Nae Constantin se aștepta la un meci mai greu cu FC Hermannstadt: ”Am reacționat bine, am arătată că putem, că ne dorim.” Punctul obținut de Petrolul îl consideră câștigat, dar spune și din ce cauză se blochează în alegerea primul ”11”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 00:01 Liga 2

Petrolul rămâne pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2 cel puțin și după încheierea etapei a 3-a, însă continuă fără victorie în acest turneu de promovare în Liga 1. La al doilea meci pe teren propriu, echipa ploieșteană a remizat tot la scorul de 0-0. După ”U” Cluj, și FC Hermannstadt a plecat de pe ”Ilie Oană” fără gol primit din partea celui de-a doilea cel mai bun atac în sezonul regular.

La finalul jocului, antrenorul Petrolului, Nicolae Constantin, a considerat egalul cu trupa sibiană drept unul echitabil, un rezultat ok, așa cum l-a văzut și ”principalul” celor de la FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu.

Nae Constantin consideră ”ok”, corect, rezultatul meciului dintre Petrolul și FC Hermannstadt

Venită după eșecul din Ghencea cu Steaua, scor 1-2, a treia înfrângere în acest sezon, Petrolul a început timorat meciul de pe teren propriu cu FC Hermannstadt, sibienii având posesia în primele minute, dar și prima ocazie. Ulterior, după o jumătate de oră, jucătorii lui Nae Constantin au preluat controlul partidei și-au creat mai multe ocazii, însă au continuat să nu înscrie. Bratu (20, 35, 89), Diarra (36, 37, 44, 70), Huja (52), Cebotaru (56), Jarovic (90+5) și Pashov (90+5) și-au încercat norocul la poarta lui Iliev, însă golul nu s-a lipit.

”Încrâncenare multă, fotbal puțin, spectacol în tribune. Meciul, de play-off pentru promovare la Liga 1”, s-a limitat să spună Nae Constantin în deschiderea conferinței de presă de după jocul cu sibienii, ca apoi să răspundă tirului de întrebări: ”Mă așteptam să fie mult mai greu meciul, am reacționat bine, am arătat că putem, că ne dorim, că avem ambiție mare. Cred că rezultatul e corect. E un rezultat pozitiv, un punct pe care l-am câștigat, e ok!”

Antrenorul Petrolului, tras la răspundere de spectatori pentru alegerile sale

După joc, antrenorul Petrolului a fost tras la răspundere de câțiva spectatori, nemulțumiți de rezultat și de echipa folosită cu FC Hermannstadt. Tipic spectatorului român, cunoscător și preceput la toate, inclusiv să fie antrenor de fotbal, nemulțumiții din tribune i-au reproșat lui Nae Constantin faptul că l-a utilizat pe Sergiu Pîrvulescu ca mijlocaș stânga, după ce în prima parte a campionatului a fost folosit ca fundaș stânga.

”Lumea își dorește să ajungem cât mai repede în Liga 1, dar mai avem de jucat. E cale lungă. Mi-au spus ca la următorul meci să joc cu trei fundași dreapta. Probabil a fost o ironie! O să văd dacă mai găsim unul și poate îi îndeplinim dorința”, a spus antrenorul Petrolului în fața jurnaliștilor, care s-a iritat atunci când a fost întrebat și de ce a decis să-l trimită pe Jarovic atât de târziu pe teren, în minutul 87, în locul lui Diarra: ”A intrat atunci când am considerat că poate să ne fie de ajutor. (n.r. – întrebat dacă după meciul trecut s-a convins că Jarovic și Diarra nu prea se înțeleg pe teren) Spune-mi tu pe cine ar fi trebuit să schimb, că discuția asta am avut-o și la gard (n.r. – cu spectatorii), ca să joc cu două vârfuri, repede, așa? Pe unul dintre cei doi închizători? Și dacă pierdeam pe final de joc? (n.r. – din sală i se spune rezultatele înregistrate pe teren propriu în acest an: 0-0 cu Buzău, 0-0 cu Cluj, 0-0 cu Sibiu) E ok, suntem pe primul lor, trei puncte de locul 2, avem obiectiv promovarea.”

Problemele cu gripa i-a îngreunat alegerile în a alcătui primul ”11”

Inclusiv înainte de meciul cu Steaua, cât și acum, cu FC Hermannstadt, Nae Constantin a avut probleme în a alege jucătorii pe care să-i trimită pe teren, după ce gripa a făcut multe victime în lot. Antrenorul a explicat prin ce situații a trecut și încă trece.

”Au fost 15-16 jucător afectați de gripă. Mă bucur că am reușit să-l recuperăm pe Bart (n.r. – Meijers, utilizat titular în centrul defensiv, alături de Huja), pentru că el a fost ultimul. Acum două seri avea febră. Takayuki, la fel. E normal ca jucătorii să fie obosiți. Sunt meciuri destul de dese, programul nu ne-a avantajat de niciun fel, pentru că ei au avut două zile în plus de refacere de la meciul lor cu Chiajna. Ăștia suntem”, a spus antrenorul Petrolului.

Acesta i-a luat apărarea și lui Sory Diarra, care înscrie rar, față de cum îi învățase pe suporteri în startul sezonului, când a ajuns repede la borna 9 goluri marcate. Între timp a ajuns la 12 reușite, însă la câte ocazii de gol are marchează puțin. ”Marcăm greu, da. Aveți dreptate! Ăștia suntem. Lui Diarra îi e greu și lui să se bată acolo cu doi fundași centrali cu experiență, nu e ușor”, a motivat Nae Constantin.

”Sunt un pic blocat de «underi» și atunci trebuie să improvizăm”

Antrenorul Petrolului a spus și cum de l-a preferat pe Tucaliuc în locul lui Cioiu sau de ce îl utilizează acum pe Sergiu Pîrvulescu la mijlocul terenului.

”Cioiu a fost afectat în prima serie, în prima săptămână (n.r. – de gripă). A fost opțiunea mea să încep cu Tucaliuc, dar, v-am spus, sunt un pic blocat de «underi» și atunci trebuie să improvizăm, să schimbăm, să mutăm. Am preferat să joc cu Pîrvulescu mijlocaș și cred că a făcut-o foarte bine, mult mai bine decât la meciul cu U Cluj. Să fim un pic mai siguri acolo pe fund, cu Pashov. Trebuie să facem niște alegi și astea au fost pentru meciul de astăzi. În momentul în care suntem obligați să jucăm cu Pîrvulescu mijlocaș dreapta ne blocăm practic schimbările de atac. Nu ne rămân schimbări decât pe linia de fund și fundul mergea foarte bine, nu aveam ce să schimb”, și-a explicat Constantin alegerile din acest meci.

Petrolul în remiza cu FC Hermannstadt: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, M. Chindriș (Seto 58′) – Sg. Pîrvulescu, Tucaliuc (Măzărache 46′), M. Bratu – S. Diarra (Jarovic 87′). Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Al. Sabău, Tolea, V. Lică, Cioiu.

Petrolul e lider în play-off-ul Ligii 2 și în etapa a 4-a va întâlni Concordia Chiajna

După această nouă remiză, Petrolul continuă să fie pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, acum având 51 de puncte, tot cu trei peste FC Hermannstadt. Mâine se încheie etapa a 3-a, după ”U” Cluj (44 puncte) – Steaua (41).

În etapa a 4-a, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 14:30, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 5, 40 puncte), echipă care astăzi a câștigat la ultima fază meciul cu Unirea Slobozia (scor 1-0). ”Greu o să fie oricum, și din cauza orei, și a terenului. Nu sunt chiar așa potrivite, dar trebuie să ne strângem, să ne recuperăm, să găsim soluții să aducem prima victorie”, a spus Nae Constantin despre jocul cu Concordia.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-pleaca-multumit-de-pe-ilie-oana-este-un-punct-castigat-pe-terenul-petrolului-nu-meritam-mai-mult-trebuie-sa-fim-realisti-antrenorul-de-la-fc-19226230

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dreptunghiul-verde-de-pe-ilie-oana-transformat-in-tabla-de-sah-primele-clasate-petrolul-si-fc-hermannstadt-zgarcite-cu-fotbalul-19226231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1900-pe-ilie-oana-echipa-ploiesteana-se-poate-distanta-din-nou-sau-poate-pierde-primul-loc-in-liga-2-dupa-multe-etape-19226075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-ambele-formatii-cauta-primul-succes-in-grupa-de-promovare-19226053

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 00:01 Liga 2
Pe aceeași temă