Nu doar Petrolul, ci și CSM Reșița le-a înjumătățit salariile jucătorilor. Primarul Ioan Popa l-a lăudat pe Pelici și a anunțat deciziile radicale: ”Banii reșițenilor trebuie cheltuiți cu chibzuință”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2020, 15:30 Liga 2
Nu doar Petrolul, ci și CSM Reșița le-a înjumătățit salariile jucătorilor. Primarul Ioan Popa l-a lăudat pe Pelici și a anunțat deciziile radicale: ”Banii reșițenilor trebuie cheltuiți cu chibzuință”

Șocul pe care Alexandru Pelici a vrut să-l producă la CSM Reșița odată cu demisia sa la finalul înfrângerii de pe teren propriu în fața ultimei clasate din Liga 2, 1-2 cu Pandurii, nu a avut efect. În etapa următoare, cu interimarul Călin Cheregi pe bancă, echipa din Valea Domanului a pierdut cu 1-4 la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul.

Rezultatele proaste din acest sezon au adus și măsuri financiare la clubul prezidat de Cristian Bobar și unde un cuvânt greu de spus îl are primarul Ioan Popa (foto, în dreapta, alături de Bobar). La fel ca la Petrolul, și la CSM Reșița s-au scăzut salariile la jumătate până când echipa va începe să-și mulțumească șefii.

Ioan Popa a anunțat înjumătățirea salariilor la CSM Reșița

În ședința de Consiliul Local în care Ioan Popa a fost reinvestit primar al Reșiței, acesta a vorbit și despre problemele de ordin sportiv pe care le au echipe de fotbal și handbal ale orașului.

”Am început deja prin a tăia salariile. Echipa de fotbal are salariile diminuate la jumătate. Antrenorul și-a dat demisia. Un om de onoare Alex Pelici, care, văzând că lucrurile nu evoluează cum trebuie, și-a dat demisia. Îmi pare rău că nu am reușit să avem o relație de lungă durată cu el. Cristi Bobar caută acum o altă soluție. În următoarele două-trei zile vom veni în fața dumneavoastră cu altă propunere de conducere, de antrenoriat.
Urmează să luăm decizii destul de radicale și pe partea de handbal. Banii reșițenilor trebuie cheltuiți cu chibzuință și, dacă oamenii nu performează, vor plăti pentru asta!”, a anunțat Ioan Popa imediat după depunerea jurământului de primar reales.

Jucătorii Reșiței nu vor fi plătiți dacă vor ieși pozitivi la COVID-19

Săptămâna trecută, Cristian Bobar anunța că jucătorii echipei CSM Reșița care vor fi detectați pozitiv cu COVID-19 nu vor mai fi plătiți pe perioada în care se vor afla în izolare și nu se vor putea antrena sau juca.

”Am avut o discuție foarte serioasă cu jucătorii și le-am spus că pe perioada în care vor fi depistați pozitivi şi vor lipsi de la antrenamente, clubul nu le va mai plăti salariile, pentru că trebuie să ne protejăm, şi nu e normal ca de la o săptămână la alta să crească numărul cazurilor la noi în club”, a transmis președintele executiv Bobar, care spunea și cum va proceda în cazul noului antrenor: În momentul de faţă, ca preşedinte al clubului, trebuie să găsesc soluţii cât mai repede, pe cele mai bune și pe care trebuie să le prezint domnului primar, nu să merg să stau la ușa lui și să mă plâng. Atâta timp cât conduc acest club, trebuie să găsesc soluţiile şi să le aduc în faţa dânsului.”

CSM Reșița n-a câștigat în ultimele cinci meciuri și e abia pe locul 16 în Liga 2

CSM Reșița traversează o perioadă neagră, în ultimele cinci meciuri pierzând patru jocuri și remizând într-altul. Printre acestea s-a aflat și partida din Cupa României, astfel că echipa din Valea Domanului a ieșit din această competiție după ce a pierdut la penalty-uri în fața celor de la U Craiova 1948 SA.

În campionatul Ligii 2, CSM Reșița are patru meciuri disputate până acum pe teren propriu și doar într-unul a obținut un punct (0-0 cu ASU Poli), pe celelalte trei pierzându-le (0-4 cu Petrolul, 0-3 cu Unirea Slobozia și 1-2 cu Pandurii).

În deplasare, trupa cu echipament roșu și negru a stat mai bine. În câștigat cu 1-0 cu Aerostar Bacău și SCM Gloria Buzău, apoi a remizat la Metaloglobus (0-0), iar de curând a pierdut cu 1-4 cu Turris Oltul.

Astfel, cu 8 puncte acumulate în 8 meciuri jucate în nouă etape, CSM Reșița ocupă locul 16 în clasamentul Ligii 2 și are un golaveraj slab: 4-13.

În etapa a 10-a, CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (locul 13, 9 puncte în 9 meciuri).

Marius ANGHEL 29 Oct. 2020, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă