Modelul Rapidului! Rareș Lazăr, optimist că FC Brașov va ajunge în play-off: ”Jucăm bine, avem încredere.” Dan Alexa l-a sunat pe Cornel Șfaițer după meciul cu Poli Iași

Adi MARICA 15 Nov. 2022, 11:28 Liga 2
Modelul Rapidului! Rareș Lazăr, optimist că FC Brașov va ajunge în play-off: ”Jucăm bine, avem încredere.” Dan Alexa l-a sunat pe Cornel Șfaițer după meciul cu Poli Iași

Mijlocașul Rareș Lazăr (23 de ani) a fost unul dintre puținii jucători tranferați în vară de FC Brașov care s-a integrat rapid în angrenajul echipei lui Dan Alexa.

”Chirurgul” l-a avut elev pe Lazăr la Rapid, iar antrenorul era convins încă din startul sezonului că mijlocașul va aduce un plus de valoare echipei. ”Îl cunosc bine pe Rareș, l-am avut elev la Rapid. Chiar dacă vine după un sezon mai slab de la Timișoara, eu știu să-i pun în valoare calitățile”, spunea Alexa.

În acest sezon din care au trecut 14 etape, Lazăr a punctat deja de trei ori pentru FC Brașov, fiind al doilea golgheter al echipei după Milcho Angelov (atacant, 4 goluri).

Primele două goluri marcate de Lazăr au fost în două înfrângeri, 1-2 cu Progresul Spartac și 1-2 cu SC Oțelul.

Sâmbătă, în runda a 14-a, a înscris primul gol al brașovenilor, în minutul final punctând și Chică-Roșă, iar echipa a obținut un punct în meciul cu Poli Iași, scor 2-2.

”Mă întâlnesc destul de mult cu mingea și pe faza de atac și chiar mă bucur că am putut să-mi ajut echipa. Nu este sarcina mea să înscriu, dar, dacă o fac, sunt foarte fericit și mândru”, a spus Lazăr.

Rareș Lazăr: ”Am fost peste Poli Iași”

Mijlocașul consideră că FC Brașov a fost superioară celor de la Poli Iași în acest meci, iar echipa brașoveană merita mai mult.

”A fost un meci extrem de disputat între două echipe care fac presing sus și care au dat totul pe teren. A ieșit un spectacol frumos, dar, din punctul meu de vedere, am fost peste ei ca și număr de ocazii și cred că meritam mai mult. Ținând cont că ei au condus cu 2-1 până în prelungiri, trebuie să ne mulțumim cu un punct. Știam că întâlnim o echipă bună, care joacă și ei deschis ca și noi, o echipă bine organizată la nivel de club, dar la meciul acesta nu a fost o diferență. Ba din contră!”, a spus Lazăr, care și-a apărat colegii, Oltean și Micu.

Intervenția lui Oltean din prima repriză a dus la acordarea penalty-ului din care Vașvari a deschis scorul, iar Micu a gafat la golul doi, marcat de același Vașvari. ”La pauză, Oltean era foarte supărat pentru că arbitrul a dat acel penalty. L-am încurajat și ne-am mobilizat cu toții. Micu nu are motive să fie dărâmat. Se poate întâmpla oricui să greșească, iar el ne-a scos de atâtea ori. S-a consumat mult, dar bine că am reușit să egalăm. Este tânăr și are tot viitorul în față”, a spus Lazăr.

Ratează meciul cu Steaua

Referitor la faza mult discutată din minutul 17 al meciului, când l-a faultat pe Vașvari, mijlocașul Brașovului a spus că ”intenția mea 100 la sută a fost să joc mingea. Vașvari a fost mai rapid, a ciupit mingea și eu l-am călcat pe gleznă. A fost un fault la mijlocul terenului, cred că galbenul este meritat. Înaintea meciului știam că dacă voi lua cartonaș în acest meci, voi sta cu Steaua. Chiar îmi pare rău că ratez acest derby. Nu am jucat niciodată în Ghencea și chiar îmi doream mult să joc contra lor.”

Fostul rapidist regretă întreruperea campionatului pentru meciurile echipelor naționale, deoarece FC Brașov trecea printr-o formă bună. ”Traversăm o formă bună, astfel că această întrerupere nu ne avantajează. A durat cam 7-8 etape să ne cunoaștem și noi mai bine și să legăm relațiile de joc. De la meciul din Cupă cu FC Hermannstadt am crescut de la meci la meci, au venit și rezultatele, iar jocul ne dă speranțe”, a spus mijlocașul echipei FC Brașov.

Mizează totul pentru play-off

Chiar dacă șansele pentru a prinde play-off-ul sunt destul de meci, Lazăr rămâne optimist și dă exemplul Rapidului.

”Îmi amintesc de sezonul din Liga a 2-a de la Rapid când am pierdut multe puncte cu echipele din subsolul clasamentului și apoi am reușit un parcurs de excepție pe final și am promovat. Mai avem cinci meciuri, iar în patru partide vom întâlni contracandidate la play-off. Abordăm meciurile cu multă încredere, pentru că jucăm bine și chiar am format un grup”, a mai spus Rareș Lazăr.

Alexa l-a sunat pe Șfaițer

La finalul meciului cu Poli Iași, Dan Alexa a spus că FC Brașov a fost echipa mai bună și s-a abținut cât a putut să comenteze arbitrajul lui Vladimir Nagy.

Înainte de a-și spune opinia asupra meciului, Alexa i-a transmis lui Cornel Șfaițer, aflat la oficială: ”Cornele, ești cel mai bun atacant al lui Poli!”

”Am revăzut meciul și chiar pot spune că arbitrajul a fost execrabil, iar noi am fost mai dezavantajați. Pe Cornel Șfaițer îl respect, este un conducător foarte bun, un personaj discret și chiar l-am sunat. I-am spus că a fost o ironie, în niciun caz nu m-am gândit la altceva ,pentru că știu că este un om de fotbal serios”, a spus Alexa.

FC Brașov ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2 după 14 etape, cu 20 de puncte, la fel ca CSM Slatina, care are un golaveraj superior.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/control-antidoping-la-finalul-meciului-fc-brasov-poli-iasi-sase-jucatori-au-fost-testati-19253807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-fc-brasov-poli-iasi-facut-praf-de-arbitrul-vladimir-nagy-centralul-din-alba-a-luat-mai-multe-decizii-eronate-care-au-scandalizat-ambele-formatii-principalele-faze-incrim-19253804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-vocea-si-talentul-nu-poate-vorbi-gabriel-vasvari-a-acuzat-si-el-arbitrajul-dupa-remiza-de-la-brasov-dar-faza-penalty-ului-din-care-a-inscris-n-a-vazut-o-19253732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-poli-iasi-egale-dupa-un-meci-extrem-de-tensionat-dan-alexa-catre-sfaiter-cornele-esti-cel-mai-bun-atacant-al-lui-poli-chirurgul-despre-arbitraj-19253587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

Adi MARICA 15 Nov. 2022, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă