc despre el. Scrieți ce vreți, sunt numai minciuni și nu vreau să vorbesc despre asta. McDougall nu este important și voi doar creați probleme”, a spus italianul.

Five Stars Football Ltd era compania care făcuse o ofertă pentru Hearts. Aceasta avea o adresă în Glasgow, dar niciun număr de telefon sau website. Massone era singurul director al firmei înființate în 2012, care nu avea un portofoliu de afaceri și nici bilanț contabil, au scris jurnaliștii scoțieni atunci.

Angelo Massone, un om de afaceri italian apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a sosit, marți, la București, el dorind să cumpere pachetul majoritar de acțiuni deținut de Adrian Zamfir la gruparea giuleșteană.

„Investitorul italian a ajuns acum la București și va avea o nouă rundă de negocieri cu Adrian Zamfir, la care va participa și doama Andronache (n.r. – Cristina Andronache, administrator judiciar al FC Rapid). Numele acestuia este Angelo Massone”, a declarat Renzo Rossi pentru MEDIAFAX.

Angelo Massone, în vârstă de 43 de ani, avocat și om de afaceri, a fost și acționar principal al clubului scoțian Livingston, grupare pe care a părăsit-o în iulie 2009, clubul intrând în insolvență.

Massone a semnat o opțiune de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni deținut de Adrian Zamfir la gruparea giuleșteană. Investitorul a avut mai multe întâlniri cu acționarul Adrian Zamfir, în cadrul cărora a negociat detaliile preluării grupării giuleștene. Opțiunea de cumpărare a clubului a fost semnată de cei doi înainte de aflarea soluției Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Potrivit documentului, investitorul este interesat de preluarea întregului pachet deținut de Zamfir, reprezentând 99,72 la sută din acțiunile clubului.

Sursa din cadrul grupării giuleștene au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că preluarea clubului de către cei patru suporteri rapidiști, anunțată la 31 mai, nu s-a oficializat. În momentul de față, conform Registrului Comerțului, structura acționariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul giuleștean, este următoarea: Adrian Zamfir – 99,72 la sută, Asociația Fotbal Club Rapid – 0,25 la sută și Jean Valvis – 0,003 la sută.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcția de administrator special și din cea de președinte al Consiliului de Administrație al clubului, la solicitarea conducerii tehnice și a jucătorilor.

Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele șase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acțiuni al clubului giuleștean, însă toate au eșuat.

Gruparea FC Rapid a câștigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federația Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licența clubului giuleștean pentru ediția 2014-2015 a Ligii I.

Articol scris de Adrian Petculescu (Mediafax)
Foto: sport.prod.stv.tv

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Jul. 2014, 22:51 Actualizat: 01 Jul. 2014, 22:52 Liga 2
Pe aceeași temă