Mihalcea a promovat la Dunărea în meciul cu Șoimii un puști de 15 ani

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 16:25 Liga 2
Mihalcea a promovat la Dunărea** în meciul cu Șoimii un puști de 15 ani

Dunărea Călărași a avut șansa în meciul de sâmbătă de pe teren propriu cu Șoimii Pâncota să-și facă golaveraj, însă nu a putut. Jucătorii lui Adrian Mihalcea au înscris doar de două ori împotriva echipei arădene care până atunci încasase 50 de goluri în primele patru etape. Florinel Ibrian a semnat ambele reușite ale Dunării, în minutele 7 și 51.

În jocul cu arădenii, Mihalcea a folosit pentru prima dată în acest sezon doi noi jucători. În primul „11” a revenit Gabriel Preoteasa (20 ani), un mijlocaș pe care Dunărea a reușit să-l readucă în lot după ce l-a finalul campionatului trecut îl pierduse după ce i-a expirat împrumutul de la Viitorul. Acesta a jucat cu Șoimii ca titular și a fost integralist.

Cel de-al doilea jucător care a debutat la Dunărea cu Șoimii a fost Emanuel Dat. Mijlocașul de 15 ani, 7 luni și 16 zile adus de la LPS Bihorul Oradea a evoluat în ultimele 6 minute ale jocului cu arădenii, după ce l-a înlocuit pe Mircea Ștefan.

Dat a fost adus la Călărași de șeful Centrului de Copii și Juniori, Bogdan Leu, care l-a transferat la echipa sa Progresul, în sezonul trecut. „Are destule calități care-l pot propulsa în fotbalul de performanță. Mă bucur că a fost inclus în lotul Dunării la începutul sezonului. Ar putea deveni chiar și component al reprezentativei României U16″, l-a descris Bogdan Leu pe Emanuel Dat, citează afcdunareacalarasi.ro.

În noiembrie 2014, Arsenal Londra l-a chemat la probe pe Emanuel Dat la Academia sa din orașul grec Salonic, scouterii clubului englez remarcându-l la un trial organizat de Liberty Sport Management. A impresionat la primul meci în tricoul „tunarilor”, reușind să marcheze un gol.

În altă ordine de idei, Dunărea s-a despărțit de un alt tânăr jucător, Mihai Codreanu, care s-a reîntors la Dinamo II.

Cum a evoluat Dunărea împotriva Pâncotei: C. Lungu – Țenea, Bg. Panait, D. Barna, S. Ilie – G. Preoteasa – Fl. Ibrian, Ciocâlteu (V. Petre 62), Licu (D. Dobra 39) – Kanda, M. Ștefan (Dat 84). Rezerve: G. Popa – S. Matei, Ov. Popescu, P. Radu.

Foto: Alexandru Botezatu

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă