”Dreptunghiul verde” de pe ”Ilie Oană”, transformat în tablă de șah! Primele clasate Petrolul și FC Hermannstadt, zgârcite cu fotbalul

Ovidiu BOICA 06 Apr. 2022, 22:11 Liga 2

Petrolul și FC Hermannstadt au terminat la egalitate și fără gol meciul de pe arena prahoveană. Momentele de fotbal autentic de pe ”Ilie Oană” au fost puține, iar rezultatul este just, păstrând diferența de trei lungimi între cele două formații, în fruntea clasamentului din play-off-ul Ligii 2.

Nae Constantin și Măldărășanu au schimbat în primul ”11” față de meciul trecut

Primele două clasate în eșalonul secund au preferat prudența în locul show-ului, oferind un spectacol trist, lipsit de culoare, care cu siguranță i-a făcut pe unii dintre privitori, din tribune, unde au fost circa 6000 de spectatori, sau din fața televizorului, să caște apăsat. Nașul Nae Constantin și finul Marius Măldărășanu au fost mai preocupați să nu primească gol decât să marcheze, iar rezultatul de pe tabelă, de după cele 90 de minute, cu prelungirile aferente, reflectă fidel cele petrecute pe gazon: 0-0! Adică nimic la nimic!

Dacă Nae Constantin i-a lăsat pe bancă pe Măzărache, Cioiu și niponul Seto după înfrângerea din weekend, cu Steaua (2-1), Măldărășanu a surprins prin faptul că n-a început nici cu căpitanul Petrescu, în absența lui banderola odihnindu-se pe brațul lui Ionuț Stoica, nici pe golgheterul echipei, Vali Buhăcianu, sau pe cel mai bun marcator al său din 2022, Daniel Paraschiv (4 goluri), titularizându-l în schimb vârf împins pe experimentatul Hora (33 ani). Experimentul s-a dovedit unul necâștigător, Măldărășanu apelând la cei trei pe parcurs.

Puține șuturi pe poartă, multe pe lângă, în special ale petroliștilor

În prima repriză au fost doar două șuturi pe spațiul porții, ceea ce a mult prea puțin pentru două echipe cum sunt Petrolul și FC Hermannstadt. Ambele la buturile prahovenilor. Mai întâi Baba Alhassan a trimis cu capul, pe centrul porții, fără probleme pentru Avram (11), apoi Pantea și-a încercat norocul de la mare distanță, fără succes însă (34).

În rest, Pashov a centrat pe bara a doua pentru Mario Bratu, care n-a prins însă cadrul porții (19), Baba Alhassan a recepționat o minge de la Hora, dar și-a bătut joc de ea (25), iar Bratu, de la 14 metri (35) și Diarra, din plonjon, un minut mai târziu, au fost impreciși rău de tot.

Ploieștenii au cerut penalty, la un duel Ionuț Stoica – Diarra, considerând că sibianul ar fi făcut henț, dar ”centralul” Flueran a fost de altă părere (27).

Sory Diarra a avut ultimele două ocazii ale reprizei, dar prima dată a fost blocat în careul mic de Stoica (36), apoi a profitat pentru moment de greșeala aceluiași Stoica, dar a șutat dezamăgitor, din colțul careului de 6 metri, mult, mult afară (44).

Petrolul a fost mai prezentă în atac în partea secundă, însă n-a avut niciun șut pe poartă

După pauză, jucătorii celor două echipe au fost puțin mai zglobii, dar doar puțin. Huja le-a dat emoții sibienilor, trimițând de puțin pe lângă bară, în urma unui corner (52).

Patru minute mai târziu, Stoica a deviat peste transversală la șutul din întoarcere al lui Cebotaru.

Ionuț Stoica a apărut în ofensivă la cornerul bătut de Petrescu și l-a întind un pic pe Avram (63).

Tot după o lovitură liberă, Daniel Paraschiv a trimis peste transversală, cu capul (65), iar la celelalte buturi Diarra a făcut rost de o minge pe la mijlocul terenului și a sprintat cu ea la picior spre poarta lui Iliev, dar a tras încă o dată alături (70).

Sibienii au avut un corner neacordat la șutul lui Pantea, în cros, mingea fiind ”bărbierită” de Huja (82).

Tot Diarra amenința poarta lui Hermannstadt, la centrarea lui Pashov, dar Bejan a respins acrobatic în corner (85).

Ploieștenii au cerut în alte două rânduri penalty, mai întâi la un duel Năstăsie – Seto, la o lovitură de colț (86), apoi la șutul lui Bratu, considerând că mingea l-a atins în braț pe Stoica, dar Flueran n-a… fluierat nimic (88).

FC Hermannstadt rămâne la trei puncte în spatele Petrolului

După 90 de minute, cele două echipe și-au împărțit punctele, într-un joc în care ”lupii galbeni” n-au avut niciun șut pe spațiul porții lui Iliev, iar ploieștenii rămân fără succes în fața lui Hermannstadt în actuala ediție de campionat, după ce în sezonul regular sibienii câștigaseră cu 1-0, la Mediaș.

Diferența dintre Petrolul și FC Hermannstadt rămâne de 3 puncte, după etapa a 3-a din play-off, prahovenii având acum 51 de puncte, față de cele 48 ale ”alb-roșilor”. ”U” Cluj ar putea veni însă la un punct în spatele sibienilor dacă vor câștiga, joi seara, pe teren propriu, cu Steaua.

PETROLUL PLOIEȘTI – FC HERMANNSTADT 0-0

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, M. Chindriș (Seto 58′) – Sg. Pîrvulescu, Tucaliuc (Măzărache 46′), M. Bratu – S. Diarra (Jarovic 87′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Al. Sabău, Tolea, V. Lică, Cioiu
Antrenor: Nicolae Constantin

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (I. Năstăsie 65′), Seto Mino, Biceanu (Buhăcianu 82′) – Balaure (P. Petrescu 58′), I. Hora (D. Paraschiv 58′), C. Popescu (Al. Oroian 82′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Antoche, Tomșa, Blejdea
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploiești – Prahova); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Adrian Vornicu (Iaşi) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila); Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

În etapa a 4-a, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 14:30, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 5, 40 puncte), în timp ce FC Hermannstadt o întâlnește tocmai marți, la Mediaș, de la ora 19:00, pe ”U” Cluj.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1900-pe-ilie-oana-echipa-ploiesteana-se-poate-distanta-din-nou-sau-poate-pierde-primul-loc-in-liga-2-dupa-multe-etape-19226075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-ambele-formatii-cauta-primul-succes-in-grupa-de-promovare-19226053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-intors-karma-in-favoarea-concordiei-chiajna-ianis-zicu-incantat-de-victoria-din-minutul-905-cu-unirea-slobozia-cu-steaua-am-primit-gol-la-ultima-faza-acum-am-castigat-la-ultima-faza-19226125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-se-astepta-la-un-meci-greu-cu-concordia-chiajna-dar-nu-la-o-infrangere-la-ultima-faza-e-dezamagitor-ca-am-pierdut-asa-antrenorul-din-nou-sincer-la-interviuri-19226167

Ovidiu BOICA 06 Apr. 2022, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă