Noul președinte a Politehnicii Timișoara, ”măcel” în primele declarații detaliate despre echipă: ”Moștenirea pe care am preluat-o este dezastruoasă. O debandadă!” Colaboratorii fostului antrenor, ”desființați”

Anda DELIU 14 Oct. 2022, 09:15 Liga 2
Noul președinte a Politehnicii Timișoara, ”măcel” în primele declarații detaliate despre echipă: ”Moștenirea pe care am preluat-o este dezastruoasă. O debandadă!” Colaboratorii fostului antrenor, ”desființați”

După ce refrenul ”greaua moștenire” a tot fost intonat de către Octavian Benga, președintele nou al Politehnicii Timișoara, Ovidiu Cuc (foto, în centru), a preluat mesajul antrenorului înainte de meciul cu Gloria Buzău, din etapa a 10-a a Ligii 2.

Fostul fotbalist care vreme de ani de zile a fost om de afaceri în domeniul Horeca a spus că lotul echipei este neverosimil de slab, iar pregătirea făcută de stafful lui Bogdan Andone este ”varză”.

Ovidiu Cuc: ”Sunt jucători care nu au valoare pentru o echipă de Liga 2 din România”

Președintele Cuc a fost foarte direct despre situația găsită la echipă, deși în fotbalul românesc mulți conducători sunt mult mai ”eufemistici”.

”M-am aplecat asupra situației sportive a echipei, care în momentul de față este dezastruoasă. Sunt jucători care, după părerea mea, nu au valoare pentru o echipă de Liga 2 din România. Acești jucători, pe deasupra, sunt nepregătiți, pe lângă slaba lor valoare. Sunt accidentați. Aceste accidentări ale jucători aduși în vară și aflați în lot se datorează pregătirii fizice prost gândite din această perioadă, de cei care au pregătit această echipă. Vreau să iau presiunea de pe stafful nostru, deoarece nu din cauza lor echipa joacă așa cum a jucat în ultimele două meciuri. Poate s-a văzut o îmbunătățire a jocului în prima repriză, când echipa a stat bine în teren, dar când ți se termină benzina nu mai poți nici fizic, nici psihic. Moștenirea pe care am preluat-o este dezastruoasă, acest antrenor (n.r. – Octavian Benga), această echipă tehnică a avut un curaj fantastic când a venit în aceste condiții. Nu dorim să ne plângem. Tot ce s-a făcut pe plan sportiv a fost un eșec. O debandadă! Nu vreau să intru în detalii. Au veniți aici jucători care nu au nicio treabă cu Poli. Probabil și ei sunt surprinși de poziția și de echipa la care au ajuns. Vom vedea ce se va întâmpla cu dânșii, va trebui să-și găsească echipă, pentru că nu putem continua în aceste condiții. Preferăm să aducem juniorii de la Poli, care așteaptă să joace. Următorul meci sperăm să avem un rezultat pozitiv, pentru că echipa tehnică a avut grijă măcar să-i motiveze și să-i poziționeze în teren”, a spus Cuc, într-o conferință de presă.

I-a ”desființat” pe Ramella și Fornari!

Cuc a lăsat să se înțeleagă că unii dintre jucători sunt neprofesioniști și ca atitudine și i-a criticat dur pe Alessandro Ramella, antrenorul cu portarii, și Simone Fornari, preparatorul fizic, ambii din stafful condus de fostul antrenor al echipei, Bogdan Andone.

Cei doi încă ”atârnă” la echipă, fără a mai face nimic. ”Sunt jucători care fumează până târziu, în centru. Cum să faci față cerințelor unui sistem de joc… Au fost aduși preparator fizic și antrenor cu portarii italieni, când se putea găsi foarte bine aici. Ai oameni pe care nu îi folosești. Chiar este novoie de un preparator fizic care nu a reușit o pregătire fizică? Trebuie să ne înțelegem cu ei să plece în condiții normale. Nu ne putem bate joc de ei, până la urmă au fost aduși de altcineva. Dar dânșii probabil sunt buni în alt segment decât fotbal, nu știu pe ce criterii au fost aduși. Pretind tot salariul în avans, au contract până la final de sezon. Evident, noi nu-i putem plăti, încă plătim jucătorii din urmă. Sunt întârzieri de câteva zile. Italienii vorbesc doar italiană. E greu să te înțelegi cu ei. Să se aducă antrenori care nu vorbesc decât italiana…”, a mai spus președintele Politehnicii .

Înlocuitorii fac voluntariat!

În fapt, de săptămâna asta, antrenor cu portarii este Mădălin Smaranda, iar preparator fizic este Miodrag Todorov, cel care are acest rol și în stafful lui Edward Iordănescu la naționala României, informație deja livrată de Liga2.ro. Cei doi prestează, deocamdată, fără bani!

”I-am rugat să se ocupe printr-un voluntariat de câteva zile, după care să se reglementeze situația. Acești oameni sunt ai casei, lucrează cu Poli de atâta timp. Cred că sunt primii pe care ar trebui să-i abordăm”, a declarat președintele Ovidiu Cuc.

Până acum, singurul jucător ”zburat” din lot după despărțirea de antrenorul Bogdan Andone este Robert Țangulea, adus la Poli din Liga 4 Giurgiu, dar s-a făcut și o primă achiziție, Patrick Popescu, liber de contract după ce în vară s-a despărțit de Unirea Dej!

Foto: Politehnica Timișoara 

Anda DELIU 14 Oct. 2022, 09:15 Liga 2
Pe aceeași temă