Dunărea Călărași a făcut apel împotriva sancțiunii dictate de Comisia de Licențiere pentru Liga 1. „Așteptăm ridicarea amenzii în mare parte”

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 12:07 Liga 2

Dunărea Călărași a făcut apel la sancțiunea dictată miercuri, 25 mai, de Instanța de Fond a Comisiei de Licențiere a Federației Române de Fotbal. Echipa lui Adrian Mihalcea urma să primească o amendată cu 100.000 lei în situația în care ar promova în Liga 1, în urma analizării dosarului de licențiere și a descoperirii unor datorii.

Ion Runcu, vicepreședintele clubului de pe malul Borcei, a declarat că, în urma acestei contestații pe care a făcut-o, așteaptă o „pedeapsă” mult mai mică, asta după ce Dunărea Călărași a primit în prima fază o penalitate sportivă de 100.000 de lei. „Am făcut apel. Eu sunt acum la Federația Română de Fotbal și aștept în mare parte ridicarea sancțiunii. Nu vă pot spune mai multe detalii din Dosarul de Licențiere pentru că sunt anumite aspecte care țin de confidențialitate, dar ce pot să vă spun este faptul că vom primi o sancțiune de 60.000 lei, sancțiune care se aplică numai dacă promovăm în Liga 1 și pe care o vom achita din drepturile de televizare”, a declarat Ion Runcu.

Conducătorul echipei ce ar putea promova în premieră în Liga 1 a mai specificat faptul că AFC Dunărea s-a prezentat onorabil în comparație cu alte grupări mult mai titrate din fotbalul românesc, în cadrul depunerilor dosarelor de licențiere. „Cu toate că suntem un club mic, în comparație cu alte grupări mult mai galonate, am reușit să ne prezentăm onorabil, la prima depunere a unui dosar de licențiere din istoria clubului nostru. Vreau să le transmit suporterilor călărășeni să fie alături de jucători, de staff-ul tehnic de clubul nostru. Avem nevoie de susținerea lor indiferent care va fi finalul. Important este să câștigăm ultimul meci, cel de la Clinceni”, a mai spus Runcu.

Pe lângă depunctarea echipelor CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Petrolul Ploiești, cu 9 puncte prima, respectiv 6 celelalte două, pentru următorul sezon al Ligii 1, Instanța de Fond a Comisiei de Licențiere a Federației Române de Fotbal a decis ca și trei echipe din Liga 2 care au cerut licență să fie sancționate în cazul în care vor ajunge în prima ligă. Potrivit AGERPRES, surse din cadrul Federației Române de Fotbal au comunicat că Rapid București va începe cu -6 puncte, UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare și 120.000 de lei, iar Dunărea Călărași o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Dunărea Călărași are asigurat locul 2 în play-off-ul Seriei I a Ligii 2, cu o etapă înainte de finalul sezonului, și încă speră ca Rapid să fie depunctat cu 6 puncte pentru a urca pe primul loc și a promova direct în Liga 1. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, echipa călărășeană va juca barajul de promovare împotriva ocupantei locului 2 din play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2, iar dacă va câștiga această „dublă” va trebui să joace un nou baraj cu FC Voluntari, a 6-a clasată din play-out-ul Ligii 1.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă