Mobilizare maximă la Poli Timișoara pentru meciul de debut în 2022, cu liderul campionatului. Nicolae Croitoru: ”Eu aș încadra echipa Petrolului în rândul celor de prima ligă”

Anda DELIU 22 Feb. 2022, 16:29 Liga 2
Mobilizare maximă la Poli Timișoara pentru meciul de debut în 2022, cu liderul campionatului. Nicolae Croitoru: ”Eu aș încadra echipa Petrolului în rândul celor de prima ligă”

Liderul Ligii 2, Petrolul Ploiești, e așteptat cu nerăbdare la Timișoara, pentru meciul cu Politehnica, dar nu și cu pâine și sare. Bănățenii sunt conștienți că vor avea un meci foarte greu la debutul în 2022, dar, cu toate acestea, sunt încrezători că pot obține chiar un succes la revederea cu fanii.

Alb-violeții se așteaptă la mult public pe ”Dan Păltinișanu”

Deși jocul a fost programat de televiziuni la ora 20:00, într-o zi de joi, și, cu siguranță, va fi destul de frig, stafful și jucătorii Politehnicii sunt convinși că la acest derby cu Petrolul vor veni mulți spectatori.

”Începem sezonul în viteză maximă, pentru că ne așteaptă un joc foarte dificil. Pe de o parte, trebuie să jucăm cu liderul campionatului, de pe altă parte, e prima etapă, care întotdeauna are un specific aparte. Sperăm să trecem cu bine peste acest joc, pentru că avem mare nevoie de puncte și de un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere. Partidele următoare sunt la fel de dificile ca și jocul cu Petrolul. Am avut un final de campionat bun, nu trebuie să uităm lucrul acesta și să ne dorim să continum pe aceeași linie. Este un joc important, între două echipe de tradiție, și aceste aspecte creează o motivație superioară. În echipa avem jucători cu o experiență bogată în Liga 1 și Liga 2, dar și jucători tineri, jucători care cu siguranță au motivație la aceste jocuri. Ne așteptăm să vină și ceva suporteri, suntem convinși că-și doresc să avem un început de an bun”, a declarat antrenorul Nicolae Croitoru.

Croitoru vede Petrolul ca o formație de valoare apropiată celor din prima ligă

Poli va avea ceva absențe la acest meci, deoarece Cosmin Bîrnoi e tot accidentat, iar lui Vukoje nu i-au venit toate actele. De asemenea, și Iamandache are probleme.

Din cinci amicale, Poli a avut trei în care nu a marcat. Întrebat dacă este îngrijorat din această privință, Nicolae Croitoru spune că vede adversarul ca pe unul foarte puternic. ”Este clar că jocul cu Petrolul este un joc dificil. Eu aș încadra echipa Petrolului în rândul celor de prima ligă, așa cum a fost și FC Argeș sau Rapid (n.r. – adversari întâlniți de Poli în acest sezon al Cupei României). I-am văzut în turul campionatului și au arătat un joc foarte bun. Au o echipă puternică, echilibrată, un antrenor bun. Este clar că va fi un joc în care cred că foarte important ca fi echilibrul dintre cele două momente ale jocului atac și apărare. Cred că este foarte important să valorificăm sistemul de joc pe care sperăm să ni-l creăm. Este important și modul în care va evolua jocul, și în funcție această pondere, pe una dintre fazele de joc”, a spus Croitoru.

Octavian Ursu e optimist înainte de jocul cu Petrolul

Altfel, atacantul Octavian Ursu e optimist că Poli poate răsturna calculele hârtiei.

”Ne așteaptă un meci dificil, cu liderul camionatului, dar eu cred că cu o organizare bună și o puterea grupului, putem obține un rezultat pozitiv. Este un meci de tradiție. Eu cel puțin mă aștept că putem obține un rezultat pozitiv. Cred că este un meci de tradiție, eu ce puțin mă aștept să fie destul de mută lume. Când joci cu Petrolul, U Cluj, echipe de tradiție, îți dorești să demonstrezi mai mult, fiind și meciul televizat”, a precizat Ursu.

Cu 42 de puncte, Petrolul e lider în Liga 2 după 16 etape. Poli stă mult mai rău, căci ocupă locul 14, cu 20 de puncte, mai puțin decât jumătate din cele strânse de ”găzari”. Meciul de la Timișoara, de pe ”Dan Păltinișanu”, are loc joi seara, la ora 20:00, în debutul etapei a 17-a, prima programată în 2022, antepenultima în sezonul regular.

Anda DELIU 22 Feb. 2022, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă