Olimpia cere arbitri FIFA pentru meciul de la Brașov. Karda: „Recunosc, mi-e teamă”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2017, 17:36 Liga 2

Olimpia Satu Mare s-a mișcat bine pe piața transferurilor în această iarnă, în meciurile amicale a scârțâit, iar primul joc oficial în 2017 îl va disputa în deplasare, la FC Brașov, chiar la echipa aflată deasupra ei în clasament, cu un singur punct mai mult acumulat. Trupa pregătită de Bogdan Andone are șansa, cu o victorie, să urce cel puțin pe poziția a treia a Ligii 2, cea care duce la barajul de promovare. Totuși, în conferința de presă susținută astăzi, sătmărenii au insistat pe tema arbitrajului.

Președintele Olimpiei, Attila Karda, speră ca la jocul cu FC Brașov să nu existe „erori de arbitraj”, mai ales că meciul va fi transmis în direct la TV. Sătmărenii au acuzat de mai multe ori pe durata primei părți a sezonului că au fost dezavantajați de deciziile arbitrilor. „Nu o dată în acest sezon, Olimpia a avut de suferit de pe urma erorilor de arbitraj. Noi am solicitat arbitri FIFA la acest meci, mai ales că partida este televizată. Trebuie să înțelegem că fotbalul este un joc extrem de sensibil la intruziuni și orice dereglare, intenționată sau nu, poate trimite sistemul în afară. Nu ne dorim să fim arbitrați de cavaleri ai fluierului decuplați de la spiritul jocului și nici de arbitri care să transforme un astfel de duel într-o ciocnire de circumstanțe neprevăzute. Am încredere mare în echipa noastră și îmi doresc din suflet ca partida contra celor de la FC Brasov să-și decidă câștigătoarea pe teren, însă recunosc, mi-e teamă ca, într-un astfel de regim de competiție maximă, să nu cumva să fim din nou nevoiți să pierdem din cauza unei erori de arbitraj”, a declarat, citat de Satu Mare online, Karda.

Meciul FC Brașov – Olimpia Satu Mare e programat să se desfășoare sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul Tinereturlui, jocul urmând a fi transmis în direct de DigiSport 1 și DolceSport 1.

4 meciuri acasă și 9 în deplasare pentru Olimpia

În schimb, antrenorul Bogdan Andone a vorbit mai mult la general, despre retur și câte meciuri va mai juca Olimpia după ce Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea vor abandona competiția. Gruparea sătmăreană va avea de disputat doar 13 meciuri până la finalul sezonului, dintre acestea doar patru urmând să aibă loc pe teren propriu, iar nu mai puțin de nouă în deplasare, o situație foarte deranjantă.

„Ne așteaptă un retur foarte dificil datorită programului cu nouă deplasări și doar patru meciuri pe teren propriu, având chiar și câte trei meciuri consecutive în deplasare. Vrem să creăm un grup unit, o echipă competitivă cu o filozofie de joc astfel încât să scoatem maximum posibil din fiecare meci. Sper ca sfârșitul de sezon să ne găsească pe o poziție onorabilă, iar suporterii să fie mândri de echipa lor”, a spus Andone.

Meciurile Olimpiei rămase de disputat în returul actualului sezon:

Etapa 22 (25 februarie): FC Brașov – Olimpia
Etapa 23 (4 martie): Olimpia stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota.
Etapa 24 (11 martie): Luceafărul Oradea – Olimpia
Etapa 25 (18 martie): Olimpia – CS Afumați
Etapa 26 (25 martie): Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Olimpia
Etapa 27 (1 aprilie): Olimpia – Juventus București
Etapa 28 (8 aprilie): Academica Clinceni – Olimpia
Etapa 29 (15 aprilie): Dunărea Călărași – Olimpia
Etapa 30 (22 aprilie): Olimpia stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu Unirea Tărlungeni.
Etapa 31 (26 aprilie): UTA Bătrâna Doamnă – Olimpia
Etapa 32 (29 aprilie): Olimpia – ASU Poli Timișoara
Etapa 33 (6 mai): CS Balotești – Olimpia
Etapa 34 (13 mai): Olimpia stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu ACS Berceni.
Etapa 35 (20 mai): Chindia Târgoviște – Olimpia
Etapa 36 (24 mai): Olimpia stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu CSM Râmnicu Vâlcea.
Etapa 37 (27 mai): Foresta Suceava – Olimpia
Etapa 38 (3 iunie): Olimpia – Dacia Unirea Brăila

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 22 Feb. 2017, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă