Fără Nicolae Croitoru pe bancă, Poli Timișoara a fost învinsă de Ghiroda într-un amical jucat la Covaci. Lucian Dobre: ”Se pare că nu au fost probleme fizice”

Anda DELIU 09 Oct. 2021, 20:00 Liga 2
Fără Nicolae Croitoru pe bancă, Poli Timișoara a fost învinsă de Ghiroda într-un amical jucat la Covaci. Lucian Dobre: ”Se pare că nu au fost probleme fizice”

Acum 12 ani, la Covaci, un sat mic lângă Timișoara, se petrecea minunea promovării în Liga 2 a unei echipe sătești. Între timp, Fortuna a devenit defuncta UTA, iar pe terenul de lângă o fermă de vaci de pe vremea fostului regim, Poli Timișoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii au disputat un amical, iar ”buturuga mica” a fost cea care s-a impus cu 3-1, așa cum o făcea acum peste un deceniu echipa localnică în fața unor echipe din orașe mari.

Poli a fost condusă de pe margine de ”secundul” Lucian Dobre

La Poli, Nicolae Croitoru nu a început încă să antreneze, deoarece e în stafful lui Adrian Văsîi la naționala U19. În aceste condiții, noul secund, Lucian Dobre, a dat indicații și le-a ținut jucătorilor chiar și un mic discurs motivațional la început de joc.

A ”dispărut” din staff și antrenorul cu portarii Petru Țurcaș, trimis la echipa de fete a clubului, iar pentru goalkeeperi a apărut Mădălin Smaranda. Și preparatorul fizic Adrian Rus a lipsit, cu convocare la lotul U20.

Au lipsit la Poli și nu mai puțin de cinci accidentați: Scutaru, Ignea, Bocșan, Pamfile și Serediuc.

Abia se vedeau careurile

Jocul s-a desfășurat pe un teren pe care abia se mai vedeau trasate marcajele. Echipele s-au descurcat însă. Poli a fost cea care a deschis scorul în minutul 31, când Octavian Ursu a tras sub transversală.

De la Ghiroda, liderul surpriză din Seria a 8-a a Ligii 3, care n-a jucat în această etapă a 7-a, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Poli, exclusă și între timp intrată în faliment, s-a remarcat juniorul de 17 ani Cristian Grancea, care a marcat în minutul 42.

În repriza a doua, Ghiroda a reușit să controleze destul de bine jocul. În minutul 53, Cosmin Mancaș a marcat pentru 2-1, iar pe final, Răzvan Trandu, jucător pe care Ghiroda l-a luat acum de la Periam, unde era amator, a stabilit scorul final.

Politehnica: Murariu (Păduraru 30, Devenish-Meares 60) – Sofran (D. Radu 64), Mera (Rz. Prodan 70), Moţiu, Oanea – Zaluschi, R. Lazăr – Bîrnoi, OCt. Ursu (Rob. Haţegan 66), D. Benzar (S. Costea 46) – Gerbi
Antrenor secund: Lucian Dobre

CSC Ghiroda: Miklos – Sporin, Hecsko, Stupu, Coroiu – Mancaș, Precup, Jichici, Românu – Grancea – Bădăuță.
Au mai intrat: Golban, Ciocan – Cochințu, Rosuș, Hissen, Scafaru, Trandu, Iseini, Paunchici, Ehling, Velcan.
Antrenor: Răzvan Leuca

Lucian Dobre spune că echipa suferă la organizare

Noul secund al Politehnicii a precizat că ecihpa mai are de lucru la organizarea de joc.

”A fost un antrenament bun pentru noi. O să vină domnul profesor, o să facă o analiză fiecărui jucător, o evaluare. Am vrut să vedem, în primul rând, dacă jucătorii sunt pregătiți fizic. Se pare că nu au fost probleme fizice. În al doilea rând, am urmărit organizarea ofensivă și defensivă, la care, bineînțeles, mai este mult de lucru. A doua repriză a lăsat de dorit, dar va veni domnul profesor și sunt sigur că acest lucru se va schimba. Totul a fost discutat cu dânsul, tot programul a fost făcut de dânsul. Eu zic că totul va fi în regulă. Am pierdut, dar ceea ce am văzut în prima repriză pe mine mă încântă ca și majoritatea echipelor, nici Poli nu mai e cea a fost odată. Dar le-am și zis la băieți, pentru mine personal e o onoare să mă aflu în vestiar cu ei. N-a fost prea greu să mă convingă, pentru că eu sunt pasionat. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Pasiunea este înaintea banilor. Am mai ales odată pentru bani și am greșit, când am mers la Universitatea Craiova”, a spus Dobre.

Ghiroda ar fi trebuit să joace cu ACS Poli

Ghiroda e lider în Seria 8 din Liga 3. Săptămâna aceasta nu a avut meci, deoarece avea programată întâlnirea cu desființata ACS Poli.

”A fost un meci de pregătire. Un meci amical de care aveam nevoie ambele echipe. Pentru noi a fost foarte important să nu ne ieșim din ritm, având în vedere că, din păcate, la Liga 3 nu suntem un număr par de echipe. Au jucat tot lotul. Toată lumea validă din punct de vedere fizic. Cred că s-au prezentat destul de bine. Ghiroda merge pas cu pas la fiecare meci. Nu avem un obiectiv neapărat de baraj, avem un obiectiv de prinde primele patru echipe. După aceea vom vedea ce sa întâmplă din primăvară”, a declarat antrenorul Răzvan Leuca.

Săptămâna viitoare, Poli Timișoara (locul 13, cu 10 puncte) are deplasare la Unirea Slobozia (locul 8, 12 puncte)(sâmbătă, ora 11:00), în etapa a 10-a a Ligii 2.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, 16 puncte) are meci la Crișul Chișineu Criș (locul 2, 13 puncte), în etapa a 8-a a Ligii 3, Seria 8.

Anda DELIU 09 Oct. 2021, 20:00 Liga 2
Pe aceeași temă