Daniel Oprița, discurs tranșant în toate privințele după eșecul cu Petrolul. Și-a taxat jucătorii: ”Cine a greșit, a pierdut. Nu poți să ai 15 ocazii cu Petrolul, din două trebuie să dai un gol”. A plecat pălăria în fața ploieștenilor

Răzvan STÎNGĂ 21 Oct. 2021, 22:26 Liga 2

Steaua a făcut încă un pas greșit în Liga 2. A înregistrat al doilea eșec din campionat, joi, pe terenul Petrolului, dar înfrângerea o afectează dublu, dată fiind rivalitatea dintre cele două cluburi. Pe ”Ilie Oană”, Steaua a cedat cu 0-2, deși la pauză scorul a fost egal, 0-0.

Daniel Oprița: ”Cine a făcut prima greșeală a pierdut, pentru că era un joc echilibrat” 

Daniel Oprița e convins că lipsa de concentrare pe faza de atac a dus la eșec, Steaua având aceleași probleme pe care le-a tot semnalat și în trecut, de la începutul sezonului. Prima reușită a lui Sory Diarra, din minutul 57, a făcut ca formația din Ghencea să se deschidă, pentru că până atunci, în opinia lui Oprița, toată desfășurarea derby-ului ducea către un rezultat de egalitate.

Steaua a fost nevoită să iasă mai mult la joc și astfel Diarra a făcut dubla în minutul 64. Oprița a avut așteptări mai multe de la echipa sa, mai ales că și la coferința de presă premergătoare partidei a remarcat că e nevoie de moral și de determinare, ținând cont de faptul că raportul de forțe era foarte apropiat.

Aveam așteptări, pentru că a fost un joc echilibrat. Și noi puteam să câștigăm, pot să spun că a fost chiar un plus pentru noi la posesie, mai ales în prima repriză care a fost destul de echilibrată. Echipa care a greșit prima a pierdut, iar aceea am fost noi. Nu am reușit apoi să revenim în joc, la acea ocazie mare cu pasă în fața porții, Enceanu pentru Chipirliu, a mai fost și ocazia din final. Niște ocazii foarte mari, dar și ei au mai avut.

Ne-au prins descoperiți pentru că am riscat, am urcat cu toată echipa, am făcut niște greșeli. Am luat gol din fază fixă, după aceea, la al doilea gol, am fost prinși pe contraatac, normal că trebuia să ieșim mai mult la joc. Am lăsat spații și am primit acel gol doi.

(N.r. – Despre Sory Diarra) Știam că e un jucător de viteză, îi știam pe toți. Ne-a dat gol din fază fixă, a căzut mingea în careu, apoi am ieșit la joc, am lăsat spații și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Parcă ne e frică, greșim la finalizare.

Am pierdut pentru că, așa cum am spus, am greșit. Cine a făcut prima greșeală a pierdut, pentru că era un joc echilibrat. Putea să fie și egal, dar am greșit și am plătit, a declarat Daniel Oprița la finalul partidei de pe ”Ilie Oană”, la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița: ”Într-un meci cu Petrolul, nu poți să ai 15 ocazii. Din două ocazii trebuie să dai un gol” 

Modul în care au tratat jucătorii săi fazele la finalizare a fost un subiect abordat amplu de antrenorul Stelei. Voia mai mult pragmatism, iar din ocaziile puține pe care le-au avut să fie transformate o parte din ele. Petrolul a fost mult mai atentă la acest aspect și a reușit să se impună.

”La un meci ca acesta, nu poți să ratezi ocaziile pe care le ai. Așa a fost și cu Astra. Ai trei-patru ocazii, Răsdan dacă făcea o preluare bună rămânea singur cu portarul. Ne e frică de lucrurile acestea, dar sunt lucruri pe care le facem de parcă vrem să scăpăm de mingie. Într-un meci cu Petrolul, nu poți să ai 15 ocazii. Din două ocazii trebuie să dai un gol, pentru că nici ei nu au avut foarte multe.

După ce ne-au dat primul gol, am lăsat spații și așa au început să vină ocaziile lor. Până atunci, nu prea au avut nici ei. A fost o atmosferă frumoasă, un joc destul de bun, cu ocazii. A fost un meci frumos dacă e să privești din afară”, a mai spus Oprița.

Daniel Oprița recunoaște că Petrolul e cea mai bună echipă din Liga 2: ”E pe locul 1 meritat” 

Oprița a recunoscut, însă, că Petrolul este, în opinia sa, cea mai bună echipă din Liga 2. Din cele 11 meciuri jucate de Steaua în campionat, a afirmat că a fost partida cea mai dificilă cea cu ploieștenii, considerând că poziția de lideri ocupată acum este una cât se poate de meritată.

Daniel Oprița s-a supărat puțin în momentul în care a fost întrebat de obiectivul Stelei, o echipă care nu are dreptul de promovare în Liga 1. Nu crede că acesta e un motiv pentru ca jucătorii săi să nu dea totul, mai ales că numele și istoria Stelei impun de la sine dorința de a câștiga fiecare meci.

(N.r. – Despre Petrolul) ”E cea mai bună, da! E clar cea mai bună pe care am întâlnit-o. E pe locul 1 meritat. Noi trebuie să mai muncim, să ieșim din criza asta de la finalizare. Suntem între primele șase, dar dacă nu ieșim din pasa asta, putem să ieșim din zona de șase echipe.

Noi avem obiectiv, cine a spus că nu avem obiectiv? Obiectivul e să câștigăm fiecare meci. Nu poți să zici că nu vrei să câștigi, normal că îți dorești. E vorba și de bani, și de tot când intri pe teren. Te obligă și clubul, și tradiția. Trebuie să joci fiecare meci la victorie, pentru că ești Steaua.

Urmează meciuri grele, nu cred că azi am arătat rău, eu zic că a fost un meci echilibrat până am luat gol. Au fost unele plusuri pentru noi, pentru ei, dar am greșit și a costat asta”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua în meciul cu Petrolul: Bălbărău – Călințaru, Beța, Walace, Rob. Neacșu – D. Oroian (Donose 82′), Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 74′), Enceanu (Băjenaru 74′), Răsdan (Ad. Popa 62′) – Chipirliu, Huiban. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Al. Fl. Zaharia, St. Drăghici,  Em. Pacionel.

Steaua poate pica pe locul 6 după etapa a 11-a, Petrolul va rămâne pe primul loc 

Steaua rămâne, momentan, pe locul 5 în Liga 2, cu 21 de puncte. Poate termina etapa pe locul 6, dacă FC Buzău va învinge Unirea Slobozia pe teren propriu. De partea cealaltă, Petrolul va termina și această rundă pe locul 1 indiferent ce fac echipele din spatele ei. Are 30 de puncte, iar locul 2, ”U” Cluj, are 24 de puncte.

Etapa următoare, Steaua va juca acasă, cu Concordia Chiajna, iar Petrolul va evolua la Giurgiu, cu Astra.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Oct. 2021, 22:26 Liga 2
Pe aceeași temă