Negru: „Ar fi frustrant ca Rapid să promoveze dar să nu obțină licența de Liga I”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 15:14 Liga 2

Mijlocașul formației Rapid, Valentin Negru, a declarat, marți, că ar fi frustrant ca echipa să promoveze la finalul sezonului, dar să nu obțină licența de Liga I din cauza amânării aprobării planului de reorganizare în dosarul de insolvență de la Tribunalul București.

„Ar fi frustrant să terminăm pe un loc de promovare și să nu primim licența de Liga I, e ca și cum am muncit degeaba. Dar nu cred că va fi cazul. Eu am fost în trecut mai pesimist, dar de data asta chiar cred că lucrurile se vor rezolva la noul termen. S-a amânat, acum așteptăm. Peste două săptămâni începe campionatul, noi continuăm să ne pregătim pentru că vrem să ne facem datoria chiar mai bine decât în tur și să terminăm pe unul din primele două locuri”, a spus Negru la finalul antrenamentului de marți dimineață.

Deși se vehiculează o nouă vânzare a clubului, Valentin Negru nu este interesat de numele viitorului patron. „Pe noi nu ne interesează cine va prelua clubul, ne gândim doar la primul meci. Eu vreau să se aprobe planul de reorganizare și să primim licența, mai departe nu e treaba mea”, a explicat fotbalistul.

Judecătorul sindic a dispus, vineri, la Tribunalul București, amânarea discuțiilor privind confirmarea planului de reorganizare al SC FC Rapid SA, stabilind un nou termen în dosarul de insolvență pentru 28 martie.

Noul termen a fost stabilit de instanță la solicitarea administratorului judiciar al clubului, Cristina Andronache, înaintea datei limită de 31 martie, până la care FC Rapid trebuie să aibă planul de reorganizare confirmat în vederea obținerii licenței pentru sezonul 2014/2015 al Ligii I.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, anunțase la 4 februarie că, împreună cu partenerul său Nicolae Cristescu, negociază cu mai multe persoane vânzarea clubului, el precizând că „este momentul ca altcineva să preia” gruparea giuleșteană.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu au achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori, ultimul termen fiind stabilit pentru 14 februarie.

Articol și foto de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă