OFICIAL | Rapid începe pe minus noul campionat al Ligii 1! Ce depunctări au fost dictate după apel

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 23:07 Liga 2
OFICIAL | Rapid începe pe minus noul campionat al Ligii 1!** Ce depunctări au fost dictate după apel

Comisia de Apel a Sistemului Național de Licențiere din cadrul FRF a judecat astăzi recursul depus de CFR Cluj, Rapid și ASA Târgu Mureș și a decis să reducă sancțiunile dictate de instanța de fond, în cazul primelor două echipe.

CFR a fost anunțată în această săptămână că va fi penalizată cu 9 puncte, din pricina datoriilor, în ediția viitoarea a Ligii 1. Clujenii au făcut apel, iar în această seară au primit și răspunsul parțial pozitiv. Penalizarea clujenilor a fost redusă la apel, de la 9 la 6 puncte.

De o decizie favorabilă nu a avut parte însă și ASA Târgu Mureș. Apelul mureșenilor a fost respins, iar aceștia vor rămâne cu penalizarea de 6 puncte, dictată inițial. Ambele echipe pot ataca deciziile Comisiei de Licențiere la TAS.

O mică victorie și pentru Rapid

Și sancțiunea primită inițial de Rapid a fost scăzută, informează News.ro. Conform sursei citate, giuleștenii vor începe noul sezon cu -3 puncte, după ce fuseseră depunctați inițial cu șase puncte.

Cele trei formații au fost pedepsite din cauza restanțelor salariale. În aceeași situație s-a aflat și Petrolul, formație depunctată cu 6 puncte, însă în cazul lupilor pedeapsa nu se va aplica, deoarege gruparea prahoveană a retrogradat.

Este astfel al doilea sezon în care două sau mai multe formații vor începe cu handicap sezonul, după ce anul trecut CFR Cluj și Petrolul au început campionatul cu -6 puncte, fiind pedepsite încă o dată pe parcursul sezonului.

UTA Bătrâna Doamnă a scăpat și ea de depunctarea cu 3 puncte după ce a făcut apel, însă amenda de 120.000 de lei n-a fost ștearsă de tot, ci a rămas cu o sancțiune de 50.000 de lei.

Cât privește situația Dunării Călărași, care la rândul ei a făcut contestație după ce i s-a dat o amendă de 100.000 de lei, conducătorii săi aveau informații că vor rămâne cu o penalizare de 60.000 de lei.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 23:07 Liga 2
Pe aceeași temă