OFICIAL | Adrian Mihalcea a lăsat Unirea Slobozia și a semnat cu Chindia Târgoviște

Marius TUDOR, Răzvan STÎNGĂ 07 Jun. 2022, 16:35 Liga 2
OFICIAL | Adrian Mihalcea a lăsat Unirea Slobozia și a semnat cu Chindia Târgoviște

Așa cum Liga2.ro a anunțat în cursul dimineții de astăzi, Adrian Mihalcea (46 ani) este noul antrenor al Chindiei Târgoviște, formație care și-a asigurat menținerea în Liga 1 după un baraj încheiat dramatic, la lovituri de departajare, cu Concordia Chiajna. Astfel, Unirea Slobozia rămâne fără antrenor.

Emil Săndoi, antrenorul care a pregătit echipa dâmbovițeană în ultimii doi ani, și-a încheiat contractul cu Chindia, oficialii grupării dâmbovițene hotărând, după dubla de baraj, să nu îi propună vreo prelungire a înțelegerii.

Chindia l-a înlocuit pe Emil Săndoi cu Adrian Mihalcea

Astăzi, chiar înainte să anunțe noul antrenor, Chindia i-a mulțumit public lui Emil Săndoi pentru contribuția la rezultatele din ultimii doi ani.

”Mulțumim, Emil Săndoi! AFC Chindia Târgoviște anunță încheierea colaborării cu antrenorul principal Emil Săndoi. Îi mulțumim, pe această cale, pentru rezultatele obținute cu echipa noastră și îi dorim mult succes în continuare!”, au postat cei de la Chindia pe pagina oficială de Facebook și pe propriul site.

Adrian Mihalcea, succesorul lui Săndoi pe banca Chindiei, a pregătit ultima dată Unirea Slobozia, locul 6 în play-off-ul Ligii 2, vecină de clasament cu adversara Chindiei de la baraj, Concordia Chiajna.

Anterior, Mihalcea le-a mai pregătit pe ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni și Dinamo, debutând ca principal tot în Slobozia natală, în 2013. A fost și antrenor secund la naționala României în mandatul lui Cosmin Contra.

Ca jucător, Mihalcea a fost om de bază la Dinamo, 181 de meciuri în șase sezoane, cu 16 apariții în tricoul echipei naționale.

La Târgoviște, fostul dinamovist a semnat pe un an, cu drept de prelungire, având drept obiectiv menținerea echipei în Liga 1.

Ilie Lemanaru nu s-a opus plecării lui Adrian Mihalcea de la Unirea Slobozia

Managerul Unirii, Ilie Lemnaru, nu a negat în discuția cu Liga2.ro faptul că Adrian Mihalcea se afla în dialog cu Chindia Târgoviște. Conducătorul clubului din Slobozia spunea că nu se poate opune plecării lui Mihalcea la mai bine pentru el.

Referitor la Adi, noi îi vrem binele, am tot spus că nu ne opunem plecării sale sau a vreunului jucător, dacă e spre binele lor. Deocamdată Adi e antrenorul nostru, eu sunt prieten cu el de foarte mult timp, ne respectăm, dacă va face pasul la Liga 1 ar fi foarte bine pentru viitorul și cariera lui, spunea Ilie Lemnaru pentru Liga2.ro.

Adrian Mihalcea conducea Unirea Slobozia din decembrie 2020, acum două sezoane a salvat-o de la retrogradarea în Liga 3 în urma unui baraj de menținere cu Fotbal Comunal Recea, iar în campionatul recent încheiat a dus formația ialomițeană în play-off-ul Ligii 2, unde s-a clasat pe locul 6, aproape de barajul de promovare în Liga 1.

După finalul sezonului recent de Liga 2, Mihalcea își dădea acordul să semneze prelungirea cu Unirea Slobozia, însă șansa de a antrena la Liga 1 nu a putut fi dată cu piciorul. Fostul atacant s-a aflat inclusiv pe lista Politehnicii Iași, care s-a înțeles însă până la urmă cu Claudiu Niculescu.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-atrage-atentia-echipelor-din-liga-1-dupa-adrian-mihalcea-cluburile-au-pus-ochii-si-pe-doi-jucatori-19234341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-pe-punctul-de-a-se-desparti-de-unirea-slobozia-e-in-pole-position-sa-preia-chindia-pe-lista-targovistenilor-a-fost-si-antrenorul-stelei-19234312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-pregateste-campania-de-transferuri-prima-mutare-pe-care-o-poate-face-si-reactia-lui-ilie-lemnaru-suntem-in-discutii-sunt-multe-oferte-19233202

Marius TUDOR, Răzvan STÎNGĂ 07 Jun. 2022, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă