Moldovan: „Pentru promovare ne batem cu Clinceni, va fi ori la bal, ori la spital”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 19:03 Liga 2
Moldovan:**

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că principala contracandidată la promovare a echipei sale este FC Clinceni, anticipând cu expresia „ori la bal, ori la spital” lupta din play-off-ul Seriei I a Ligii a II-a.

„Suntem optimiști în privința promovării, nu văd Clinceniul să fie peste noi. Avem zece meciuri până la final și vom face tot posibilul să promovăm din punct de vedere sportiv. Ă‚sta este obiectivul meu și al jucătorilor. Eu aș scoate din calcul pe CSMS Iași pentru că practic nu cred că ne vom bate cu ei. E clar că ne vom bate cu cei de la Clinceni. Iar celelalte echipe nu și-au depus dosare pentru licențiere. Așa că nu cred că cele două puncte care ne despart de Clinceni reprezintă un handicap așa de mare. De acum, ori la bal, ori la spital. Este fotbal și cine este mai bun să câștige. Oricum, acest sistem de play-off este catastrofal, dar nu avem ce face, trebuie să jucăm”, a spus Moldovan.

După cele patru puncte obținute în sezonul regulat în cele două partide cu FC Clinceni, tehnicianul este încrezător într-o victorie, vineri, în meciul direct din prima etapă a play-off-ului. „Intrăm în linie dreaptă, vineri vom juca primul meci din acest play-off împotriva contracandidatei, un adversar foarte bun, FC Clinceni. Îi cunoaștem foarte bine, avem patru puncte câștigate în meciurile din sezonul regulat, și suntem convinși că putem să câștigăm această partidă”, a menționat antrenorul.

„Ar fi bine pentru toată suflarea rapidistă dacă Porumboiu s-ar implica aici”

Referitor la zvonurile potrivit cărora fostul finanțator al FC Vaslui, Adrian Porumboiu, intenționează să investească din vară la FC Rapid, Viorel Moldovan a afirmat că acest lucru ar fi un lucru pozitiv pentru club. „Nu pot să comentez aceste zvonuri. Adrian Porumboiu este un om potent financiar, a făcut o echipă mare la Vaslui care a obținut și rezultate. Le-a lipsit puțin să câștige și un titlu. Ar fi bine pentru toată suflarea rapidistă dacă Porumboiu s-ar implica aici, dar acestea sunt doar speculații și zvonuri”, a menționat Moldovan.

Echipa Rapid întâlnește, vineri, de la ora 17.00, în deplasare, formația FC Clinceni, într-o partidă contând pentru etapa I a play-off-ului Ligii a II-a.

„Olăroiu ar fi o variantă, dar eu îl văd selecționer pe Boloni”

Antrenorul Viorel Moldovan a declarat, miercuri, când a fost chestionat privind posibilitatea ca tehnicianul Cosmin Olăroiu să preia conducerea echipei naționale, că acesta reprezintă o variantă, însă din punctul său de vedere Ladislau Boloni este selecționerul potrivit.

Întrebat dacă îl vede pe Olăroiu la prima reprezentativă la finalul mandatului lui Victor Pițurcă, Moldovan a răspuns: „Mai contează dacă îl văd eu selecționer pe Olăroiu, trebuie să îl vadă alții. El poate să fie o variantă, a demonstrat că a făcut treabă acolo unde a fost, are și o vârstă care îl recomandă. Deci poate fi o variantă pentru postul de selecționer, dar sunt și alte variante… Eu l-aș vedea pe Ladislau Boloni, un antrenor care mie îmi place foarte mult”.

Antrenorul formației Rapid a adăugat că Boloni poate „revoluționa echipa națională”, dar a ținut să precizeze că nu dorește schimbarea lui Victor Pițurcă din funcția de selecționer. „Boloni este un super-profesionist, un antrenor cu multă experiență care știe să lucreze cu jucătorii tineri. Și cred eu că altfel ar arăta echipa națională cu Boloni selecționer. Sunt convins că poate revoluționa naționala, dar nu vreau să intru într-o polemică și cu Victor Pițurcă. Și nici nu vreau ca Pițurcă să fie schimbat. Nu asta am vrut să spun, vorbeam și eu de Ladislau Boloni pentru că îl cunosc foarte bine. Și cu Pițurcă am o relație foarte bună, am fost și cred că suntem în continuare prieteni”, a menționat Moldovan.

Marți, selecționerul Victor Pițurcă a declarat la Dolce Sport că se gândește să renunțe la conducerea echipei naționale după Euro 2016, când expiră contractul cu Federația Română de Fotbal.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă