Nicolae Pîrvulescu a găsit cauza pentru care ”U” Cluj a dezamăgit în actualul sezon: ”Ratarea barajului a lăsat urmări triste”

Mircea OGLINDOIU 04 Apr. 2020, 12:44 Liga 2

Aflat acasă, la Târgu Jiu, mijlocașul echipei Universitatea Cluj, Nicolae Daniel Pîrvulescu (23 de ani), așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului Liga 2 și speră într-un final de sezon cât mai reușit. În pauza forțată, provocată de COVID-19, ”Nicki” caută să-și mențină forma fizică și vorbește aproape zilnic cu coechipierii săi, despre pandemia care s-a abătut asupra întregului mapamond.

”Îmi doresc să se reia cât mai repede campionatul, dar, la cum evoluează lucrurile, nu cred că se va întâmpla prea curând. În acest moment mă aflu acasă, alături de familie. Îmi petrec timpul alături de ei, având grijă de sănătatea mea și a celor din jur, respectând legile impuse de stat, dar, totodată, încerc să mă mențin într-o formă bună după posibilități. Și majoritatea colegilor mei sunt acasă, alături de familiile lor. Ținem legătura zilnic și așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim sănătoși. Nu este ușor să te antrenezi singur, este destul de dificil, dar privesc lucrurile pozitiv, deoarece pasiunea pentru fotbal este mult mai puternică și îmi doresc să fiu într-o formă bună atunci când se vor relua antrenamentele”, a spus Nicolae Pîrvulescu, pentru gorjeanul.ro.

Nicolae Pîrvulescu, despre barajul pierdut: ”A fost un moment dureros”

Mijlocașul gorjean a explicat și motivele pentru care Universitatea Cluj a ajuns, din pretendentă la promovare la startul sezonului, să lupte pentru evitarea retrogradării: ”Factorul cel mai important a fost eșecul din meciul de la barajul cu Hermannstadt, de vara trecută. A fost un moment dureros. După cum se pare, a lăsat urmări triste. Fanii, din punctul meu de vedere, sunt cei mai frumoși din țară, ei fiind sufletul acestei echipe. Le înțeleg supărarea pe deplin, ei merită ca această echipă să fie în topul fotbalului românesc.”

Nicolae Pîrvulescu, în meciul retur de baraj pentru promovare dintre FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, disputat la Sibiu, și încheiat cu o victorie insuficientă pentru clujeni pentru a accede în Liga 1, scor 1-0. Foto: Lucian DANCIU / Mediafax Foto

Singurul gol din acest sezon l-a marcat împotriva fostei echipe, Pandurii

Golgheter în perioada în care juca la Pandurii Târgu Jiu, Pîrvulescu a marcat în actuala stagiune un singur gol la ”U” Cluj, chiar împotriva fostei sale echipe. Se întâmpla pe 25 octombrie 2019, la meciul de inaugurare al noului stadion Municipal din Târgu Jiu. Clujenii s-au impus cu 1-0, în fața a peste 7.000 de spectatori.

”A fost un moment incredibil de frumos, fiind unul dintre visele mele, acela de a juca pe noul stadion. În momentul golului, m-a încercat într-o oarecare măsură tristețea, deoarece am marcat împotriva echipei care a fost pentru mine a doua familie. Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă de ceva timp la Pandurii. Sper din suflet ca această echipă să existe în continuare, dar îmi doresc să fie o echipă curată, din toate punctele de vedere, o echipă care să stârnească interes întregii țări, așa cum o făcea odată. Din păcate, pentru mine, sezonul acesta nu s-a ridicat la nivelul celui din momentul în care am plecat de la Pandurii (n.r. – a marcat 12 goluri în tur, înainte sa plece la Cluj). Sunt însă optimist, muncesc mult mai mult față de anul trecut și sunt convins că vor apărea și rezultatele”, a conchis mijlocașul de 23 de ani.

Nicolae Pîrvulescu (în echipament negru) a înscris împotriva fostei sale echipei, Pandurii. Foto: Dan TĂUȚAN / Mediafax Foto

Nicolae Pîrvulescu a jucat în actuala stagiune de Liga 2 în 19 partide, bifând, per total, 825 minute. După 24 de etape, echipa sa ocupă locul 14, fiind la doar trei puncte de zona retrogradării.

Pîrvulescu a ajuns la Cluj în februarie 2019, după ce ”U” a plătit 10.000 de euro echipei Pandurii, unde era golgherer. În returul sezonului trecut, “Nicki” a jucat în 13 meciuri și 907 minute pentru clujeni, interval în care a marcat 4 goluri.

Vara trecută, Universitatea Cluj a pierdut barajul de promovare cu FC Hermannstadt. Învinși cu 2-0 pe propriul teren, clujenii au câștigat returul de la Sibiu doar cu 1-0 și astfel au ratat promovarea.

Mircea OGLINDOIU 04 Apr. 2020, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă