Costel Enache atrage atenția înaintea finalului de sezon: ”Acum, echipa are doar șase seniori pentru campionatul următor”. Lucrurile pe care ”U” Cluj trebuie să le pună la punct pentru a continua și analiza partidei cu Fotbal Comuna Recea

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 17:30 Liga 2
Costel Enache atrage atenția înaintea finalului de sezon: ”Acum, echipa are doar șase seniori pentru campionatul următor”. Lucrurile pe care ”U” Cluj trebuie să le pună la punct pentru a continua și analiza partidei cu Fotbal Comuna Recea

Costel Enache, antrenorul Universității Cluj, pare dispus să continue la formația din Ardeal și din vară, dar are nevoie de anumite garanții, în urma cărora să fie convins că se poate lupta la promovarea în Liga 1 cu șanse reale.

”Principalul” a remarcat, înaintea meciului din etapa a 7-a a play-out-ului, cu Fotbal Comuna Recea, mai multe aspecte pe care clubul trebuie să le rezolve. Printre acestea se numără conturarea bugetului, planul de transferuri și aspecte care țin de conducere.

Costel Enache: ”Nu știu ce o să se întâmple în viitor, nu aș putea să vă spun absolut nimic” 

Referitor la lotul de jucători, pentru sezonul următor lucrurile nu sunt grozave la ”U” Cluj. Potrivit lui Costel Enache, în momentul de față ardelenii pot conta pe doar șase seniori pentru stagiunea 2021/2022, dintre numele care se află în acest moment în componența echipei.

Sunt șanse ca mulți dintre jucătorii care își termină contractele să nu mai continue și din vară, astfel că Universitatea Cluj are nevoie să aducă alți fotbaliști, într-un număr destul de important. Echipa poate arăta în proporție foarte mare mult schimbată față de actuala stagiune.

Nu știu ce o să se întâmple în viitor, nu aș putea să vă spun absolut nimic. Știu doar că e ultima conferință la un meci oficial, deocamdată. Altceva nu vă pot spune, pentru că habar nu am. Nu știu cum s-ar regla lucrurile, nu am avut nici măcar o discuție cu cei din conducere, nu știu ce să spun. Nu aș putea să îmi asum niște lucruri într-o ceață totală.

În momentul ăsta, când discutăm, echipa are pentru sezonul următor doar șase seniori legitimați. N-aș putea să spun fără să știu cine se ocupă de transferuri, cu cine o să lucrăm, dacă e să ne asumăm promovarea. Nu pot să fiu inconștient și să îmi asum lucruri pe care nu știu dacă pot să le gestionez.

Nu am spus niciodată (n.r. – că nu ar putea să continue la Universitatea Cluj)… m-am atașat de Cluj, cred în viitorul acestui club și al echipei, dar în anumite condiții. E bine să știu ce și cum avem de făcut fiecare, iar în momentul de față nu știu. Trebuie să fie ceva concret.

Să ne stabilim bugetul, un plan de lucru, un lot cu care să putem pleca la drum”, a vorbit Costel Enache despre situația sa și momentul în care se află Universitatea Cluj, la conferința de presă premergătoare partidei cu Fotbal Comuna Recea, de sâmbătă.

Costel Enache, despre partida cu Fotbal Comuna Recea: ”Ultimul meci e mereu special” 

Antrenorul ardelenilor a făcut o analiză a partidei cu Fotbal Comuna Recea, la finalul căreia speră ca echipa lui să iasă învingătoare și să termine pe primul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Deși în sezonul regular maramureșenii au câștigat meciul cu ”U” Cluj, de pe teren propriu, Costel Enache a declarat că nu privește confruntarea ca pe o răzbunare.

Ultimul meci e mereu special. Rămânem din nou cu vorbele românești, că ultima impresie contează, dar pentru noi cel mai important e că vrem să ne menținem locul 1 în grupă. Acesta e obiectivul nostru. Ne vedem de obiectivul nostru, meciul nu este unul special, pentru ce s-a întâmplat în sezonul regular. Nu e o adversitate, e un partener de competiție și atât.

Ne-am mișcat bine săptămâna asta, am văzut tonus, am văzut o încredere și o participare conștientă la antrenamente. Sper să fim conectați și concentrați la joc”, a continuat Costel Enache.

Costel Enache, analiză a sezonului: ”Suntem singura echipă din primele opt care a pierdut un meci fără să îl joace” 

Făcând o analiză a sezonului, Costel Enache a declarat că a fost unul foarte complicat, printre cele mai complicate din cariera lui de antrenor. A scos însă în față și anumite ghinioane ale Universității Cluj din sezonul regular, precum zecile de cazuri de COVID-19 din lotul de jucători, pierderea partidei cu Farul la ”masa verde” sau retragerea lui Turris Oltul.

A fost un sezon foarte dificil, cel mai dificil din punctul meu de vedere. Eu și stafful ne-am asumat, în momentul în care am venit, anumite lucruri. Și când ne-am asumat, am și răspuns pentru ele. Întotdeauna am fost deschiși la comunicare, la colaborare și noi suntem cei care renunțăm fără pretenții dacă e cazul, fără scandal.

Am preluat lucrurile din mers, am încercat să punem lucrurile într-o anumită ordine. Cred că am făcut un grup bun, care ar fi avut perspectivă bună, în schimb am avut și foarte multe probleme. Suntem singura echipă din primele opt care am avut oprită activitatea total, din cauza celor 24 de cazuri de COVID din 28 de jucători.

Suntem singura echipă din primele opt care am pierdut un meci fără să îl jucăm, suntem singura echipă din primele opt căreia i s-au retras trei puncte, după retragerea lui Turris. Adică, s-au legat prea multe lucruri negative și cu toată dorința noastră, nu am putut să corectăm anumite aspecte”, a punctat Costel Enache.

”U” Cluj poate termina pe primul loc Grupa A a play-out-ului 

Universitatea Cluj și Fotbal Comuna Recea se întâlnesc în etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2. Înaintea partidei de sâmbătă, de la ora 11:00, ardelenii sunt pe primul loc în Grupa A, cu 39 de puncte, la egalitate cu următoarele două clasate, Farul și Metaloglobus.

Fotbal Comuna Recea se află într-o situație extrem de complicată, fiind pe locul 5 acum, de baraj, la un punct de prima poziție peste zona roșie a retrogradării, Ripensia.

Foto: Gheorghe Flușter/ Sport Pictures și Flaviu Buboi/ Mediafax Foto
Video: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-joaca-impotriva-metaloglobusului-si-cu-gandul-la-meciul-echipei-din-recea-cosmin-petruescu-nu-pot-sa-fiu-ipocrit-si-sa-spun-ca-nu-ne-intereseaza-ce-se-intampla-la-cluj-ti-19183065

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-vrea-sa-termine-experienta-de-la-farul-pe-locul-1-in-grupa-a-a-play-out-ului-reactia-antrenorului-inaintea-partidei-cu-pandurii-19182989

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/a-murit-ioan-danciu-fost-arbitru-si-conducator-de-club-a-plecat-dintr-o-lume-cu-dor-intr-o-lume-fara-dor-19182990

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă