Nae Constantin, precizări importante după revenirea în România. Antrenorul a oferit detalii despre transferul din Liga 1 pregătit de Petrolul și fotbalistul care l-a cucerit în Turcia: ”Sper să joace așa și în campionat”

Andrei PASCU, Carmen MANDIȘ 11 Feb. 2022, 18:37 Liga 2
Nae Constantin, precizări importante după revenirea în România. Antrenorul a oferit detalii despre transferul din Liga 1 pregătit de Petrolul și fotbalistul care l-a cucerit în Turcia: ”Sper să joace așa și în campionat”

Petrolul s-a întors vineri din cantonamentul din Turcia, iar ultimele zile de pregătire, înaintea reluării Ligii a 2-a, le va petrece în România. La aterizarea pe aeroport, antrenorul Nicolae Constantin a vorbit despre mai multe aspecte, printre care eventualele transferuri ale lui Georgi Pashov și Constantin Budescu.

Nicolae Constantin, despre transferul lui Georgi Pashov: ”Sperăm că o să se rezolve” 

Mai repede se poate face mutarea fundașului Pashov, în vârstă de 31 de ani, care, din informațiile Liga2.ro, a și fost cu Petrolul în cantonamentul din Turcia, deși clubul nu a anunțat acest lucru. Însă, are o situație mai complicată, pentru că în continuare e legat de Academica Clinceni, neterminând toate socotelile cu ultima clasată din Liga 1.

Constantin a lăsat impresia, prin declarația oferită, că își dorește ca acesta să își rezolve cât mai repede situația cu clubul din Ilfov, putând fi cu siguranță un jucător care poate ajuta Petrolul în cursa pentru promovare și nu numai.

Nicolae Constantin, sceptic în privința venirii lui Budescu: ”Să promovăm și apoi vedem dacă sosește” 

În privința lui Constantin Budescu, transfer care se poate face abia în vară, Nicolae Constantin nu prea se gândește la asta, pentru că sunt mai multe variabile pentru o posibilă mutare. Mijlocașul e pregătit să semneze cu Petrolul doar dacă echipa va urca în Liga 1.

”Sunt discuții și cu Pashov, să sperăm că o să se rezolve.

(N.r. – Despre Budescu) Cam mulți de dacă, a fost pe listă în această iarnă, dar din păcate a ales altceva. Să ne vedem noi promovați și apoi vedem dacă vine Budescu. Nu e vorba de supărare, dar trebuie mai întâi să ne vedem promovați. El a spus că vine dacă Petrolul promovează”, a declarat Nicolae Constantin.

Nicolae Constantin, analiza luptei la promovare / Dragoș Gheorghe l-a impresionat în cantonamentul din Turcia 

În privința luptei la promovare, antrenorul încearcă să își țină jucătorii cât mai concentrați pentru ce va urma, ultimele runde din sezonul regular și cele 10 etape pe care le va avea în play-off.

Constantin a pregătit temeinic reluarea Ligii a 2-a în Turcia, fiind mulțumit, printre alții, și de unul dintre cei veniți în această iarnă, Dragoș Gheorghe, care a reușit să impresioneze în amicalele din Antalya.

”A fost bine în cantonament, am avut parte de terenuri bune, de meciuri amicale, vremea ne-a sâcâit un pic, a plouat, a bătut vântul, dar una peste alta a fost bine.

(N.r. – Despre Dragoș Gheorghe) Dragoș a dat destul de multe goluri, e într-o formă bună, sper să îl țină și în campionat.

(N.r. – Despre transferurile de până acum) Am transferat strict ce aveam nevoie, jucători care să vină cu plus, sunt mulțumit de lot. Cred că la momentul acesta avem dubluri pe toate posturile, o să fie destul de greu să fac primul 11, dar sper să fac cele mai bune alegeri.

(N.r. – Despre lupta la promovare) Nu o să fie ușor, sperăm să fie o primăvară și o vară frumoase, cu promovare. Mai avem trei meciuri în sezonul regular și 10 în play-off. Sunt meciuri de care pe care, am spus-o și o susțin, deși avem un avantaj care pare considerabil.

Mai e mult de jucat, dar trebuie să fim cu capul pe umeri la fiecare meci. Sunt meciuri cu echipe puternice ale Ligii a 2-a și se poate întâmpla orice”, a mai spus Constantin.

În 2022, în sezonul regular, cu prezența în play-off deja asigurată, ploieștenii le vor mai întâlni pe Politehnica Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU, Carmen MANDIȘ 11 Feb. 2022, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă