Obligați de FRF să achite un transfer inexistent!

30 Jan. 2009, 20:06 Liga 2
Obligați de FRF să achite** un transfer inexistent!

TAS, DNA, Minister. Acestea sunt căile pe care conducerea clubului gălățean vrea să le urmeze pentru a demonta o hotărâre cel puțin discutabilă a Curții de Arbitraj pentru Fotbal din FRF

 

Pică noțiune de „jucător în probe”?
Cluburile din Galați și Câmpina care au făcut rocada în vară, primul revenind spectaculos în Seria I a Ligii a II-a în schimbul retragerii celui de pe Valea Prahovei, n-au deloc o relație de amiciție. Dimpotrivă! Sar scântei de pe urma unei decizii a Curții de Arbitraj pentru Fotbal conform căreia FCM Dunărea trebuie să-i achite lui FCM Câmpina aproximativ 75.000 de euro drept sumă de transfer a jucătorului George Jecu. Interesant este însă faptul că fotbalistul activează la AFC Clinceni, în cel de-al treilea eșalon, în vreme ce la Dunărea a stat doar două săptămâni de zile!

 

CSJ a respins memoriul Câmpinei
Jecu urma să semneze un contract cu gălățenii, în acest sens existând un acord preliminar între Dunărea și Câmpina, însă sportivul n-a acceptat oferta salarială a grupării conduse de Auraș Brașoveanu și și-a luat tălpășița. La câteva luni de la ratarea transferului, Ștefan Chițu, șeful prahovenilor, a dat în judecată echipa de la malul Dunării, solicitând 75.000 de euro în contul așa-zisei tranzacții, dar i-a fost respins memoriul de către Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul Federației Române de Fotbal. „Am crezut atunci că s-a terminat această poveste aberantă, nici nu ne venea să credem pentru ce suntem chemați la comisie”, a comentat Brașoveanu.

 

„Au sfidat regulamentul!”
Nemulțumit, Chițu a revenit cu recurs direct la CAF și, în mod ciudat, a avut câștig de cauză, FCM Dunărea văzându-se în ipostaza de a nu mai avea nicio cale de atac. „Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Cei de la CAF au sfidat orice paragraf de regulament. Transferul nu poate fi considerat realizat dacă la înregistrarea sa, pe lângă acordul în patru exemplare, nu este prezentat și contractul dintre jucător și clubul la care vine, or Jecu a declarat clar la CJS că nu a semnat acordul de transfer și nici contractul cu noi. Ca să nu mai spunem că FCM Câmpina nu ne-a trimis carnetul de jucător al lui Jecu pentru că nici nu se punea problema”, a reacționat președintele lui FCM Dunărea.

 

„Vrem să dăm o mână de ajutor Federației”
Auraș Brașoveanu, extrem de iritat, pune această situație neașteptată pe seama unor interese ale unor persoane din cadrul FRF. „Am un dosar complet și ne vom lupta până în pânzele albe pentru a ne demonstra nevinovăția. Nu putem plăti pentru un transfer care nu s-a realizat, iar din actele pe care le-am strâns deducem faptul că la baza luării acestei decizii incredibile stau și persoane care lucrează în Federație. Ne-am adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dar vreau să vorbesc și cu ministrul Sportului, precum și cu DNA-ul. Am descoperit câteva falsuri evidente și cred că vom da o mână de ajutor Federației dovedind că în ședința CAF condusă de domnul Dorin Sabău s-au încălcat flagrant regulamentele”, a precizat conducătorul clubului găsit bun de plată.

 

articol scris de Dănuț Lungu

30 Jan. 2009, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă