Unirea Slobozia și-a luat revanșa în campionat în fața Politehnicii Timișoara, după eliminarea din cupă. Adrian Mihalcea: ”A fost o luptă în apă și noroi, o luptă câștigată clar de noi”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 16 Oct. 2021, 14:52 Liga 2
Unirea Slobozia și-a luat revanșa în campionat în fața Politehnicii Timișoara, după eliminarea din cupă. Adrian Mihalcea: ”A fost o luptă în apă și noroi, o luptă câștigată clar de noi”

Unirea Slobozia a reușit cu Poli Timișoara să întrerupă seria de șase meciuri consecutive în Liga 2 în care nu a câștigat, impunându-se cu 1-0 în cadrul jocului din etapa a 10-a.

Răzvan Greu, cu un șut din afara careului trimis în debutul părții secunde, în minutul 48, a decis soarta partidei disputate sâmbătă pe un teren îmbibat cu apă, contra unui adversar care s-a aflat la primul joc cu noul antrenor pe banca tehnică.

Adrian Mihalcea, după victoria cu Poli Timișoara: ”Am văzut o echipă luptătoare, o echipă care s-a sacrificat în multe momente”

Cu trei puncte scoase din ultimele șase meciuri, asta după ce începutul de sezon a fost în forță, cu trei victorii consecutive, Unirea Slobozia a așteptat nerăbdătoare partida cu Poli Timișoara, formație care nu cu mult timp în urmă câștiga cu 1-0 chiar la Slobozia, în întâlnirea din 16-imile Cupei României.

Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii, a ieșit de această dată învingător în fața formației antrenate acum de Nicolae Croitoru, după ce la 22 septembrie ceda în fața trupei pregătite atunci de Dorin Toma. Ca și atunci, echipa ialomițeană a controlat în mare parte partida, însă nu a mai fost surprinsă pe contraatac, cum primea golul în competiția KO.

”Practic, nu putem să-l catalogăm drept un meci. A fost o luptă în apă și noroi, o luptă câștigată clar de noi. Și nu mă refer doar prin simplul fapt că am câștigat cu 1-0. Am avut trei ocazii în această mocirlă singur cu portarul.

Felicitări băieților, au înțeles mesajul nostru după meciul de la Cluj (n.r. – jocul cu ”U” Cluj s-a jucat la Bistrița). Veneam după o perioadă extrem de dificilă, dar atitudinea lor astăzi m-a mulțumit pe deplin. Am văzut o echipă luptătoare, o echipă care, într-adevăr, s-a sacrificat în multe momente. Încă o dată, specific faptul că nu am jucat pe un teren de fotbal, am jucat într-o adevărată băltoacă”, a spus Mihalcea la conferința de presă de după joc.

Antrenorul Sloboziei, ”extrem de vocal” pentru a-și mobiliza ”băieți și, bineînțeles, să mă audă și domnul arbitru”

Antrenorul Unirii și-a lăudat toată echipa pentru modul în care a luptat pe un teren pe care numai fotbal nu se poate spune că s-a jucat.

”Remarcata zilei este echipa. Aș fi ipocrit să remarc un anume jucător sau altul. Nu, ne-am dăruit, ne-am luptat, ne-am sacrificat, am alergat cât poate în alte cinci meciuri. Păcat că nu am avut această determinare și în meciuri trecute, că am fi reușit să adunăm mult mai multe puncte, dar e ok. În momentul de față e ok, sunt bucuros, sunt bucuros pentru simplul fapt că multă lume începuse să-și pună semne de întrebare și le-am redat încrederea. Ăsta este lucrul pozitiv. De aici înainte vom crește. A fost declic, momentul psihologic”, a declarat Mihalcea, care a explicat și de ce se manifestă de multe ori vulcanic de pe margine: ”Sunt extrem de vocal, am și motive. Dacă mă uit puțin la meciurile care au trecut, în fiecare meci am fost defavorizat. Până la urmă contează. Să nu dai un penalty, să nu dai un fault când trebuie și unde trebuie, nu când doresc unii și alții. Ok, am pierdut cu echipe mai bune, poate că au controlat jocul, dar am avut în momente cheie faze clare. La Cluj, penalty clar ca lumina zilei, acasă loviturile le aveam doar pe 60 de metri și atunci am încercat să-i mobilizez și pe băieți și, bineînțeles, să mă audă și domnul arbitru. Și astăzi, ok, poate exagerăm și noi câte-o dată, dar sunt momente când ar trebui și ei să înțeleagă lucrurile acestea.”

”În momentul de față stăm în 12-13 jucători”

După joc, Mihalcea a intrat în direct și la Radio Sport Total FM, unde a explicat niște declarații ale sale mai vechi, în care spunea că Unirea nu are forța necesară de a se lupta pentru play-off, reacție care a stârnit nemulțumirea președintelui Ilie Lemnaru. Fostul atacant spune că este realist și că în campionat sunt echipe care au jucători și condiții mult mai bune ca trupa din Slobozia.

”Sunt realist și știu în momentul de față unde sunt. Dacă se va vrea mai mult, cu siguranță se poate mai mult, dar avem nevoie de un lot mult mai competitiv. Noi, în momentul de față, stăm în 12-13 jucători. Noi avem trei accidentați, care până în vară nu vor mai juca. Dacă ne uităm la Chiajna, 30 de jucători, Hermannstadt, 30, loturi valoroase. Da, sunt echipe care, în momentul de față, merită să fie acolo în față. Noi vom încerca, nu ne vom da la o parte, cum nu ne-am dat și am jucat fotbal cu echipele bune, dar nu am reușit să câștigăm. În iarnă vor fi ceva mișcări de trupe, pentru că încercăm să aducem jucători de calitate. Dar până atunci trebuie să acumulăm cât mai multe puncte”, a spus Adrian Mihalcea.

  • Unirea Slobozia în meciul cu Poli Timișoara: Gurău – Trașcu, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.), Coadă, Mustacă (M. Matei 81), Bolohan (Savu 74), Greu (Seb. Ivan 74), Cruceru, Afalna (Al. I. Stoica 90+3). Rezerve neutilizate: Poiană – Dorin Radu, Eavaz, D. Mihai, Mih. Lemnaru.

Meciul cu FC Buzău, unul de șase puncte

Pentru Unirea urmează un meci cu o altă echipă aflată în zona de play-off, una dintre cele mai în formă din campionat în acest moment. Este vorba despre FC Buzău, care tocmai s-a impus cu 7-0 la Brăila. Despre jocul cu trupa lui Cristian Pustai, Mihalcea spune că va fi unul de șase puncte, important pentru ca echipa sa să mai spere la play-off.

”Toate meciurile au fost și vor fi în continuare grele. Din punct de vedere fizic o să ne recuperăm, jucăm tocmai vineri, o să avem cinci zile de pregătire. Vom merge la Buzău să legăm seria pozitivă. Buzăul vine după un meci extrem de lejer la Brăila, e o echipă bună, care s-a întărit și care are o serie incredibilă de rezultate pozitive, dar le putem pune probleme. Va fi un meci, iarăși, de atitudine. Dacă rămânem cu această stare de spirit vom reuși să nu pierdem.

Au fost zile destul de încărcate și tensionate și la noi, la Slobozia, dar rămâne în clubul nostru, și o spun acum, după o nouă victorie. Avem acum o luptă de șase puncte cu Buzău. Dacă vom câștiga, ne apropiep de ei”, a mai spus Mihalcea la conferința de presă de la finalul jocului cu Poli Timișoara.

Cu acest succes cu echipa din Timișoara, Unirea Slobozia a acumulat un total de 15 puncte și a urcat pe locul 8 în Liga 2, fiind la cinci puncte în spatele celor de la FC Buzău, aflați momentan pe locul 4, pe care urmează să-i întâlnească vineri, de la ora 15:30, în Crâng, în etapa a 11-a.

Desfășurarea meciului Unirea Slobozia – Poli Timișoara 1-0:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=388REd1BXEo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2hjKTRM395PpfYmxG8J3yfTc7ZZ3N8BbJm208Ht0kU9csLq5ZU-D4hci4

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 16 Oct. 2021, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă