„Nu suntem de locul cinci, putem mai mult, mult mai mult”

11 Oct. 2011, 15:00 Liga 2
„Nu suntem de locul cinci,** putem mai mult, mult mai mult

FC Snagov a reușit scorul etapei, 4-0, sâmbătă, în fața Astrei II Giurgiu, adversar cu mulți jucători ce au prezențe și în Liga I. Poate una dintre cele mai surprinzătoarea mutări ale antrenorului ilfovenilor a fost titularizarea în defensivă a lui Sergiu Hanca, fotbalist ce tocmai revenise la antrenament după o accidentare ce l-a ținut pe tușă cinci săptămâni. Alegerea lui Reghecampf s-a dovedit în final una foarte inspirată, având în vedere că tânărul jucător s-a achitat perfect de sarcini, i-a anihilat pe Budescu și Tigoianu și a avut o contribuție foarte importantă la primul gol al meciului.

Polivalent, Hanca recunoaște că are concurență foarte mare în acest sezon, speră că nu va mai avea parte de accidentări și vrea să se impună în primul unsprezece.

De aproximativ doi ani în curtea echipei ce-și dispută meciurile la Ghermănești, Sergiu Hanca crede că în acest sezon FC Snagov poate produce surpriza și poate lupta la promovare.

– Ai revenit după o accidentare care te-a ținut pe tușă cinci săptămâni. Cum ai primit vestea că vei fi titular cu Astra II?
– Am revenit la antrenamente după 5 săptămâni de pauză, am început alergările și m-am pregătit toată săptămâna, știind că sunt în urmă față de colegi. Nu știam că voi fi titular, că voi juca, nu știam nici măcar dacă voi fi în lot. Vestea că voi fi titular am primit-o în vestiar, doar în momentul în care a anunțat echipa înainte de meci. Văzând că antrenorul are încredere în mine mi-am spus să încerc să mă achit de sarcini cât mai bine pentru a nu-l dezamăgii. Mi-a dovedit încă o dată că are încredere în mine.

– Deci a-i fost luat prin surprindere de decizie. Te-ai simțit pregătit să joci titular sau nu a mai contat asta și ai încercat să fi profesionist și să răsplătești încredere chiar și cu prețul unei recidive?
– Da, am fost luat prin surprindere. M-am simțit pregătit din moment ce nu m-am dat la o parte. Dacă îmi era frică de meci puteam să spun că mă doare sau că nu rezist. Am tras de mine, am încercat să fac totul cât mai bine. De recidivă nu mi-a fost frică pentru că de ceea ce ți-e frică nu scapi. Nu m-am gândit la accidentare, m-am gândit doar la meci și la dorința de a-l câștiga.

– Ai intrat destul de bine în joc, ai fost sigur și ai urcat de multe ori în atac. Rezultatul s-a văzut și pe tabelă după ce i-ai centrat perfect lui Cristea la primul gol. Crezi că evoluația ta te va menține ca titulat?
– Lucrul acesta nu sunt în măsură să-l spun eu, rămâne la decizia antrenorului. Concurența este mare, avem un lot numeros și bun, există soluții pentru fiecare post. Eu când intru pe teren încerc să evoluez cât mai bine indiferent că sunt titular ori intru din postura de rezervă. Sper să fiu titularizat pentru că mă va face să prind mai multă încredere în mine.

„Oriunde mă pune antrenorul, acolo joc”

– Cu Astra II ai jucat fundaș dreapta. În alte meciuri te-am mai văzut jucând și mijlocaș în toate pozițiile. Unde îți place cel mai mult să joci? Unde te simți cel mai bine?
– Am jucat mai multe posturi, oriunde m-a pus antrenorul acolo am făcut-o. Îmi doresc să joc, nu am comentat niciodată decizia în care m-a pus. Despre postul meu preferat, de când am venit la Snagov, a fost mijlocaș ofensiv, însă acest lucru, de a juca pe mai multe posturi, poate avea și un avantaj, datorită faptului că joc, și dezavantaj, datorită faptului că poate nu dau același randament. Ca mijlocaș ofensiv am posibilitatea de a ajunge mai des la poartă, de a șuta și de a înscrie goluri. Ca fundaș dreapta stau tot timpul cu fața la poartă și văd cel mai bine jocul.

– Ai avut adversari doi jucători de Liga I, Tigoianu și Budescu, cu toate acestea i-ai anihilat perfect. Care dintre ei ți-a pus mai multe probleme?
– Da, Tigoianu și Budescu sunt doi jucători foarte buni. Eu nu mă gândesc la adversarul meu în momentul în care joc, încerc să mă concentrez pe jocul meu, pe jocul echipei. Nu pot spune că i-am anihilat perfect, deoarece jocul bun al echipei noastre a făcut să nu se remarce adversarii.

– Din acest sezon, în lotul echipei, sunteți foarte mulți jucători tineri și aveți ocazia de a juca. Crezi că FC Snagov vă poate lansa către o echipa mare?
– La Snagov, în acest moment, există foarte multă seriozitate și profesionalism. Orice jucător tânăr din lotul echipei, dacă face în teren ceea ce își dorește antrenorul de la el, nu are cum să nu evolueze și totodată să apară și ofertele. Cele mai recente transferuri sunt cele ale lui Balauru și Nistor, deci se poate.

– Unde ți-ai dori să te transferi? Ai vreo echipă preferată la care ai vrea să mergi?
– Este prea devreme să vorbim despre un transfer. Tot ce îmi doresc în momentul de față este să fiu sănătos, să nu mă mai accidentez și să joc meci de meci, iar dacă o voi face bine sunt sigur că vor apărea și ofertele. Nu am o echipă favorită.

„Iancu și Dinu au fost mereu lângă mine”

– Dintre toți coechipierii pe care i-ai avut la FC Snagov, de la cine ai învățat cel mai mult? Cine ți-a dat cele mai multe sfaturi?
– De la antrenor am învățat cele mai multe lucruri, iar de la coechipieri am învățat câte puțin de la fiecare. În special Roberto Iancu și Viorel Dinu au fost mereu lângă mine de când am fost la echipa asta. M-au certat de nenumărate ori și m-a ajutat acest lucru, deoarece au făcut-o constructiv, în ideea de a înțelege ceva.

– Ce crezi că v-a lipsit în primele etape de ați început așa prost, iar acum aveți 3 victorii consecutive?
– Nu cred că ne-a lipsit ceva anume, am fost tot noi, doar poate neșansa a făcut să nu avem rezultate pozitive. Problema a fost doar la noi, plus că a fost început de campionat. Într-un campionat, după 6-7 etape încep echipele să-și arate adevărata lor valoare. Cât despre valoarea noastră nu cred că e aici, pe locul cinci. Putem mai mult, mult mai mult.

– Când spui mult mai mult unde te gândești?
– Mă gândesc la promovare. Obiectivul nostru este promovarea. Deocamdată, campionatul este la început, este lung și nu putem vorbi de cine va promova sau cine va retrograda acum. Chiar dacă la începutul sezonului nimeni nu ne dădea vreo șansă, eu cred că daca ne menținem în față până la sfârșitul turului vom deveni o contracandidată serioasă.

– Totuși, sunteți la trei puncte de lider, cu câțiva pași greșiți a celorlalte echipe puteți urca mult mai devreme în frunte. Crezi că aveți puterea, din toate punctele de vedere, de a vă menține acolo?
– Ce contează acum este meciul cu Botoșani. O victorie împotriva lor ne-ar ajuta să ne crească moralul mai mult. După o victorie te gândești la următorul meci, pentru că dacă nu-l câștigi nu faci nimic. Este important să legi mai multe victorii cum am legat acum. Cred în noi și cred că vom obține un rezultat favorabil, totul depinde de noi. Dacă jucăm cum am făcut până acum, în ultimele meciuri, cu dăruire și atitudine, nu are cum să nu iasă bine.

– Că tot ai adus vorba de Botosani, sezonul trecut s-au dat și s-au luat multe goluri, 5 și 4. Crezi că duminică va fi mai strâns, având în vedere că amândouă echipele trag la promovare?
– În fotbal orice este posibil. Cât despre acest meci cred că acea echipă care își va dori mai mult și va avea ambiție mai mare va câștiga.

„Hanca a fost accidentat. Sunt bucuros pentru el că este sănătos și a reușit să joace aproape 80 de minute. În rest, mai are foarte multe lucruri de învățat”, Laurențiu Reghecampf, antrenor FC Snagov.

1992 este anul de naștere al lui Sergiu Cătălin Hanca
81 de minute a evoluat Hanca în meciul cu Astra II, fiind schimbat cu Adrian Udrea

Articol și foto de Marius ANGHEL

11 Oct. 2011, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă