Popovici, mulțumit de jucătorii săi după înfrângerea cu Dinamo. Ce spune despre lupta la promovare și stadionul din Bacău. Cum au comentat Miriuță, Nemec și Hanca meciul cu Aerostar

Marius ANGHEL 27 Oct. 2017, 00:18 Stiri

Aerostar Bacău a rezistat 85 de minute fără gol în fața lui Dinamo, în 16-imile Cupei României, iar echipa moldoveană a trebuit să se recunoască învinsă după ce reușita lui Adam Nemec i-a dus pe bucureșteni în optimi. La finalul meciului, antrenorul Aerostarului, Cristian Popovici a fost sincer, spunând că s-a văzut diferența dintre cele două echipe de Liga 3, respectiv Liga 1, astfel că elevii lui Vasile Miriuță au meritat victoria.

„Am avut două ocazii importante (n.r. – ambele irosite de Cătălin Vraciu). Dacă marcam, nu știu dacă am fi putut să ținem de rezultat. S-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Sunt mulțumit de jucătorii mei. Pentru majoritatea a fost primul meci în nocturnă. S-au bucurat de joc. Dinamo a meritat să câștige.

Nu ne batem la promovarea în Liga 2 numai cu Oțelul. Mai e și Miercurea Ciuc, care anul trecut a ratat promovarea la mustață. Suntem singura echipă din județul Bacău la un nivel profesionist. A ajuns tot județul să fie reprezentat de o echipă în liga a treia! La Primărie se aude că se dorește renovarea stadionului, aflat în paragină”, a spus Popovici la finalul jocului, la microfonul DigiSport.

După nouă etape desfășurate în campionatul Ligii 3, Aerostar Bacău este lider în Seria 1, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât SC Oțelul. Băcăuanii joacă duminică în campionat, pe teren propriu, de la ora 15:00, cu Sporting Liești (locul 3 cu 16 puncte).

„Cu toate că am avut câteva ocazii, important e că mergem mai departe. Și eu când eram antrenor la o echipa mai mică, când jucăm cu Steaua sau Dinamo dădeam tot ce aveam mai bun. Rezervele au făcut diferența, au și marcat, au adus prospețime. I-am menajat. Importantă e calificarea”, a comentat la finalul meciului și Vasile Miriuță, antrenorul lui Dinamo.

Adam Nemec a fost decisiv pentru Dinamo în meciul cu Aerostar. „E dificil când întâlnești echipe de nivel inferiror. A fost meciul anului pentru ei. Am avut multe ocazii, doar 1-0, dar ne-am calificat, a spus spus și slovacul de națională al lui Dinamo.

„Ne așteptam la un meci greu, pentru că știam că au ambiție foarte mare. E o problemă cu motivarea când joci cu echipe mai mici. Am avut ocazii, dar ne-am făcut meciul greu. Însă e important că am câștigat și ne-am califcat”, a precizat și Sergiu Hanca, internaționalul român dinamovist.

Dinamo a învins, joi seară, cu scorul de 1-0, în deplasare, echipa Aerostar Bacău, într-un meci disputat pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, și s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României. Unicul gol al partidei a fost marcat de atacantul slovac Adam Nemec, în minutul 85, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Laurențiu Corbu.

Marius ANGHEL 27 Oct. 2017, 00:18 Stiri
Pe aceeași temă