Nae Constantin dă o importanță uriașă meciului cu Concordia Chiajna: ”E un examen pentru noi. E cea mai bună echipă din toate punctele de vedere.” Antrenorul Petrolului a făcut strategia disputei cu ilfovenii

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2021, 14:41 Liga 2
Nae Constantin dă o importanță uriașă meciului cu Concordia Chiajna: ”E un examen pentru noi. E cea mai bună echipă din toate punctele de vedere.” Antrenorul Petrolului a făcut strategia disputei cu ilfovenii

Petrolul începe să prindă viteză și în comparație cu următoarele clasate din Liga 2. Distanța față de pozițiile 2 și 3, ocupate de ”U” Cluj și Concordia Chiajna, înainte de startul etapei a 14-a, este de șase puncte, iar aceasta se poate mări în comparație cu una dintre ele, cel puțin. Joi, ploieștenii deschid runda într-un meci chiar cu Concordia.

Nicolae Constantin: ”Primul examen pentru noi, întâlnim prima echipă din primele patru cu care ne batem pentru promovare” 

Nicolae Constantin a prefațat duelul cu formația antrenată de Claudiu Niculescu, remarcând faptul că e cea mai bună din Liga 2. Asta deși Petrolul a disputat, până acum, câteva partide importante, chiar și cu Steaua. Antrenorul ploieștenilor a mers departe cu laudele, precizând că e primul test cu adevărat important pentru jucătorii săi.

Este o miză mare, mai ales că Petrolul se poate distanța la nouă puncte de ilfoveni, iar Nicolae Constantin a făcut deja strategia. E convins că ”lupii galbeni” au toate șansele să ia trei puncte, dacă nu vor primi gol.

”După părerea mea, cea mai bună echipă din toate punctele de vedere, cu lot bun de jucători, cu antrenor bun, cu condiții bune, cu finanțare bună. E un examen pentru noi, întâlnim prima echipă dintre cele patru cu care ne batem pentru promovare. Ne-am pregătit bine, suntem bine, sper să facem un joc bun și să punem puncte în clasament.

E un meci cu miză. În momentul acesta importante sunt punctele puse în joc (n.r. – întrebat dacă are vreo importanță faptul că cele două echipe au jucat un amical la începutul sezonului, pe care Petrolul l-a câștigat pe ”Ilie Oană” cu 2-1). E important să nu primim gol și dacă nu o să primim gol, cred că o să câștigăm. Cred că putem alinia o echipă bună cu care putem învinge”, a spus Nicolae Constantin, la conferința de presă premergătoare disputei cu Concordia Chiajna.

 

Nicolae Constantin: ”Sperăm să aliniem cea mai bună echipă”

Petrolul are, de câteva etape, tot lotul valid. Nu mai are probleme cu accidentările, iar antrenorul a recunoscut că are în gând, deja, în mare măsură, primul 11 pentru duelul cu Concordia Chiajna. Speră ca Valentin Țicu și Sergiu Pîrvulescu să se întoarcă sănătoși de la selecționatele sub 21 de ani, respectiv 19 ani.

”Singurele probleme, între ghilimele, sunt întoarcerile lui Țicu și Pîrvulescu. Țicu a jucat 45 de minute aseară, în amicalul României, din ce știu eu e sănătos, doar că ajunge astăzi alături de noi. Sergiu nu a jucat, e sănătos, o să ajungă ceva mai târziu, în seara asta. Vedem cum sunt, sper să ne putem baza pe ei și să aliniem cea mai bună echipă pe care putem să o aliniem la momentul acesta. O să fie un meci destul de interesant”, a mai punctat antrenorul liderului din Liga 2.

Costel Lazăr: ”Concordia este una dintre echipele care ne-a cam încurcat”

La conferința de presă dinaintea jocului cu Concordia a participat și președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr. Acesta a transmis că speră ca echipa ploieșteană să învingă de această dată trupa din Chiajna, după ce în sezoanele trecute a avut probleme în a face acest lucru.

”Știm cu toții că va fi un meci dificil, pentru că în ultima perioadă nu am reușit să-i depășim. Este una dintre echipele care ne-a cam încurcat. Sperăm ca mâine să facem o figură frumoasă și să uităm de rezultatele trecute împotriva acestei echipe”, a spus Lazăr

  • În precedentele întâlniri dintre Petrolul și Concordia, de când cele două echipa au ajuns din nou în Liga 2, ploieștenii au obținut o victorie pe teren propriu (3-0 în octombrie 2019), a urmat apoi o remiză la Chiajna (0-0 în martie 2021) și apoi o victorie pentru ilfoveni pe ”Ilie Oană” (1-0 în aprilie 2021).

Lazăr a mai spus și că așteaptă achiziționarea mărcilor FC Petrolul, pentru ca apoi societățile care au promis sponsorizare pentru echipă să se țină de promisiune. Totodată, conducătorul clubului ploieștean a mai comunicat că fostul partener finanțator, Veolia, nu dă bani la club, în acest moment ajutând doar cu bunuri pe care nu și le-a luat în momentul plecării, ca mașini sau calculatoare.

Dueluri tari pentru primele trei clasate, ”U” Cluj întâlnește Steaua 

36 de puncte a adunat Petrolul după 13 etape scurse din Liga 2, cu un ”adevăr” de plus 29. Distanța față de locul 7, Metaloglobus, este de 15 puncte. În privința formațiilor de pe podium, dacă Petrolul și Concordia Chiajna se întâlnesc în meci direct, ”U” Cluj va avea parte și ea de un duel greu, cu Steaua, în Ghencea.

Conferința de presă înainte de Petrolul – Concordia, în care au vorbit Nae Constantin și Costel Lazăr:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2021, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă