Ploieștiul ”fierbe” în așteptarea derby-ului cu Steaua, Nae Constantin e ”zen”: ”Pentru mine e un meci de trei puncte, dar dăm totul pentru fani!”. Analiza adversarilor și înțepătura lui Takayuki Seto pentru ”militari”

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 15:05 Liga 2
Ploieștiul ”fierbe” în așteptarea derby-ului cu Steaua, Nae Constantin e ”zen”: ”Pentru mine e un meci de trei puncte, dar dăm totul pentru fani!”. Analiza adversarilor și înțepătura lui Takayuki Seto pentru ”militari”

Petrolul dispută unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, joi, în etapa a 11-a a Ligii a 2-a, cu Steaua. Ploieștenii vor să își mențină poziția de lideri ai campionatului, dar Nicolae Constantin nu vede partida ca pe una specială, deși este un adevărat derby pentru suporterii celor două echipe, dată fiind rivalitatea.

Nicolae Constantin: ”Pentru mine e doar un meci de trei puncte, dar vom da totul pentru suporterii noștri” 

La conferința de presă premergătoare disputei de pe ”Ilie Oană”, antrenorul Petrolului a fost extrem de relaxat, părând neapăsat de miza partidei, în special din perspectiva numelui adversarului. Asta deși și din postura de ”principal” este, foarte probabil, cel mai puternic meci al carierei, de până acum.

Nicolae Constantin a precizat că partida e importantă în sine, în primul rând, pentru că e următoarea. E conștient însă și de faptul că fanii Petrolului vor neapărat victoria într-un astfel de derby, de asemenea calibru.

Nicolae Constantin: ”Steaua are problemele ei. Cred că le-am găsit și mă aștept să profităm de ele”

Constantin a făcut o analiză a jocului Stelei, despre care a spus că i-a văzut toate meciurile, a minusurilor ”militarilor”, dar a vorbit și despre omologul său de joi, Daniel Oprița.

Așa cum am spus după meciul cu Brașov, urmează cel mai important meci al nostru, pentru că fiecare meci care vine e important și așa le-am tratat pe toate. Primul meci e cel mai important. Jucăm cu o echipă bună, cu jucători buni, cu antrenor bun, care se află în partea superioară a clasamentului și este un examen pentru noi, pentru că până acum nu am întâlnit vreuna din primele șase echipe din clasament.

Pentru mine e doar un meci de trei puncte, dar vom da totul pentru că între suporterii noștri și ai lor este rivalitate. Încercăm să câștigăm și pentru suporteri. E bine că meciul vine acum, într-un moment bun pentru noi. Avem mare încredere că putem face un meci bun, adică un joc consistent și să luăm trei puncte.

(N.r. – Despre suporteri) Cât timp jucăm acasă, ne simțim mai puternici. Le mulțumim suporterilor pentru că vin după noi prin țară, ne susțin, ne încurajează și ne dorim ca la final să fim toți bucuroși.

Trebuie să ne ridicăm peste Steaua ca atitudine, trebuie să fim peste ea. Nu ne lipsește nimic să facem un meci bun și să luăm cele trei puncte.

(N.r. – Despre Daniel Oprița) Oprița este un antrenor bun, un antrenor bun care pe unde a fost a făcut treabă. Și acum are o echipă bună, care joacă fotbal și aștept confruntarea de mâine seară. Ei sunt pregătiți de orice, atacă mereu. Am urmărit fiecare meci al lor, am și fost obligat să fac asta, pentru că tot timpul adversarul cu care noi jucăm acasă, Steaua joacă în deplasare. I-am văzut toate meciurile, a atacat mereu, face presing sus, dar are și problemele ei. Cred că le-am găsit și mă aștept să profităm de ele.

(N.r. – Despre o posibilă înfrângere în fața Stelei) Ar fi o dezamăgire pentru fani, pentru mine ar fi un lucru normal. La un moment, trebuie să și pierdem. Nu mi-ar plăcea să se întâmple asta, dar e fotbal. Nu-ți garantează nimeni ce se întâmplă. Dacă facem un meci bun, cu siguranță o să fim bucuroși. Încerc să fiu cât mai realist și să văd doar pasul următor”, a declarat Nicolae Constantin la conferință, despre partida cu Steaua.

Nicolae Constantin, ”probleme” cu alcătuirea lotului. Petrolul a scăpat, în mare parte, de accidentări 

Petrolul este pe cale să aibă tot lotul valid în zilele următoare. În acest moment, în mare parte Constantin are toți jucătorii apți, iar din acest motiv a recunoscut că i-a fost greu să alcătuiască foaia de joc pentru derby-ul cu Steaua, pentru că a trebuit să lase și câțiva jucători în afara lotului.

Mai în glumă mai în serios, Nicolae Constantin a afirmat că e convins că anumiți fotbaliști l-au și înjurat pentru alegerile făcute:

Pentru meciul acesta mi-a fost cel mai greu să trec numărul de jucători pe foaia de joc. E bine că avem de unde alege, dar am avut vreo două nopți în care m-am tot frământat. Sper că am fost corect în decizii, îmi place să cred că așa e și sunt sigur că la ora meciului o să fie bine. Sunt sigur că mi-am luat înjurături, dar tot ce fac, fac pentru binele echipei.

Am fost aproape toți la antrenamentul de marți, sunt doar 17 jucători care prind foaia de joc. Câțiva au revenit de o săptămână, câțiva de mai mult timp. A trebuit să iau decizii. Coman se antrenează de o săptămână, nu o să fie în lot pentru meciul acesta”.

Nicolae Constantin: ”Dacă ne calificăm în play-off nu înseamnă nimic” 

În ceea ce privește prestațiile Petrolului de până acum, Constantin a transmis un mesaj contestatarilor, celor care au semnalat faptul că echipa sa a jucat meciuri cu echipe mai slabe și că până acum nu au fost bifate victorii contra adversarelor la promovare.

E important să câștigăm meciurile cu echipele mai slab cotate, să zic așa. Ne-a ieșit și mă bucur. Au fost voci care spuneau că am bătut pe nu știu cine, că ăia nu au bătut pe nimeni. Echipele cu care noi ne luptăm pentru primele șase se întâlnesc cu echipele pe care noi le-am bătut.

Noi trebuie să strângem cât mai multe puncte. Dacă ne calificăm în play-off nu înseamnă nimic. Suntem abia la început și doar când tragem linia finală vedem cine s-a pregătit mai bine”, a mai spus Constantin.

Takayuki Seto, înțepătură pentru Steaua: ”Cred că Steaua adevărată e cea din Liga 1” 

Takayuki Seto a fost și el prezent la conferința de presă pentru meciul cu Steaua, alături de Nicolae Constantin. Impresiile sale pentru partida de joi, de pe ”Ilie Oană”:

Am înțeles că este un meci special pentru suporteri, pentru noi, și vrem să facem un meci bun și să câștigăm cele trei puncte. Eu vin după un sezon în care nu am jucat, dar acum sunt bine și sper să continui tot așa.

Cred că Steaua adevărată e cea din Liga 1 (n.r. – FCSB), așa cred eu. În Liga 2 e mai greu ca în Liga 1. E un joc mai agresiv, jucătorii se bat mai mult pentru posesie. Asta simt în teren. Avem o echipă bună, cu jucători talentați, tineri, și în meciul cu Craiova din Cupa României am jucat bine.

Este la fel de important ca alte meciuri partida cu Steaua, ne pregătim și trebuie să facem un meci bun.  Vrem să vină cât mai mulți oameni la stadion. Vrem să luăm cele trei puncte și să facem suporterii fericiți”.

Petrolul și Steaua, despărțite de șase puncte 

Derby-ul dintre Petrolul și Steaua este chiar meciul care deschide runda a 11-a. Înaintea confruntării de la Ploiești, ”lupii galbeni” sunt pe locul 1 în Liga 2, cu 27 de puncte, iar Steaua ocupă poziția a 5-a, cu 21 de puncte.

În runda trecută, Petrolul a învins categoric FC Brașov, în deplasare, cu 4-0, în timp ce Steaua a remizat în Ghencea cu Astra, 1-1.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și Alexanrdru Nicodim/ Mediafax Foto
Video: Petrolul 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-miscarea-de-marketing-prin-care-petrolul-transforma-derby-ul-cu-steaua-intr-o-adevarata-sarbatoare-cum-celebreaza-55-de-ani-de-la-victoria-cu-liverpool-19206059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-tribuna-in-fruntea-clubului-un-suporter-a-ajuns-presedinte-la-u-cluj-19206077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-fost-reconfirmat-ca-antrenor-la-fc-brasov-si-are-credit-total-din-partea-sefilor-dupa-umilinta-cu-petrolul-limoniu-cere-selectie-la-sange-19206063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-indepartat-de-primele-sase-pozitii-dupa-esecurile-din-ultimele-doua-etape-moldovenii-cred-totusi-ca-poli-are-fata-de-play-off-19206058

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă