OFICIAL | Noului ”FC Brașov” i-a fost cesionat locul în Liga 2 al Coronei Brașov, de către consilierii locali. Primarul Allen Coliban: ”Ne-am încadrat în calendarul propus”

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 18:12 Liga 2
OFICIAL | Noului ”FC Brașov” i-a fost cesionat locul în Liga 2 al Coronei Brașov, de către consilierii locali. Primarul Allen Coliban: ”Ne-am încadrat în calendarul propus”

Pe proaspătul model FC Buzău, consilierii locali ai Municipiului Brașov au votat în ședința de astăzi, 25 iunie 2021, proiectul de hotărâre privind cesionarea dreptului de participare în Liga 2 al secției de fotbal a CSM Corona Brașov, nou-promovată în eșalonul secund, către nou-înființata ACS FC Brașov Steagul Renaște, apărută pe temelia ACS Scotch Club, căruia municipalitate dorește să-i cedeze brandul FC Brașov.

  • Suporterii stegari sunt împotriva acestei asocieri a numelui FC Brașov cu Corona Brașov, susținând prin Liga Suporterilor Stegari că un astfel de proiect va fi ”blamat de suporterii din toată țara”. În ciuda acestui lucru, autoritățile locale, în frunte cu primarul Allen Coliban, merg înainte cu clona FC Brașov.

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, noul ”FC Brașov”, va juca în Liga 2 în locul Coronei Brașov

Pe lângă cesionare, consilierii locali brașoveni au votat și proiectul de hotărâre prin care grupele de copii și juniori ale CSM Corona Brașov vor trece la noua structură fotbalistică.

”Art.1. – Se avizează favorabil cesionarea cu titlu definitiv și gratuit, de către Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov, a dreptului de participare în Liga a 2-a, obținut prin merit sportiv de către echipa de fotbal seniori a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov secția Fotbal, către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.
Art.2. – Se avizează favorabil transmiterea activității fotbalistice aferente grupelor de seniori, copii și juniori U19, U17, U15, U13 și U11 de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște.
Art.3. – Se avizează cedarea/preluarea tuturor activelor și pasivelor ce decurg din cesionarea dreptului de participare în Liga a-II-a a clubului CSM CORONA BRAȘOV către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște”, este proiectul votat de Consiliul Local al Municipiului Brașov.

  • Ieri după-amiază, suporterii stegari au mers în fața primăriei pentru a protesta împotriva planului autorităților locale de a creare a unei clone a echipei FC Brașov. Edilul Allen Coliban a încercat să explice că orașul nu poate pierde locul din Liga 2 câștigat de Corona, deci că nu renunță la proiectul de a forma noul FC Brașov.

Allen Coliban: ”Suntem în grafic, actele au ieșit de la Judecătorie”

După adoptarea proiectului de hotărâre, Allen Coliban a transmis că noul ”FC Brașov” este în grafic pentru a activa în noul sezon în Liga 2.

”Săptămâna viitoare, într-o ședință de îndată, este posibil să venim cu hotărâri în ceea ce privește demersul nostru de înființare a FC Brașov. Dosarul va fi depus la FRF la începutul săptămânii viitoare. Suntem în grafic, actele au ieșit de la Judecătorie, astfel că ne-am încadrat în calendarul propus în urmă cu o lună”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Antrenorul care a promovat echipa Corona, Călin Moldovan, va fi dat la o parte, iar în locul său va fi adus Ilie Stan. Ultimul nume apărut ca fiind dorit ca președinte este Adrian Ilie, după ce Ioan Ovidiu Sabău, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș sau Daniel Isăilă au refuzat.

Ședința din 25 iunie 2021 a Consiliului Local Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=ulfVExajgZY

Foto: Corona Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-protest-in-fata-primariei-brasov-de-aceasta-data-al-suporterilor-stegari-noul-fc-brasov-sustinut-de-edilul-allen-coliban-nu-va-avea-sustinerea-fanilor-va-fi-blam-19190324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-ilie-ultimul-nume-caruia-primarul-allen-coliban-i-a-propus-conducerea-noului-fc-brasov-sabau-stelea-lacatus-si-isaila-au-refuzat-19190313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corona-brasov-invinsa-de-noul-farul-in-primul-amical-de-dupa-promovarea-in-liga-2-si-inainte-de-transformarea-in-noul-fc-brasov-ilie-stan-viitorul-antrenor-al-echipei-a-luat-loc-19190197

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-fc-brasov-va-avea-la-temelie-acs-scotch-club-o-asociatia-la-care-membru-este-si-primarul-allen-coliban-si-corona-clubul-detestat-de-suporterii-stegari-propunerea-a-fost-votata-de-consiliul-lo-19187111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-are-conducere-administrativa-consiliul-judetean-si-local-si-au-ales-reprezentantii-in-aga-si-consiliul-director-al-clubului-care-ii-ia-locul-in-liga-2-echipei-scm-gloria-buzau-ce-buget-va-a-19189414

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă