O echipă pentru un viitor strălucit

22 Mar. 2009, 18:44 Liga 2
O echipă pentru un viitor strălucit

Cu doar două înfrângeri și două meciuri terminate la egalitate în acest sezon, Ceahlăul se află clasată pe prima poziție din clasamentul seriei întâi din Liga a doua.  Astfel,  nemțenii sunt foarte aproape de a treia promovare din istorie. Acest lucru este cu atât mai frumos cu cât oficialii echipei moldovene își văd visul cu ochii. Odată cu terminarea sezonului trecut, unul de tristă amintire, nemțenii anunțau sus și tare că au un singur obiectiv: creearea unei echipe tinere și competitive și nu revenirea imediată în primul eșalon.

 

 

Condusă de Mihai Ionescu, antrenor principal, și de experimentatul Florin Marin din funcția de manager general, Ceahlăul a arătat în acest sezon o altă imagine față de cea pe care o cunoșteau iubitorii fotbalului. Gurile rele spun că vechile “practici” nu au dispărut în totalitate la Piatra Neamț, dând ca exemplu ce le zece penalty-uri primite în cursul acestui sezon. Cu toate acestea tinerii jucători nemțeni și-au văzut de joc și au luptat pentru visul suprem: promovarea.

 

Cu un lot cu o medie de vârstă de numai 22 de ani, Ceahlăul are un început de retur perfect câștigând patru meciuri din patru. Mai mult decât atât, banca tehnică nemțeană pare să fi găsit un cuplu de atacanți pentru viitor. În ultimele două etape, golurile portocaliilor au fost marcate de Gafița și de Tudosă, în două victorii identice, 2-0, cu Progresul și cu Delta Tulcea. Dacă suceveanul Gafița s-a aflat și în tur în ofensivă, Tudosă este o găselniță care pare să dea roade. În momentul în care experimentatul Doicaru s-a accidentat și a devenit indisponibil Florin Marin s-a văzut nevoit să găsească un al doilea vârf de valoare. Chiar dacă mai are în lot, pe lângă Gafița și Doicaru, încă trei atacanți, tehnicianul a decis să îl folosească pe Gabriel Tudosă, cel care de obicei juca în linia mediană, ca vârf retras. O soluție foarte inspirată, dovadă fiind golurile marcate de jucătorul de 20 de ani.

 

Pentru Ceahlăul urmează o deplasare la Chiajna, una deloc ușoară, dar euforia care tronează în vestiar pare să îi acorde liderului un avantaj decisiv

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei
 

22 Mar. 2009, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă