Minaur a fost aproape de o victorie cu Gloria Buzău, la revenirea lui Vasile Miriuță în postura de antrenor. ”Principalul” a debordat de pozitivism: ”Ăsta e spiritul nostru, al maramureșenilor, pierdut în ultimii zece ani. Batem tot ca să ne salvăm”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2023, 12:02 Liga 2

Minaur Baia Mare s-a despărțit de Mihai Iosif după cele două eșecuri înregistrate în acest început de an și la primul meci cu Vasile Miriuță revenit în postura de antrenor a fost aproape de o victorie cu Gloria Buzău.

Băimărenii au condus din finalul primei reprize până aproape de sfârșitul meciului, când au fost egalați (scor 1-1) de o formație mult mai bine clasată și care venise la Baia Mare pentru a câștiga și a se califica în play-off. Partida din ultima rundă a sezonului regular s-a terminat cu o remiză, una care a mulțumit ambele părți.

Miriuță a considerat punctul obținut de jucătorii săi drept unul pozitiv, în timp ce buzoienii, și cu mult noroc, au ajuns în play-off și datorită rezultatelor celorlalte contracandidate.

Vasile Miriuță, după remiza Minaurului cu Gloria Buzău: ”Eu zic că este un rezultat pozitiv”

Senad Jarovic a deschis scorul în minutul 45+3 pentru Minaur, iar Alexandru Boiciuc a adus egalarea pentru Gloria în minutul 79.

După partida desfășurată duminică pe stadionul ”Viorel Mateianu”, directorul tehnic coborât în postura de antrenor principal și-a lăudat jucătorii, dar și publicul, pentru modul în care a încurajat echipa.

”Părea că am făcut un joc foarte bun, 60-70 de minute, cât am putut duce acest ritm, pe un teren foarte greu. Nu am fost cu nimic la prejos. Normal că ne-au călărit, cum zicem noi în fotbal, un pic pe final, când au băgat cei trei-patru atacanți și au jucat mingi lungi, pentru că era normal, s-a făcut un efort foarte mare din partea băieților.
Bravo băieților, sunt foarte mulțumit de cum au jucat, de atitudine, de determinare. Bravo publicului, care a venit în număr mare astăzi, cred că a fost multă lume azi la meci, și-au încurajat echipa până în ultimul minut, chiar mai ales atunci când am avut momente grele, când au băgat patru atacanți, din ăia mare, și au jucat minge lungă.

Păcat, la 1-0 puteam face 2-0, la acea ocazie mare a lui Berisha. Cred că atunci se încheia jocul, dar, încă o dată, eu zic că este un rezultat pozitiv, chiar dacă ne-am fi dorit cu toții să câștigăm”, a spus Miriuță la conferința de presă.

Săgeată către Mihai Iosif? ”Un antrenor trebuie să se adapteze în primul rând jucătorilor pe care îi are la dispoziție, și nu jucătorii la cerințele antrenorului”

Vasile Miriuță a adoptat un sistem de joc 3-5-2 la acest ultim meci din sezonul regular, iar antrenorul a fost mulțumit de atitudine, afirmând că a văzut din nou ”spiritul maramureșenilor” pe teren. E convins că dacă se va continua în acest ritm nu o poate învinge nimeni cel puțin pe teren propriu.

”Am schimbat tactica, pentru că cred eu că un antrenor trebuie să se adapteze în primul rând jucătorilor pe care îi are la dispoziție, și nu jucătorii la cerințele antrenorului, pentru că e mai greu. Nu am avut mult timp la dispoziție să lucrez cu băieții, am avut dou-trei zile, dar au fost foarte receptivi și chiar sunt foarte mulțumit de ei. Am avut un prim 11 consolidat, agresiv și ofensiv. Am jucat cu doi atacanți, cu doi interi, cu benzile sus, pe un teren foarte greu și s-au achitat foarte bine băieții de sarcini. Ăsta e spiritul nostru, al maramureșenilor, care s-a pierdut în ultimii zece ani, din păcate. Și băieții care au venit din altă parte și-au dat seama că dacă avem atitudine e foarte greu să ne bată cineva aici. Și nu cred că ne va mai bate cineva aici în următoarele jocuri. Sunt sigur de asta, dacă vom aborda la victorie și pe atac, cum am abordat și astăzi”, a comentat noul antrenor al Minaurului.

Minaur Baia Mare în meciul cu Gloria Buzău: Raul Avram – Răzvan Lazăr, Alexandru Stoian, John Mondragon (cpt.), Alexandru Iacob (David Simion 63′), Alexandru Dandea, Ricky Gneba, Petre Ivanovici (Vasile Chitaș 82′), Viorel Chinde, Valmir Berisha (Marius Potcoavă 90+2′), Senad Jarovic. Rezerve neutilizate: Raul Băilă – Richard Ray Cin, Denis Matei, Mircea Donca, Sergiu Ciocan, Bogdan Rotar.

Miriuță crede în salvarea de la retrogradare a Minaurului: ”Am mare încredere în băieți și în mine”

Minaur a terminat sezonul regular pe locul 18 în Liga 2, antepenultima poziție, cu 16 puncte acumulate în 19 meciuri, la fel ca Ripensia, care a avut un golaveraj mai bun, după ce în jocul direct a fost egal.

Poziția a 18-a a dus-o în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, acolo unde îi va avea ca adversari pe Unirea Slobozia (31 puncte), CSM Slatina (27), FK Miercurea Ciuc (26), CS Comunal Șelimbăr (24), Metaloglobus București (21) și Politehnica Timișoara (13).

Vasile Miriuță speră să își ducă echipa măcar un loc mai sus în clasament, adică să o depășească pe Metaloglobus, care acum are cinci puncte mai mult. Această poziție o va duce la barajul de menținere în Liga 2, baraj care le trezește amintiri urâte maramureșenilor. În urmă cu două sezoane, Fotbal Comunal Recea, pierdea in extremis barajul cu Unirea Slobozia, după 2-0 acasă și 0-3 la Slobozia, cu gol încasat la ultima fază.

”Avem șanse, într-adevăr, suntem la cinci puncte de următoarea echipă din față. După ce am văzut acum clasamentul și grupele, sunt șase jocuri, sunt 18 puncte în joc și eu am mare încredere în băieți și în mine că ne vom salva la baraj, pentru că e greu să mai prindem vreo două-trei echipe, dar orice se poate întâmpla în fotbal. Nu mai contează ce a fost până acum, mai avem șase jocuri, trebuie să privim înainte și să fim pozitivi. Altfel, nu se poate”, a spus, încrezător, Vasile Miriuță.

Astăzi, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2.

”Sunt sigur că ne vom salva, este foarte greu, dar eu sunt foarte pozitiv, de felul meu, și le-am dat și jucătorilor din pozitivitatea mea. Trebuie să batem cinci din șase, șase din șase, nu știu cât vom bate, trebuie să batem tot ca să ne salvăm”
Vasile Miriuță, antrenor Minaur Baia Mare

Conferința de presă de după Minaur Baia Mare – Gloria Buzău 1-1 în care Vasile Miriuță a vorbit:

https://www.youtube.com/watch?v=vdd7D_hZ60M

 Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

Marius ANGHEL 13 Mar. 2023, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă