Motivele plecării lui Ganea de la Dunărea. „Lucrurile, acolo, sunt mult mai complicate decât par la prima vedere!”. Bătălia e foarte mare la Călărași, dar nu pentru a face performanță

Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 16:35 Liga 2

Dunărea Călărași, liderul Seriei I a Ligii 2, și-a pierdut antrenorul într-un moment prost, atunci când avea jucătorii în cantonament, la Ciuta, în județul Buzău, și se pregătea intens pentru cea de-a doua parte a campionatului.

Ionel Ganea a lăsat Dunărea Călărași pe primul loc în Liga a 2-a, Seria 1, cu șanse mari de play-off și chiar la promovare. Dar doar cu șanse. Gândul suporterilor călărășeni de a avea echipă în Liga 1 s-a spulberat. Majoritatea oamenilor de fotbal apropiați echipei spun că Dunărea nu mai are nicio șansă de a promova în condițiile pe care le are acum, dar că formația va rămâne în Liga a 2-a, ceea ce ar face să se îndeplinească obiectivul stabilit atunci când s-a făcut pasul din Liga 3. Ușor-ușor, după despărțirea de echipă a lui Ganea, ies la iveală și motivele care au dus la această ruptură.

Potrivit surselor ProSport, „Ganezul” a cerut o primă de promovare în săptămâna dinaintea plecării lui. Se pare că oficialii Dunării, în speță Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, nu a fost de acord cu această cerere, motiv care l-a determinat în cele din urmă pe Ganea să plece la FC Voluntari. Acest lucru a reprezentat ultima nemulțumire care a umplut paharul și așa plin peste jumătate din cauza faptului că niciun jucător nu și-a primit prima mult promisă de promovare în vara anului trecut, atunci când echipa a ajuns în Liga a 2-a. Se pare că banii s-au scurs prin alte părți, iar acest lucru ar trebui să dea de gândit autorităților locale.

Marian Dinulescu este omul care face „jocurile” la Dunărea Călărași. Acesta taie și spânzură pe banii contribuabililor, ai Consiliului Județean, acolo unde este vicepreședinte, și ai Primăriei. Pentru a activa în Liga 1, Dunărea ar avea nevoie de un buget care s-ar învârti în jurul unor sume de la 800 la 1 milion de euro. Acești bani ar trebui să ajungă toți la echipă. În acest an, în care se anunță o campanie electorală destul de aspră în vară, Consiliul Județean și Primăria Călărași au pregătit pentru echipă o sumă mult mai mare față de cea de anul trecut, și anume 40 de miliarde de lei vechi.

Dacă promisiunile vor fi respectate, cu această sumă, pe care ar trebui să o primească în mai multe tranșe, dar și cu alți bani care pot veni de la diferiți sponsori, Dunărea Călărași se poate gândi la Liga 1. În acest moment, antrenamentele Dunării sunt conduse de un nou tehnician, Adrian Mihalcea, care încă nu a semnat actele. Șefii liderului îi oferă un salariu de 1.500 de euro pe lună, cu 500 mai puțin față de cât primea Ganea. Totuși, călărășenii nu-și vor reduce din cheltuieli, deoarece banii pe care îi câștiga Ionel Ganea vor merge în buzunarele lui Ion Moldovan, care va ocupa funcția de director tehnic.

Ganea nu a plecat degeaba. El a simțit că la Dunărea nu se mai vrea performanță și a luat această decizie la prima ofertă primită. Ganea putea pleca încă din timpul primei părți a campionatului, atunci când a fost ofertat de alte două cluburi din Liga 1, însă a refuzat pentru că încă își punea speranțe în a reuși o promovare la Călărași.

O altă problemă a Dunării Călărași e faptul că e condusă de mai multe „găști”, care au anumite interese. În momentul de față, bătălia este foarte mare, dar nu pentru a face performanță, ci pentru a pune cât mai mult mâna pe „ciolan”.

„Lucrurile, acolo, sunt mult mai complicate decât par la prima vedere! Din păcate, acolo, p-ăia nu-i interesează decât banii! Să bage bani în buzunar și… atât! Îmi pare rău pentru speranțele călărășenilor, dar așa nu mai puteam continua. Cine are de înțeles… înțelege!”, a spus Ionel Ganea după ce a decis să plece de la Dunărea Călărași.

Articol scris de Florin SCURTU

Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă