Multă văicăreală la Poli Timișoara după înfrângerea cu Unirea Slobozia. Nicolae Croitoru: ”A fost mai mult o luptă în noroi”

Anda DELIU 16 Oct. 2021, 15:41 Liga 2
Multă văicăreală la Poli Timișoara după înfrângerea cu Unirea Slobozia. Nicolae Croitoru: ”A fost mai mult o luptă în noroi”

Poli Timișoara a avut un singur șut pe poartă în meciul pe care l-a pierdut cu Unirea Slobozia, la scorul de 1-0, în etapa a 10-a a Ligii 2. Bănățenii au arătat foarte rău, mai ales că veneau după o înfrângere într-un meci amical cu CSC Ghiroda, echipă de Liga 3.

Cu toate acestea, noul antrenor Nicolae Croitoru a vorbit despre terenul îmbibat de apă, pe care ialomițenii au putut însă să și construiască.

S-a jucat în orezărie la Slobozia

La Slobozia a plouat intens în ultimele trei zile, chiar și în timpul meciului, iar terenul, cu evidente probleme de drenaj, a băltit. Unirea s-a descurcat însă destul de bine și a dominat-o pe Poli, o echipă într-o vizibilă criză de joc și nu numai.

În minutul 3, echipa lui Adrian Mihalcea a avut deja o primă mare ocazia, când Trașcu a tras puțin peste poartă. Asaltul la poarta timișorenilor a continuat cu acțiunea lui Bolohan din minutul 22, la care a intervenit bine Murariu. Tot el a salvat și șutul lui Toma de peste două minute. Toată prima repriză a continuat cu o dominare clară a gazdelor, fără ca timișorenii să ajungă prea des în careul ialomițenilor.

Dominare clară a elevilor lui Adrian Mihalcea

Slobozia a reușit până la urmă să și marcheze, după un corner. Răzvan Greu a tras lobat din afara careului, după o respingere cu capul a lui Lazăr, și l-a învins pe Murariu.

Tot Unirea a continuat să mai aibă ocazii, câte s-au putut pe terenul îmbibat de apă. Murariu a salvat o acțiune a lui Mustacă, iar Afalna nu a prins spațiul porții.

Poli a avut singura ocazie adevărată în minutul 88, la singurul șut pe poartă. Italianul Gerbi a tras însă slab, iar Gurău nu a avut probleme.

În lipsa șuturilor la poartă, Croitoru vorbește de atitudine

Nicolae Croitoru și-a lăudat elevii, probabil mai mult pentru că a și fost primul lui meci pe banca Politehnicii și vrea să încurajeze echipa, care nu a arătat mare lucru în teren.

”Din păcate, putem să vorbim mai puțin despre fotbal. A fost mai mult o luptă în noroc. Eu nu pot să remarc decât atitudinea foarte bună pe care întreaga echipă a avut-o pe toată durata jocului. Din păcate, am pregătit ceva întreaga săptămână și n-am mai putut aplica nimic pentru că a fost doar un joc de luptă.

Rămânem cu părere de rău, după un joc în care am luptat și am făcut eforturi, am avut o atitudine foarte bună nu am putut să scoatem mai mult”, a spus Croitoru.

Terenul băltea

Antrenorul Politehncii a spus că nu știe dacă ar fi trebuit să se dea drumul meci, dată fiind apa care băltea pe suprafața de joc.

”Și eu m-am întrebat dacă este ok să se joace pe un astfel de teren, pentru că nu puteam să discutăm despre fotbal. Mingea nu sărea. Au fost multe contacte. Puteau să apară și accidentări. Decizia nu ne aparține nouă”, a mai spus Croitoru.

Poli Timișoara în meciul cu Unirea Slobozia: R. Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Ignea, R. Lazăr (Bocșan 80’) – Oct. Ursu (Bîrnoi 76’), Zaluschi (D. Benzar 59’), D. Andrei – Gerbi. Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Denis Radu, S. Costea, Rob. Hațegan.

  • În urmă cu trei săptămâni și jumătate, când Poli era antrenată de Dorin Toma, echipa timișoreană se impunea cu 1-0 chiar la Slobozia, în 16-imile Cupei României. Și atunci Unirea domina jocul, însă bănățenii marcau pe contraatac prin Octavian Ursu.

Rămasă cu 10 puncte, Poli Timișoara este pe locul 13 în Liga 2, datorită unui golaveraj superior Ripensiei și Viitorului Pandurii, echipe cu care este la egalitate. Runda viitoare, echipa antrenată de Nicu Croitoru va juca sâmbătă, ca gazdă, în derby-ul local cu Ripensia.

Desfășurarea meciului Unirea Slobozia – Poli Timișoara 1-0:

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița) și Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-a-luat-revansa-in-campionat-in-fata-politehnicii-timisoara-dupa-eliminarea-din-cupa-adrian-mihalcea-a-fost-o-lupta-in-apa-si-noroi-o-lupta-castigata-clar-de-noi-19205517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Anda DELIU 16 Oct. 2021, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă