Poli Timișoara spală rușinea din campionat cu un succes în Cupa României. Dorin Toma, mândru de elevii săi: ”Toți băieții au făcut un joc foarte bun”

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 22:33 Cupa României
Poli Timișoara spală rușinea din campionat cu un succes în Cupa României. Dorin Toma, mândru de elevii săi: ”Toți băieții au făcut un joc foarte bun”

Poli Timișoara și-a făcut iertate păcatele din campionat cu un succes obținut pe terenul Unirii Slobozia, în 16-imile Cupei României. Bănățenii s-au impus cu 1-0 după ce au înscris cumva contra cursului jocului, prin Octavian Ursu, care a speculat o greșeală a gazdelor, la care, după un început bun de sezon, se pare că atmosfera a început să se strice. Firește, victoria a venit ca o gură de oxigen și pentru antrenorul poliștilor, Dorin Toma.

După un debut în care Unirea a fost la controlul partidei, Poli a avut o ocazie importantă în minutul 27, după un corner executat de Zaluschi. Balonul a ajuns la Bocșan, dar tânărul fundaș a trimis peste buturi, din 8 metri. A fost cam singură șansa de a marca a bănățenilor, deoarece elevii lui Adrian Mihalcea au continuat să controleze jocul. Cruceru și Bolohan nu au nimerit însă poarta. A fost o repriză cu ghinion pentru ambele echipe, care au trebuit să-i înlocuiască pe accidentații Suciu și Pamfile.

Ialomițenii au ”visat” că Ursu e în offside

Jocul a curs sub aceleași auspicii și în repriza a doua. Gazdele au continuat să controleze jocul și au avut o ocazie prin Mustacă. În minutul 68 însă, Poli a dat lovitura. După un atac pozițional al gazdelor, la o degajare greșită, mingea a ajuns la Octavian Ursu. Fotbaliștii Unirii au rămas relaxați, crezând că e offside, iar atacantul polist a marcat cu lob de la 18 metri.

Unirea a mai avut două ocazii prin Turcu, dar fără să izbutească să-l învingă pe portarul debutant Devenish-Meares. Meciul s-a terminat într-o notă de nervozitate, iar Roberto Hațegan și Gabriel Lazăr au văzut cartonașul roșu direct.

Dorin Toma zâmbește în sfârșit

Firește, după perioada grea, în care și el și echipa au fost apostrofați de fani, Dorin Toma a putut răsufla ușurat.

”A fost un joc foarte bun, în care ne-am autodepăşit, am avut atitudinea şi determinarea pe care ne-o dorim să o avem la fiecare joc. Am trecut de acel minut 90, băieţii au dat dovadă de o disciplină pe care trebuie să o vedem şi în jocurile viitoare. Trebuia să gestionăm la fel şi celelalte jocuri pe care le-am avut înainte. Felicit jucătorii în primul rând pentru modul în care au gestionat jocul, pentru modul cum s-au dăruit şi au dat dovadă de spirit de sacrificiu. Toţi băieţii au făcut un joc foarte bun şi îi felicit încă o dată pentru această calificare!”, a declarat Toma, citat de site-ul oficial.

Unirea Slobozia părăsește Cupa României, în timp ce Poli Timișoara urcă în faza optimilor de finală.

În campionatul Ligii 2, în etapa a 8-a, ambele formații vor juca duminică, de la ora 11:00. Poli are meci în deplasare la Viitorul Pandurii, iar Unirea Slobozia joacă acasă, cu FC Hermannstadt.

UNIREA SLOBOZIA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-1

Octavian Ursu 68′

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, Gab. Lazăr, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Cruceru (Turcu 74′), Vl. Suciu (Trașcu 30′) – Bolohan (Dorobanțu 46′), Greu, M. Matei (Mustacă 46′) – Seb. Ivan (Al. I. Stoica 46′)
Rezerve neutilizate: Ciupercă – D. Mihai, Mih. Lemnaru, I. Dinu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Roberto Hațegan 90+3′ (roșu direct)

Poli Timișoara: Devenish-Meares – Moțiu, Mera (cpt.)(Scutaru 46′), Bocșan, Pamfile (Oanea 46′) – Ignea, R. Lazăr – Minteuan (Sofran 60′), Zaluschi (Hațegan 74′), Bîrnoi – Gerbi (Oct. Ursu 60′)
Rezerve neutilizate: Morariu – S. Costea, D. Andrei, D. Prodan
Antrenor: Dorin Toma
Eliminat: Gabriel Lazăr 90+3′ (roșu direct)

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa); Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa); Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Vasile Buzea (Buftea – Ilfov); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Costel Petre (Constanţa).

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adrian-mihalcea-pe-punctul-sa-paraseasca-unirea-slobozia-tensiunile-au-iesit-la-suprafata-fratilor-e-greu-daca-nu-inteleg-sa-continue-cu-altcineva-interventie-publica-a-antren-19202152

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1630-intra-la-joc-sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19202088

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 22:33 Cupa României
Pe aceeași temă