„Nu mai bag niciun ban la Botoșani!”

11 Dec. 2008, 15:56 Liga 2

Criza financiară pare să afecteze tot mai mult liga a doua a fotbalului românesc. O altă formație din eșalonul secund care se zbate să nu se desființeze din campionat este FC Botoșani.

 

Președintele Consiliului de Administrație, Valeriu Iftime, a anuntat că nu mai poate investi în fotbal și că este dispus să renunțe la funcția pe care o are în cadrul clubului , precizând că cedează gratis și pachetul majoritar de acțiuni oricărei persoane interesate.

 

Ce motiv vă determină să vă retrageți din fruntea conducerii?

M-am hotărât să nu mai investesc niciun ban. Nu mai fac față. Am acumulat foarte multe datorii la bugetul statului și nu am cum să le plătesc. An de an am băgat peste 500.000 de euro și ce-am primit în schimb? Măcar dacă eram pe un loc fruntaș, dar așa m-au dus și pe a paisprezecea poziție. Sunt foarte supărat pe toată lumea, începând cu antrenorul, jucătorii și terminând cu mine.

 

Există vreo soluție ca Botoșani să se salveze?

Da, cu siguranță. Dacă mă ajută autoritățile locale, în speță Consiliul Local, așa cum sunt cei de la Giurgiu sau Suceava sprijiniți, avem toate șansele să ne continuăm parcursul în campionat și în retur. E drept că Primăria a acoperit câteva cheltuieli, dar cele mai multe eu le-am suportat și deja am ajuns la fundul sacului. Am nevoie de ajutor de la autorități dacă mai vor să aibă echipă în Liga a doua. Fotbalul din eșalonul secund nu se poate descurca fără ajutorul oficialităților locale. De aceea și Forex sau Prefab s-au retras din campionat. Pentru formațiile pe acțiuni private e greu să supraviețuiască cu bani din buzunarul propriu. Cedez gratis toate acțiunile și funcția pe care o am, dar cine să mai investească în fotbal acum, când și echipele din prima ligă au atâtea probleme financiare?

 

Ce se va întâmpla cu gruparea botoșăneană dacă dumneavoastră renunțați?

La reunirea lotului din 15 ianuarie le voi prezenta situația și jucătorilor și dacă nu le mai convine, sunt liberi să plece și atunci cu siguranță se va închide clubul. Eu sunt dispus să dau bani echipei, dar doar sume de până în 50.000 de euro și asta numai în cazul în care reușesc să vând câțiva jucători ca să mai acopăr din cheltuieli. Pentru 2009 nu am buget și nu pot să mai continui așa.

 

Articol scris de Corina Mlădinoiu

11 Dec. 2008, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă