Moldovan: „Keșeru trebuia să rămână în Franța și să lupte pentru un loc de titular”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 12:49 Liga 2
Moldovan:**

Tehnicianul rapidist consideră că atacantul dorit cu insistență de Steaua ar fi trebuit să rămână în Ligue I și să încerce să se impună la Bastia.

Ce ți-ai propus pentru 2014?
Ce vor toți rapidiștii, suporteri, conducători, jucători, noi antrenorii: să ne întoarcem în Liga I!

Ești mulțumit de actualul lot?
Mai am nevoie de anumite elemente cu experință care să aducă un plus de calitate jocului și, în același timp, să încadreze tinerii jucători din lot. Aceștia pot să crească mult mai bine lângă jucători experimentați.

Cum a fost anul 2013 pentru antrenorul Viorel Moldovan?
Bun. Și spun asta pentru că am preluat echipa într-un moment în care lucrurile erau destul de neclare, am reușit să terminăm campionatul pe primul loc și avem șanse mari la promovare. Însă mai este mult până departe, iar greul de abia de acum începe.

Care este cel mai periculos adversar în lupta pentru promovare?
Iași, Clinceni, Slobozia, Berceni, toate sunt echipe care au făcut o figură frumoasă în prima parte a campionatului și sunt convins că se vor bate până la capăt pentru promovare.

Crezi că în 2014 se vor rezolva problemele financiare pe care clubul le are de mai mult timp?
Îmi doresc acest lucru și sper să avem acestă stabilitate financiară, să găsim resursele necesare și să avem liniște pentru a ne pregăti și a evolua cât mai bine pentru a promova.

„Am multe de învățat de la Nae Manea”

Venirea lui Nae Manea este un câștig pentru Rapid?
Este un rapidist get-beget, îl cunosc de foarte mult timp, am un respect deosebit pentru el. L-am prins pe finalul carierei de jucător la Bistrița, am multe de învățat de la el.

Ai jucat mult în Ligue 1. Crezi că venirea lui Keșeru în România este un pas înapoi pentru el?
Dacă el m-ar fi sunat, îi sugeram să stea cât mai mult în străinătate, să se bată pentru un loc de titular. Ar fi fost bine să rămână la Bastia, să joace într-un campionat puternic, curat, dar este alegerea lui și nu am decât să respect această decizie. Este greu când nu ai spațiu de joc și cred că de aceea a ales să vină în România. Keșeru este un jucător valoros, un fotbalist care cred că poate să aducă un plus de calitate în atacul Stelei.

Cine crezi că a dat lovitura pe piața transferurilor, Astra cu Alibec, Petrolul cu Mutu sau Steaua cu Keșeru?
Vom vedea la finalul sezonului cine a reușit să dea lovitura. În momentul de față nu pot să mă pronunț, sunt fotbaliști diferiți, jucători buni, însă totul depinde de cine va lua campionatul.

„Sper să ni se asigure stabilitatea financiară, să găsim resursele necesare și să avem liniște pentru a ne pregăti și a juca foarte bine pentru a promova.”
Viorel Moldovan, antrenor Rapid

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă