Nae Constantin, surprins în prima repriză de Steaua: ”Trebuie să fiu sincer.” Antrenorul Petrolului, după a noua victorie consecutivă: ”Doar pare că suntem într-o cursă solitară. Urmează un final de an destul de interesant în Liga 2”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 23:00 Liga 2

Petrolul a trecut cu bine peste primul hop important în acest sezon regular de Liga 2. La întâiul joc contra unei echipe din primele șase clasate, după cum afirma înaintea meciului antrenorul Nae Constantin, incorect, deși în etapa a 6-a se întâmpla același lucru și cu Unirea Slobozia, trupa ploieșteană s-a impus cu 2-0, pe ”Ilie Oană”, cu Steaua.

A fost însă derby-ul sezonului în Liga 2, între cele mai importante echipe din competiție, iar Petrolul a câștigat prin reușitele lui Sory Diarra din debutul părții secunde a jocului din etapa a 11-a.

Nae Constantin, după victoria Petrolului cu Steaua: ”În prima repriză ne-a dominat mai mult decât mă așteptam, să fiu sincer”

La finalul partidei cu trupa lui Daniel Oprița, antrenorul Nae Constantin a declarat că tot ceea ce se aștepta de la Steaua s-a întâmplat, însă a recunoscut că e puțin surprins de modul în care adversarul a dominat jocul în prima repriză.

”A fost un meci greu, era de așteptat, pentru că atât stadionul, cât și atmosfera din stadion au făcut ca spectacolul să fie pe măsură. Jucătorii și-au dorit mult, și de o parte, și de cealaltă, să câștige. Sunt bucuros că noi am ieșit câștigători și asta e cel mai important.

A fost exact cum m-am așteptat. Nu a fost nimic diferit. Știam că Steaua este o echipă bună, care face o presiune mare pe adversar, asta a făcut în aproape toate meciurile. Știam că Steaua are o echipă cu jucători valoroși. Ne așteptat să ne domine la un moment. În prima repriză ne-a dominat mai mult decât mă așteptam, să fiu sincer. Nu am reușit să controlăm jocul, să punem mingea jos, să ținem un pic de minge. Am reușit asta să facem în repriza a doua. Eram sigur că dacă o să reușim să deschidem scorul o să avem mult mai multe spații, ceea ce s-a și întâmplat, am profitat de viteza atacanților noștri și am reușit, practic, să închidem jocul cu al doilea gol”, a spus antrenorul Petrolului la microfonul DigiSport.

Accidentarea lui Jarovic a adus pe teren cartea câștigătoare pentru Petrolul

În prima repriză, Petrolul a fost nevoit să face o primă schimbare în echipă din cauza unei accidentări. Senad Jarovic, marcator în precedentele două jocuri, s-a accidentat la coapsă și a fost înlocuit cu Sory Diarra, golgheterul din acest sezon, însă revenit după o perioadă în care a fost lovit.

”Nu am început cu el titular pentru că a fost o perioadă accidentat, revenise de puțin timp. Ideea era să nu-l forțăm prea mult, dar am fost obligați de accidentarea lui Senad și a trebuit să intre”, a spus Constantin despre alegerea sa între cei doi jucători, pe cine să titularizeze, însă a comentat și dificultățile pe care le va avea în perioada următoare pentru alegerea atacanților, după ce Marius Coman va deveni apt de joc: ”Avem mari probleme aici, pentru că și Senad a înscris goluri în ultimele meciuri, vine din urmă Marius Coman, care revine după accidentarea urâtă din începutul pregătirilor. O să am destule probleme de a-l găsit pe cel mai în formă.”

Sory Diarra nu a avut ocazii în prima repriză, însă pe a doua a început-o cu o mare situație de gol. În minutul 48, după o lovitură liberă executată de Țicu, africanul s-a demarcat excelent, însă a reluat din 10 metri destul de slab, iar Bălbărău a scos de lângă bara din dreapta sa. A urmat însă un corner, la care din reluarea cu capul a lui Cebotaru mingea a sărit la Diarra (57 – foto jos), care a înscris din 4 metri, iar, mai apoi, pe un contraatac purtat de Măzărache, atacantul (64) l-a învins din nou pe Bălbărău cu un șut plasat.

”O să fie destul de interesantă Liga a 2-a pe finalul ăsta de an”

Petrolul a ajuns la a noua victorie consecutivă și dă senzația că nimic nu o poate opri din drumul către Liga 1, după trei ratări consecutive. Nae Constantin rămâne însă modest și spune că echipa sa mai are mult de muncit pentru a promova.

”Nu e așa (n.r. – întrebat dacă are o cursă solitară către Liga 1). Doar pare. E un început de campionat în care mai multe echipe, șase, s-au desprins cât de cât de restul și în finalul ăsta de an o să fie meciuri de genul ăsta aproape etapă de etapă. O să jucăm în câteva etape și cu Chiajna, și cu Hermannstadtul, și cu Cluj, și, la rândul lor, și ele o să joace între ele. Deci o să fie destul de interesantă Liga a 2-a pe finalul ăsta de an”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport.

Acesta a fost întrebat și ce ar însemna pentru el o promovare cu Petrolul. ”Ar însemna enorm, pentru că ar fi prima mea echipă mai de calibru pe care aș antrena-o, echipa unde eu am jucat, echipa din județul unde eu m-am născut și e foarte important și pentru mine, și pentru suporteri, care așteaptă de atâta timp o promovare. Însă, până la promovare e cale lungă, abia am trecut de prima treime a campionatului, mai sunt multe jocuri de jucat și e important să o luăm pas cu pas ceea ce urmează, să luăm fiecare meci în parte, să încercă să scoatem cât mai multe puncte și la finalul campionatului regular să fim în primele șase și cu cât mai multe puncte”, a spus antrenorul originar din Filipeștii de Târg.

Constantin e convins însă că în scurt timp va fi rezolvată problema cu identitatea clubului, prin participarea la licitația pentru obținerea din nou a mărcilor Petrolul. ”Sunt sigur că la licitația ce urmează o să participe clubul nostru și mai mult ca sigur o să câștige. La fotbal niciodată nu e liniște. Avem o-zi două liberă, iar după aia trecem la treabă, să pregătim meciul ce vine”, a comentat antrenorul Petrolului.

Petrolul are nouă meciuri consecutive cu victorii și urmează derby-ul cu Astra. ”E o echipă de luat în seamă”

Petrolul și-a menținut cu Steaua limita de cel puțin două goluri înscrise pe teren propriu în acest sezon, a rămas fără gol încasat, a acumulat 30 de puncte și se menține pentru a cincea etapă consecutivă pe locul 1.

În etapa a 12-a, echipa ploieșteană are din nou un derby, la 31 octombrie, de la ora 12:30, urmând să întâlnească rivala Astra, la Giurgiu.

”Astra, o echipă cereia multă lume nu-i dă șanse, dar care, deși are minus 1 în clasament, a făcut 13 puncte, cu care ar fi fost pe locul 10. Deci e o echipă de luat în seamă, chiar dacă are în componență mulți copiii. Sunt singur că o să tratăm foarte serios acest meci, pentru că ar fi păcat ca după seria asta de victorii să nu fim în stare să nu mai punem încă o victorie pentru noi. Sper să mergem cât mai mult cu această serie, ne dorim mult să câștigăm și cu Astra, să obținem și a zecea victorie și vedem după aia ce urmează”, a mai spus Nae Constantin.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă