Adrian Mihalcea, pe punctul de a se despărți de Unirea Slobozia: e în pole position să preia Chindia. Pe lista târgoviștenilor a fost și antrenorul Stelei

Marius TUDOR 07 Jun. 2022, 11:27 Liga 2
Adrian Mihalcea, pe punctul de a se despărți de Unirea Slobozia: e în pole position să preia Chindia. Pe lista târgoviștenilor a fost și antrenorul Stelei

Chindia Târgoviște și-a asigurat menținerea în Liga 1 după un baraj dramatic cu Concordia Chiajna, câștigat la lovituri de departajare, a renunțat la serviciile antrenorului Emil Săndoi, căruia i-a expirat contractul, iar acum se pregătește de al patrulea sezon la rând pe prima scenă a fotbalului românesc, performanță unică în istoria fotbalului târgoviștean.

Înlocuitorul lui Săndoi are șanse mari să vină din Liga 2. Favorit în acest moment să preia Chindia este Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii Slobozia.

Antrenorul Adrian Mihalcea e favorit să preia Chindia

Din păcate pentru suporteri, Chindia a disputat primele trei campionate exclusiv pe terenuri străine, situație care s-ar putea schimba, într-o notă optimistă, din luna septembrie a acestui an.

Reunirea lotului formației dâmbovițene pentru pregătirea ediției 2022-2023 de Liga 1 este programată pentru luni, 13 iunie, la baza de la Aninoasa. Singura mutare certă, la ora redactării acestui material, este plecarea lui Paul Iacob la Rapid.

Noul antrenor ar urma să fie anunțat astăzi sau mâine, cele mai mari șanse avându-le Adrian Mihalcea, chit că au fost discuții, în ultimele săptămâni, cu mai multe nume. Ultimul vehiculat a fost cel al lui Daniel Oprița, de la Steaua.

Adrian Mihalcea conduce Unirea Slobozia din decembrie 2020, acum două sezoane a salvat-o de la retrogradarea în Liga 3 în urma unui baraj de menținere cu Fotbal Comunal Recea, iar în campionatul recent încheiat a dus formația ialomițeană în play-off-ul Ligii 2, unde s-a terminat pe locul 6.

După finalul sezonului recent de Liga 2, Mihalcea își dădea acordul să semneze prelungirea cu Unirea Slobozia, însă șansa de a antrena la Liga 1 nu poate fi dată cu piciorul. Fostul atacant s-a aflat inclusiv pe lista Politehnicii Iași, care s-a înțeles însă până la urmă cu Claudiu Niculescu.

  • Liga2.ro a încercat să obțină o reacție din partea lui Adrian Mihalcea, însă antrenorul nu a răspuns apelurilor telefonice. În cariera sa de antrenor a mai pregătit-o în Liga 1, pentru o scurtă perioadă (martie-iulie 2020), pe Dinamo.

Marcel Ghergu: ”Final de sezon dezamăgitor”

Președintele Chindiei a comentat și evoluția echipei din play-out, ulterior de la barajul cu locul 5 din Liga 2, opinând că ultima parte a campionatului a fost dezamăgitoare pentru dâmbovițeni.

”Am terminat sezonul dezamăgitor. Să nu poți să faci măcar 10 puncte, când 6 le aveai asigurate, cu Clinceni și Gaz Metan Mediaș… Tot timpul ascultam discursuri că au plecat jucători. Păi în proporție de 75-80 la sută cred că a fost același lot cu care vara trecută am terminat pe locul 7. S-a transmis așa o stare de neîncredere, că au plecat jucători și nu mai poți să faci nimic. Cred că cea mai mare pierdere a fost Vadim Rață, în rest am adus fotbaliști de nivelul celor care au plecat. Acum se întoarce Daniel Neguț, sunt discuții și cu alți jucători, dintre cei de bază a plecat unul singur, Iacob”, a spus Marcel Ghergu, în funcția executivă la Chindia de opt ani, la emisiunea Sport Show a postului Columna TV.

Cantonament la Brașov

Echipa târgovișteană va susține stagiul de pregătire centralizată în zona Brașovului, la sfârșitul acestei luni.

Au fost perfectate meciuri amicale cu Farul, Petrolul și CS Mioveni.

Noul sezon al Ligii 1 va debuta pe 16 iulie, cu Chindia pentru a patra oară la rând în elita fotbalului românesc.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

 

Marius TUDOR 07 Jun. 2022, 11:27 Liga 2
Pe aceeași temă