Gabi Tamaș, dezvăluiri din timpul operației la genunchi. ”Îi spuneam doctorului: «Taie-l! Taie-l!»” Când revine pe teren fundașul Universității Cluj

Cornel POPESCU 22 Sep. 2020, 11:07 Liga 2
Gabi Tamaș, dezvăluiri din timpul operației la genunchi. ”Îi spuneam doctorului: «Taie-l! Taie-l!»” Când revine pe teren fundașul Universității Cluj

Gabriel Tamaș (36 de ani) a făcut noi declarații după ce în urmă cu două săptămâni se opera de menisc în urmă unei accidentări suferite în chiar primul meci pe care l-a jucat la noua sa echipă, Universitatea Cluj. Fostul fundaș al naționalei spune că s-a ținut de glume în timp ce se afla pe masa de operație.

Gabi Tamaș, gata să revină pe teren la începutul lunii octombrie

Tamaș nu vrea să stea mult pe tușă după operația la genunchiul stâng și spune că și-ar putea ajuta din nou echipa la partida din 3 octombrie, atunci când gruparea din Cluj-Napova o întâlnește pe teren propriu pe Pandurii, în etapa a 6-a a Ligii 2. Fundașul a revenit deja la antrenamente specifice recuperării.

”Starea mea medicală este foarte bună. În weekend-ul trecut mi s-au scos firele, am făcut și o injecție și de azi (n.r. – luni) mă bag iar la sala de forță. Am fost și zilele trecute la sală de patru ori, iar de săptămâna următoare trec la următorul nivel, cu bicicletă și pe bandă.

Nu se pune problema să mă las de fotbal, cum au zis unii fără să se informeze și fără să-mi dea un telefon. M-a bufnit râsul când am văzut! O să joc iar. De când am văzut că este menisc, am zis că e vorba de maximum patru săptămâni. Dacă forțezi, poți juca și în două-trei săptămâni.

Am pierdut meciul de la Buzău, urmează acum cu Slobozia acasă, apoi pe sinteticul de la Metaloglobus, care am înțeles că e foarte tare. Eu am pus și meciul acela la absențe. Apoi zic că voi fi apt să joc următoarea partidă, acasă cu Pandurii, pe 3 octombrie”, a spus Gabi Tamaș, conform Fanatik.

Glume cu doctorul în timpul operației: ”Taie-l! Taie-l! Uite ce pățesc și cât stau din cauza lui!”

Fostul fundaș al naționalei a explicat și momente din timpul operației.

”Nu mi s-a scos meniscul, așa cum se vorbea inițial, și chiar eram treaz când mi s-a făcut rahie. Glumeam cu domnul doctor, cu Ionuț Codorean, mă uitam pe ecran și-i spuneam: «Taie-l! Taie-l! Uite ce pățesc și cât stau din cauza lui!» Mi-a curățat meniscul foarte bine până nu se mai vedea ruptura”, a mai spus Gabi Tamaș.

Ovidiu Kurti de la FCSB îl pregătește pentru revenire

Tamaș spune cum se recuperează și cine îl ajută în acest sens. ”Mă ajută foarte mult Ovidiu Kurti de la Steaua în aceste zile. Bineînțeles că pe telefon, pentru că are problema asta cu coronavirusul. Vă dați seama că nici eu nu aș putea să merg la baza lor de la Berceni pentru a face recuperarea. E mult prea riscant! Ovidiu Kurti îmi trimite zilnic programul de recuperare, apoi maseurul și preparatorul de la U Cluj mă ajută și ei. Încerc să trec cât mai repede peste perioada aceasta”, a a dăugat fundașul Universității Cluj.

Tamaș s-a accidentat în meciul cu Aerostar, dar a evoluat toată partida și cu ASU Poli înainte să fie operat

Gabriel Tamaș s-a accidentat în chiar primul meci jucat pentru Universitatea Cluj, în victoria cu 1-0 cu Aerostar Bacău, desfășurat la 31 august. Fundașul central s-a ales cu ruptură de menisc și s-a operat în 8 septembrie. Tamaș a luat decizia să nu sufere intervenția chirurgicală mai devreme, pentru a fi pe teren în partida ardelenilor din etapa a doua, cu ASU Politehnica, lucru care s-a și întâmplat. A jucat tot meciul cu timișorenii, pierdut cu 1-0.

Tamaș a decis să nu rămână în spitalul din București unde a fost operat, în ciuda recomandărilor medicilor, care doreau să-l externeze a doua zi după intervenție. Fundașul a ieșit însă pe semnătură și a decis să plece acasă, la Brașov.

”U” Cluj a mai jucat un meci de la cel cu ASU Poli, cu SCM Gloria Buzău, pe care l-a pierdut cu 2-1 în deplasare. După această partidă, Adrian Falub a demisionat, iar în locul său a fost numit Costel Enache.

Echipa clujeană joacă astăzi în etapa a 4-a, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, cu nou-promovata Unirea Slobozia.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-gabriel-tamas-s-a-operat-si-a-iesit-din-spital-pe-semnatura-19147115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/genunchiul-lui-tamas-si-piciorele-de-lemn-al-lui-u-cluj-asu-poli-castiga-pe-cluj-arena-19146936

Cornel POPESCU 22 Sep. 2020, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă