Nicolae Croitoru, după ce Poli Timișoara a ținut-o 120 de minute în șah, în Cupa României, pe Campionii FC Argeș: ”Jocul a fost destul de bine gândit.” Regretul față de ratarea calificării în semifinale

Anda DELIU 02 Dec. 2021, 11:28 Liga 2

Poli Timișoara a pierdut cu 4-5 la lovituri de departajare cu Campioni FC Argeș în sferturile Cupei României, după 0-0 în timpul regulamentar și prelungiri. Alb-violeții bănățeni au reușit să reziste să nu ia gol de la o echipă în formă în Liga 1 chiar și când a evoluat în inferioritate numerică, iar Nicolae Croitoru spune că echipa sa a demonstrat că are o organizare defensivă bună.

Timișorenii și-au dorit victoria, de Centenar

Sâmbătă, în ziua meciului de la Giurgiu, Poli împlinește 100 de ani. Așadar, meciul de Cupa României era ultimul acasă înainte de Centenar și normal, în acest context, bănățenii au visat la un succes pentru o calificare în semifinale.

”N-a fost să fie. Noi ne-am fi dorit să mergem mai departe, mai ales că este și această sărbătoare a clubului, una deosebită, 100 de ani de la înființare și cred că dacă am fi reușit o calificare în semifinale, ar fi fost o contribuție deosebită din partea noastră”, a mărturisit Nicolae Croitoru după meci.

Din finalul timpului regulamentar, Poli a jucat cu om în minus

De remarcat că Argeșul nu a dat gol nici în cele două reprize de prelungiri, când a avut om în plus. În minutul 90, Octavian Ursu, a fost eliminat după ce a încasat al doilea cartonaș galben.

De asemenea, din minutul 53, Scutaru a ieșit accidentat, la fel și Ignea, în 106. ”Sigur că a contat în economia jocului, pentru că a trebuit să depunem efort mult mai mare. N-am mai avut forță de atac. Sigur, consumul a fost destul de mare, mai ales că peste trei zile ne așteaptă un joc foarte dificil la Astra”, a spus antrenorul polist despre acest aspect.

  • Poli Timișoara în meciul cu Campionii FC Argeș: Păduraru – Sofran, Scutaru (Bocșan 53′), Mera (cpt.), Pamfile – D. Andrei (Bîrnoi 59′), R. Lazăr, Ignea (Denis Radu 106′), Oanea (Zaluschi 87′) – Oct. Ursu, Gerbi. Rezerve neutilizate: Morariu – D. Olariu, Rob. Hațegan.

Defensiva rămâne punctul forte al lui Poli

Având în vedere că locul 15 din Liga 2 nu a primit gol din acțiune timp de 120 de minute de la locul 7 din Liga 1 dovedește că bănățenii s-au apărat bine, aspect subliniat și de antrenor.

”Faptul că nu am primit gol 120 de minute, mai ales că mai mult de 30 de minute am jucat cu om în minus, cred că demonstrează că, din punct de vedere defensiv, jocul a fost destul de bine gândit. Cred că, și sper să nu mă înșel, dacă ne gândim și la raportul ocaziilor de gol și acolo am stat destul de bine pentru că am avut în prima repriză trei situații bune de a înscrie și cred că am mai avut o situație în repriza a doua”, a mai spus Nicolae Croitoru.

Poli Timișoara se oprește în sferturi în acest sezon de Cupa României, iar în campionat joacă ultimul meci oficial din 2021 sâmbătă, la Giurgiu, chiar în ziua de Centenar a clubului, cu Astra, de la ora 12:00, în etapa a 16-a a Ligii 2.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/iasmin-latovlevici-incurcat-de-terenul-catastrofal-de-pe-dan-paltinisanu-de-obicei-stiu-o-treaba-fundasul-despre-oportunitatea-de-a-castiga-cu-argesul-cupa-roma-19212642

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/andrei-prepelita-dupa-ce-argesul-a-avut-nevoie-de-lovituri-de-departajare-pentru-a-o-elimina-pe-poli-timisoara-din-cupa-romaniei-poate-si-presiunea-unei-semifinale-a-apasat-pe-umerii-jucato-19212638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/agonie-alb-violeta-argesul-a-eliminat-o-pe-poli-la-lovituri-de-departajare-refuzand-timisoarei-o-calificare-in-semifinalele-cupei-romaniei-in-anul-centenarului-clubului-19212624

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/derby-alb-violet-in-sferturile-cupei-romaniei-politehnica-timisoara-spera-la-inca-o-minune-in-competitia-ko-eliminarea-celor-de-la-campionii-fc-arges-19212433

 

Anda DELIU 02 Dec. 2021, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă